KOM - PLZ 0:5

KOM - PLZ 0:5 - Bravo! Plzeň pěti trefami srazila Brno na kolena

Vynikající představení Plzně na Kometě! Prostě skvělé. Indiáni snad dali zapomenout nízké produktivitě a vyškolili domácí pětibrankovým výšupem. Západočeši do duelu vstoupili skvostně, když po deseti minutách vyhrávali už 3:0. Do konce utkání přidali ještě dvě branky a Machovský navíc udržel čisté konto. Ze dvou gólů se radoval Ján Sýkora, po jedné přidali Lev, Schleiss i nová tvář v indiánském dresu - Tomáš Divíšek.
Foto: Petr Coufal - www.fotocoufal.cz

HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň

0:5
0:3, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 2. J. Sýkora (Pletka), 5. Lev (Pulpán, Balej), 10. Divíšek (Pletka, Moravčík), 34. Schleiss (Kubka, Kubalík), 55. J. Sýkora (Pletka, Kubka). Rozhodčí: Homola, Čech – Kis, Lučan. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 6670. Střely na branku: 26:38. Průběh utkání: 0:5. Nejlepší hráči utkání: Jan Hruška - Ján Sýkora.

HC Kometa Brno

Čiliak (10. Falter) – Hanzlík, Kuboš, König, Dlapa, Malec, Ptáček, Dujsík – Ton, Ostřížek, J. Hruška – T. Svoboda, V. Němec, Vondráček – J. Svoboda, Čermák (C), Dočekal – Mrázek, Raška, Kusko.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Mensator) – Pulpán, Kadlec, Boháč, Mozík, Moravčík, Kubka, Pavlíček – Lev, Simon, Kratěna (C), Pletka, Divíšek, J. Sýkora – Johnson, T. Sýkora, Balej – Kubalík, Beran, Schleiss.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 26 0 26 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 1 1 1 0
Matěj Beran 0 0 0 0 0
Dominik Boháč 0 0 0 1 4
Tomáš Divíšek 1 1 2 3 0
Nicholas Johnson 0 0 0 0 0
Petr Kadlec 0 0 0 1 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Dominik Kubalík 0 1 1 1 0
Branislav Kubka 0 2 2 3 0
Jakub Lev 1 0 1 1 0
Michal Moravčík 0 1 1 3 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 1 0
Václav Pletka 0 3 3 3 0
Lukáš Pulpán 0 1 1 1 0
Jan Schleiss 1 0 1 1 2
Dominik Simon 0 0 0 0 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 3 2
Ján Sýkora 2 0 2 1 0

komentář

Už po 85 vteřinách hry šli hráč Plzně do vedení. Pletka nahrál z levého kruhu na pravý, kde se do puku opřel Ján Sýkora a vymetl levou šibenici Čiliakovy brány. Kometa měla možnost srovnat skóre v přesilové hře, jenže naopak inkasovala. V oslabení se hosté vydali do útoku a doslova vyšachovali obranu. Na konci souhry do prázdné brány byl Jakub Lev. Psala se přitom teprve pátá minuta… No a když se hosté ještě před polovinou první třetiny prosadili potřetí, brali si domácí trenéři oddechový čas a střídali brankáře. Marka Čiliaka vyhnala z brány trefa Tomáše Divíška, jenž přišel do Plzně na hostování z Mostu.

Ve druhé části se hra opticky vyrovnala. Vypadala tak, jak by si fanoušci Komety přáli od první minuty. V polovině druhé třetiny šli domácí dvakrát v krátkém sledu do oslabení, které sice přežili, ale indiáni stejně dokázali vstřelit čtvrtou branku zápasu. Od modré čáry vypálil Jan Schleiss a Martin Falter nic neviděl. Puk mu prolétl až za záda. V možná největší šanci Brna v dosavadním průběhu utkání chvíli po brance nevyzrál na brankáře Machovského Jan Hruška a Kometa musela odejít do šatny bez vstřelené branky.

Plzeň navíc vedla po čtyřiceti minutách na střely 30:16, což svědčilo o její chuti. V počátku třetí dvacetiminutovky měli hráči Komety tři početní výhody v řadě, ale nepodařilo se jim zužitkovat ani jednu. Když si Machovský poradil i s velkou šancí Dočekala, mohli hosté završit počet svých nastřílených gólů na pět. Podruhé v zápase se trefil Ján Sýkora - nejlepší hráč Plzně večera. Brankář Matěj Machovský se radoval z první vychytané nuly v sezóně 2014/2015. V souboji dvou sedmibodových týmů si tak z Brna odváží tři body a posunuje se na desetibodovou hranici.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kýhos (trenér Komety): Náš výkon ovlivnilo prvních deset minut zápasu, kdy první dvě střely skončily v bráně, ale neříkám, že za to mohl gólman. U nás hraje svou roli psychika, výkon v Pardubicích se s tímto nedá srovnávat. Jakoby nastoupilo jiné mužstvo. Loni i v přípravě nás zdobila dobrá hra, to však teď vidět není. Vypadá to, jako bychom se sešli předevčírem. Tým si nevěří a z toho vznikají chyby, nedohráváme hráče, a když se dostaneme do šancí, bohužel je neproměníme.

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): Povedl se nám vstup do utkání a během deseti minut jsme dali tři góly, což se jen tak nepovede. Snažili jsme se Brno nepouštět do šancí, což se nám většinou dařilo. Pár příležitostí měl například Petr Ton, ale Machovský vše chytil.