Junioři končí třetí!

Sen končí v Litvínově, junioři tak berou třetí místo!

Junioři: HC Litvínov - HC Plzeň 1929 8:2 (3:1, 3:1, 2:0). Mladé indiáni v rozhodujícím utkání podlehli na severu Čech a povedenou sezonu tak končí v semifinále a celkově třetí!

HC Litvínov - HC Plzeň 1929

8:2
3:1, 3:1, 2:0

Branky a nahrávky: 4. Zdeněk (Weitz, Baránek), 7. Sýkora (Šimeček, Řezníček), 16. Řehoř (Strejček), 22. Baránek (Mical), 23. Válek (Řezníček), 37. Šimeček (Řezníček), 58. Weitz (Baránek, Zdeněk), 59. Trübenekr (Strejček, Zdeněk) – 7. Kepka (Slavík), 38. Slavík (Kepka). Rozhodčí: Hrubý, Smitka – Zavřel, Podrazil. Vyloučení: 8:4, navíc Mašek os. 10 min trest a Kuneš, Vlček, Marcel trest ve hře. Využití: 3:2. Diváci: 983. Střely na branku: 35:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2, 8:2.

HC Litvínov

Soukup – Šesták, Baránek, Strejček, Cvrk, Kokeš, Šefl, Řehoř, Trübenekr, Zdeněk, Weitz, Ujfaluši, Mical, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.

HC Plzeň 1929

Pacl (23. - 29. Kuneš)– Marcel, Kubík, Hanus, Walter, Holý, Houfek, Slavík, Kopta, Mašek, Kristl, Rajal, Polata, Švarc, Michel, Uhlík, Čadek, Suchý, Tulačka, Vlček, Kepka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jiří Kuneš 6 4 1 3 75,00 25
Jindřich Pacl 54 31 7 24 77,42 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Vladimír Hanus 0 0 0 -3 0
Jan Holý 0 0 0 -1 0
Jakub Houfek 0 0 0 -2 0
Jiří Kepka 1 1 2 -2 0
Ondřej Kopta 0 0 0 -2 4
Richard Kristl 0 0 0 -2 0
Matyáš Kubík 0 0 0 -1 0
Patrik Marcel 0 0 0 0 25
Filip Mašek 0 0 0 -1 12
Matěj Polata 0 0 0 -1 0
Pavel Rajal 0 0 0 -1 0
Jakub Slavík 1 1 2 -2 0
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Milan Švarc 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -2 0
Jiří Uhlík 0 0 0 -2 2
Filip Vlček 0 0 0 -2 25
Jan Walter 0 0 0 0 0

komentář

Utkání už od prvních minut naznačovalo, že si Litvínovští jdou za postupem. Prvotní nápor Plzně odrazila důsledná obrana domácích v čele s výborně chytajícím Soukupem. Ve čtvrté minutě sehráli domácí pěknou kombinaci po ose Baránek – Weitz – Zdeněk, právě posledně jmenovaný Jakub Zdeněk se po pěkné přihrávce ocitl mezi kruhy úplně volný a svou střelou nedal šanci Paclovi zasáhnout. Jenže Plzeň dokázala za necelé tři minuty vyrovnat. Slavík našel v přesilovce volného Jiřího Kepku, který ranou švihem propálil vše, co mu stálo v cestě.

Chemici však zbraně nesložili a za pouhých 47 vteřin dokázalo na tento vyrovnávací gól odpovědět. Řezníček zavezl puk, přihrál před branku volnému Šimečkovi, který krásným přistrčením nahrál před prázdnou branku dobře postavenému Ondřeji Sýkorovi, který neměl problém trefit odkrytou klec. O minutu později zahrozila také Plzeň, ale výborně dobruslil plzeňského hráče Řehoř a celou situaci zachránil.

V 16. minutě domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Strejček poslal pas přes celé hřiště na Ivana Řehoře, který ač faulován dokázal i v pádu plzeňského brankáře překonat. Chemici si tak odnesli do kabin nadějný stav 3:1.

Prostřední perioda nabídla hned v úvodu gólovou smršť do sítě plzeňských. Nejprve ve druhé minutě nabil Mical Marku Baránkovi na vrchol kruhu a ten se trefil přesně pod víko. Neuběhla ani minuta a Litvínovští slavili další gól. Řezníček skrytou přihrávkou našel nikým neobsazeného Lukáše Válka a litvínovský kapitán trefil poloodkrytou branku.

To už bylo moc na plzeňského brankáře Pacla a odjel střídat. Po necelých šesti minutách se však musel opět postavit mezi tři tyče, neboť náhradní gólman Kuneš dostal trest ve hře, když neudržel nervy na uzdě a ohnal se po Micalově hlavě svou vyrážečkou. Ve 37. minutě Řezníček vyslal do úniku Jaroslava Šimečka, který si položil Pacla a poslal kotouč bekhendem neomylně do branky. Plzeň si zahrála krátce po této brance přesilovou hru a dokázala ji zužitkovat. Kepka nabil Jakubu Slavíkovi, který se ranou z první trefil přesně pod víko Soukupovy branky.

Třetí třetina nabídla opět jen branky domácích. Plzeň se v úvodu třetiny ještě pokoušela o zázrak, ale proti byl vynikající Soukup. Ve 43. minutě vytáhl zákrok z říše snů proti tvrdé bombě jednoho z plzeňských hráčů, která směřovala přesně do levého růžku litvínovské branky.

Po pasáži bez větších šancí nastřelil Mical v 55. minutě tyč Paclovy branky. O chvíli později se strhla před plzeňskou brankou potyčka, za kterou vyfasoval frustrovaný Marcel trest ve hře. Litvínov přesilovou hru využil, Zdeněk našel před poloodkrytou brankou volného Davida Weitze, který zakončil přesně. To stále nebylo vše. Gólový účet zápasu uzavřel Jan Trübenekr, když se neomylně opřel do Strejčkovi nahrávky a puk se zastavil až za zády Pacla.

Ohlasy trenérů

Radek Mrázek (HC Litvínov): Z utkání v Plzni jsme se poučili a hráče na chyby, které v tom utkání dělali upozornili. Kluci si to vzali k srdci a dnes utkání až na výjimku po pátém gólu, který nám náš systém trochu rozhodil, když jsme mysleli moc dopředu a nehráli jsme to, co jsme chtěli. Až na tuto výjimku jsme celé utkání parádně odmakali, jak ze stránky disciplíny, tak dodržování taktiky. Nenechali jsme se od plzeňských vyprovokovat a všichni mají můj velký obdiv. Já jim za sezónu děkuji, ať už finále dopadne jakkoliv.

David Bruk (HC Plzeň 1929): Hráli jsme nešťastné utkání, utekl nám začátek a to se v takovém v takovém zápasu neodpouští. Pak už si to Litvínov pohlídal a my gratulujeme k postupu a přejeme hodně štěstí v derby.