PLZ - MBL 6:1

PLZ - MBL 6:1 - Indiáni rozdrtili nováčka z Mladé Boleslavi!

Plzeň - Škodováci se dnes představili ve třetím domácím zápase, jejich soupeřem byl tým z města automobilů, BK Mladá Boleslav. Domácí na svého soupeře vlétli, brzy vedli o dvě branky, ale zdaleka jim to nestačilo, v dalším průběhu zápasu přidali ještě čtyři góly. Dvěma přesnými zásahy se před plzeňským publikem vyznamenali navrátilec Nicholas Johnson a také šikovný útočník Jakub Lev! Hosté si v závěrečné části připsali alespoň čestný úspěch.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

6:1
2:0, 3:0, 1:1

Branky a nahrávky: 6. Lev (Kratěna, Jeřábek), 8. Kratěna (Pletka), 21. Johnson (Lev), 28. Johnson (Pulpán, Balej), 33. J. Sýkora (Simon, Schleiss), 47. Lev (Simon, Jeřábek) - 53. Klimenta (Mikulík). Rozhodčí: Lacina, Pavlovič – Charvát, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4093. Střely na branku: 37:26. Zblokované střely: 10:9. Hity: 12:12. Vhazování: 40:26. Průběh utkání: 6:0, 6:1.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Mensator) – Pulpán, Kadlec (A), Jeřábek (A), Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Pletka, Simon, Kratěna (C) – Johnson, Lev, Balej – J. Sýkora, T. Sýkora, Schleiss – Beran, Michel, Dvořák

BK Mladá Boleslav

Rittich (Valent) – Stříteský, Kučný, Hruška, Trška, Robar, Vidmar, Čermák – Mikulík, Broš (A), Klimenta – Hyka, Výborný (C), Pabiška – Pacovský, Musil, Lenc – Látal, Bárta, Květoň

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 28 1 27 96,43 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 1 1 0 0
Matěj Beran 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 2 2 2 0
Nicholas Johnson 2 0 2 1 2
Petr Kadlec 0 0 0 0 2
Ondřej Kratěna 1 1 2 1 0
Branislav Kubka 0 0 0 1 0
Jakub Lev 2 1 3 2 0
Michal Moravčík 0 0 0 2 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 1 4
Václav Pletka 0 1 1 0 0
Lukáš Pulpán 0 1 1 0 4
Jan Schleiss 0 1 1 1 0
Dominik Simon 0 2 2 1 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 0 2
Ján Sýkora 1 0 1 1 0

komentář

Trochu rozpačitý úvod utkání uťali až indiáni ve vlastním oslabení. Kratěna vyslal na výlet Jakuba Lva, jenž sám před Rittichem uspěl kličkou do bekhendu - 1:0! Domácí byli při chuti a ta se projevila vzápětí. Ondřej Kratěna se po velkém zámku domácích opřel do puku a donutil hostující tým k oddechovému času - 2:0! Ale ani ten nestačil. Indián nadále tlačili, Rittich jen tak tak srazil příhru brankovištěm k Jánu Sýkorovi, který si sjížděl z druhé vlny a ke gólu mu chyběly milimetry. Bruslaři o sobě dali vědět až v polovině úvodní části, kdy pálil z první z mezikruží osamocený Klimenta, jeho střela šla však nad. Další velkou příležitost si hosté vypracovali vzápětí, když se trhl Pacovský, ale Machovský si jeho únik z pravé strany pohlídal. Kontroloval i ránu od modré v podání Robara, stejně jako na druhé straně jeho kolega pokus Pletky. Když si pak nepřišel na gólmana Západočechů ani Látal, jenž obkroužil branku a jal se rychle zakončovat, odcházeli do kabin veselejší modrobílí.

Do prostředního dějství indiáni doslova vlétli, když se krásně trefil do horního růžku z levé strany Nicholas Johnson – 3:0! A stejný hráč se prosadil i v následné početní výhodě. Na brankovišti si našel Rittichem vyražený kotouč po střele od Baleje a zasunul do poodkryté branky - 4:0! Gólman Bruslařů následně přepustil své místo Valentovi. Jeho pozornost vyzkoušel jako první právě Balej v oslabení, pravý beton zkušeného gólmana byl však proti. Další situace byla zapeklitější, když na levém kruhu zakončoval bekhendem Lev. Do třetice to ale již nevyšlo. Situaci dvou na jednoho vyřešili domácí dokonale, když Simon předal Jánu Sýkorovi, jenž zakončil pod břevno - 5:0! Alespoň zmírnit porážku se snažil vzápětí Lenc, ovšem z mezikruží našel pouze náruč Machovského. Pohnout skórem se snažil i Hyka, ranou přes obránce ale netrefil zařízení. Lépe si vedl po chvilce znovu Lenc, brankář Západočechů byl pozorný. Na druhé straně ještě stihl zahrozit z otočky mezi kruhy Ján Sýkora, ale výčet skóre 5:0 po dvou třetinách již zůstal nezměněn.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval dnes výborný Johnson, jenž rychle po objetí branky zakončoval, Valent byl připraven. Stejně jako po chvilce ve dvojnásobném oslabení, kdy musel řešit dvě rány pár kroků za modrou od Mozíka. Nedosáhl však na střelu Jakuba Lva, jenž pálil z první po přesné příhře brankovištěm od Simona - 6:0! Další trefu svého týmu měl na holi Balej, který se prohnal mezi obránci, propálil mezi betony Valanta, mezi tři tyče se však černý nesmysl nevešel. Z podobné pozice po chvilce zakončoval i Kratěna, k němuž se odrazil touš po valné hromadě v brankovišti, tu domácí kapitán nepropálil. O mnoho lépe si na druhé straně nevedl ani Stříteský, který v dobré pozici neseřídil dobře mířidla. Středočeši se přeci jenom dočkali. Tomáš Kimenta se dostal k odraženému touši po střele Mikulíka a neměl problém ho dopravit i z ostrého úhlu do sítě - 6:1! Další gól byl na spadnutí po chvilce, ovšem rána od modré, která Machovskému propadla a putovala do sítě, byla na poslední chvíli odvrácena Jeřábkem. Indiáni tak v poklidu slavili nejvyšší výhru sezóny, naopak hosté poprvé v sezóně nebodovali na ledě soupeře.

Ohlasy trenérů

Milan Razým (HC Škoda Plzeň): Pro nás to je nesmírně důležité vítězství. V minulých utkáních jsme vyjma první třetiny na Slavii nehráli špatně, ale k bodům to nevedlo. Nedařilo se nám především střelecky. Nyní jsme tak snad protrhli střeleckou smůlu. V dnešním zápase jsme byli odměněni za trpělivost šesti brankami, které nám snad zvýší sebevědomí do dalších zápasů.

František Výborný (BK Mladá Boleslav): Není moc co hodnotit. Nejhorší výkon co jsme předvedli jak v přípravě, tak i v extralize. Plzeň byla na nás velmi dobře nejen takticky, ale i fyzicky připravená. Do ničeho nás nepustila. Její křídla navíc výrazně narostla po dvou brankách. My jsme postupně popadali. Bylo těžké hráče motivovat, abychom nedostali dardu. Plzeň hrála velice dobře a zaslouženě zvítězila.