LIB-PLZ 1:2

LIB-PLZ 1:2 - Václav Pletka ulovil Tygry!

Plzeň - Indiáni mají za sebou definitivně první čtvrtinu základní části, když úspěšně završili porci třinácti utkání dohrávkou v Liberci. Dvěma přesně mířenými zásahy k tomu dopomohl Václav Pletka, skvělý výkon znovu podal mezi třemi tyčemi i Lukáš Mensator.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

1:2
0:1, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 56. Urban (Voráček, Radivojevič) – 10. Pletka (Mozík, J. Sýkora), 36. Pletka (Kadlec, Kratěna). Rozhodčí: Hodek, Fraňo – Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:6, navíc Ulrych (LIB) os. 10 min. trest. Využití: 0:2. Diváci: 4099. Střely na branku: 21:26. Zblokované střely: 13:9. Hity: 13:12. Vhazování: 37:22. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Bílí Tygři Liberec

Lašák – Kajínek, Vitásek, Výtisk, Šimek, Voráček, Ulrych – Bulík, Vampola, Bakoš – Radivojevič, Filippi, Bartek – Kica, Jelínek, Valský – Víšek, Urban, Dlouhý.

HC Škoda Plzeň

Mensator – Jeřábek, Kadlec, Boháč, Mozík, Pulpán, Kubka, Sklenička – Pletka, Kratěna, J. Sýkora – Kubalík, Lev, Balej – Schleiss, Simon, Indrák – Hollweg, T. Sýkora, Dvořák – Beran.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Lukáš Mensator 60 21 1 20 95,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 0 0
Dominik Boháč 0 0 0 0 0
Michal Dvořák 0 0 0 0 2
Ryan Hollweg 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Petr Kadlec 0 1 1 0 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 0 0
Dominik Kubalík 0 0 0 0 4
Branislav Kubka 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 4
Vojtěch Mozík 0 1 1 0 2
Václav Pletka 2 0 2 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 0 0 0 -1 0
Dominik Simon 0 0 0 -1 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 0 0
Ján Sýkora 0 1 1 0 0

komentář

Po čtyřech extraligových zápasech na ledech soupeřů se Bílí Tygři vrátili domů, kde hned čelili nepříjemnému soupeři z Plzně. Ta naopak začínala svojí, třízápasovou, sérii na ledech soupeřů. Severočeši se mohli hned v prvním dějství radovat z gólu několikrát, nejprve však šanci Tomáši Bulíkovi před prázdnou klecí zmařil Ryan Hollweg, o chvíli později vychytal střelu Petra Vampoly v oslabení Lukáš Mensator. Právě první vyloučení, když se provinil Tomáš Voráček, bylo pro Bílé Tygry osudným. V početní výhodě totiž dokázali Západočeši skórovat, konkrétně se jednalo o Václava Pletku, který dostal od liberecké obrany příliš moc prostoru a kličkou si vychutnal Jána Lašáka – 0:1.

Do prostředního dějství opět vtrhli poněkud aktivněji Bílí Tygři a opět se jednalo o Bulíka s Vampolou, kterým se nejvíce podařilo vystrašit strážce svatyně hostů. Mensator však pokaždé zasáhl betonem. Druhou trefu indiánů mohl v polovině dvacetiminutovky přidat Pletka, po jehož faulem zastaveném úniku bylo nařízené trestné střílení, se kterým si však Lašák poradil.

Druhou část duelu poznamenala často sporná vyloučení, tři minuty po neproměněném nájezdu se na trestnou lavici dostal i Jakub Valský a Západočechům se povedlo opět při početní výhodě skórovat. Václav Pletka se tentokrát prosadil na hraně brankoviště a přeci jen se dočkal svého druhého zářezu v utkání – 0:2.

Kuriózní situace nastala krátce po polovině třetího dějství, kdy došlo v blízkosti liberecké branky k nedorozumění mezi Lašákem a bekem Radimem Šimkem, čehož mohl využít mladík Plzně Dominik Kubalík, ten ale naneštěstí pro hosty nedokázal ležícího gólmana překonat.

Rozhodovat musely až poslední minutky, Bílým Tygrům se totiž ještě povedlo vsítit kontaktní gól. Tlak přetavil v trefu Tomáš Urban, jenž využil odraz po střele Tomáše Voráčka a překonal Mensatora, který nebyl v ideální pozici – 1:2.

Domácí kouč Rostislav Čada to ještě v poslední minutě zkusil bez brankáře, ale ani to Severočechům nepomohlo k vyrovnání.

Ohlasy trenérů

Rostislav Čada (Bílí Tygři Liberec): „Měli jsme horší začátek než soupeř. Nedostatky a chyby v obraně jsme nahrazovali zvýšenou bojovností. Bohužel jsme měli v prvních dvou třetinách šest vyloučených, soupeř dokázal přesilovky využít a vstřelil dva góly. Jak se později ukázalo, tak to rozhodlo o výsledku. Musím náš tým pochválit za bojovnost, velké úsilí o zvrat a velmi pozitivní pokus získat body v domácím prostředí. Mrzí mě, že se nám nepodařilo získat aspoň jeden.“

Milan Razým (HC Škoda Plzeň): „Chtěl bych náš tým pochválit, protože jsme odvedli výborný kolektivní výkon od gólmana až po posledního útočníka. Byla vidět v utkání obětavost, využili jsme přesilové hry, tak nějak bychom si naši hru představovali. Samozřejmě se domácí snažili celý zápas a podařilo se jim i v závěru vstřelit kontaktní branku, takže komplikace přišla, ale jsme rádi, že jsme vítězství uhájili.“