PLZ - KOM 3:5

PLZ - KOM 3:5 - Plzeň po tuhém boji Kometě podlehla

Plzeň - V ČEZ Aréně bylo k vidění odpolední utkání 21. kola Tipsport extraligy, domácí Škodovka přivítala velké rivala - tým HC Kometa Brno. Zápas byl velice vyrovnaný, skóre se lámalo až ve třetí třetině, kterou vyhráli Brněnští a nakonec získali všechny tři body.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno

3:5
2:0, 0:2, 1:3

Branky a nahrávky: 7. Mozík (Kašpařík, J. Sýkora), 20. Pletka (Johnson, Kratěna), 59. Simon (Pulpán) - 27. Káňa (Dujsík, Honejsek), 34. Burian 49. Ton (Hruška, Němec), 58. Vondráček (Burian), 60. Vondráček (Kempný). Rozhodčí: Hradil, Svoboda – Flegl, Polonyl. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 6232. Střely na branku: 31:32. Zblokované střely: 19:15. Hity: 19:12. Vhazování: 33:29. Průběh utkání: 2:0, 2:4, 3:4, 3:5.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Pulpán, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Pletka, Kratěna "C", Johnson – Lev, Kašpařík, J. Sýkora – Schleiss, Simon, Beran – Hollweg, Přikryl, Balej – Kubalík

HC Kometa Brno

Čiliak (Falter) – Kempný "A", Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Dlapa, Kuboš, Hájek – Hruška "A", Němec, Ton – Káňa, Čermák "C", Honejsek – Burian, Koreis, Vondráček – Dočekal, Ostřížek, Mrázek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 59 31 4 27 87,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 -2 0
Matěj Beran 0 0 0 -1 0
Ryan Hollweg 0 1 1 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 0
Nicholas Johnson 0 1 1 0 0
Petr Kadlec 0 0 0 -1 2
Pavel Kašpařík 0 1 1 -1 0
Ondřej Kratěna 0 1 1 0 2
Branislav Kubka 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 0 0 0 1 2
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Vojtěch Mozík 1 0 1 -1 2
Václav Pletka 1 0 1 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 1 1 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 -2 0
Dominik Simon 1 0 1 -2 0
Ján Sýkora 0 1 1 1 0

komentář

Zápas odšpuntoval hned v úvodních vteřinách Němec, který pálil z dobré pozice na pravém kruhu, ale Machovský dokázal zasáhnout. Dobře si vedl i po chvilce proti exsparťanské ikoně Petru Tonovi, jenž vystihl domácí rozehrávku. Činit se ale musel i Čiliak proti Hollwegovi, ten obdržel pěknou přihrávku mezi kruhy, naopak Johnson na levém kruhu se střelou tak dlouho váhal, až byla sražena. Za nedlouho poté se mezi kruhy dostal k teči Mozíkovy pobídky od modré Pletka a hostující brankář musel předvést bleskurychlou vyrážečku. Na druhé straně se všem Plzeňákům utrhl Jan Káňa, zvolil zakončení do bekhendu, ale nastavený beton přehodit nedokázal. A otřepané „nedáš - dostaneš“ platilo i dnes. Ján Sýkora přenechal v rohu na Lva, který našel mezi kruhy sjetého a zcela osamoceného Vojtěcha Mozíka, který nadvakrát zvedl domácí publikum se sedaček - 1:0! Srovnat krok mohl Burian, k němuž se černý nesmysl odrazil k pravé tyči, Machovský však předvedl bleskurychlý přesun. Když už se zdálo, že skórem v první části nikdo nepohne, prohnal se do útočného pásma Václav Pletka a za absolutního nezájmu hostujících beků dokázal nadvakrát překonal Čiliaka střelou mezi betony - 2:0!

Prostřední část začala hrubkou v hostující rozehrávce, kterou přečetl Ján Sýkora, ale střelu z levého kruhu našel v lapačce gólman Komety. Po střele stejného hráče se vzápětí přizvalo na pomoc video, ale ani nyní se domácímu celku vedení navýšit nepodařilo. Hosté odpověděli v oslabení pěknou střelou z pravého kruhu v podání Kempného, jenž řádně prověřil Machovského. Ve stejné početní výhodě se k touši dostal na brankovišti osamocený Beran, kličkou do bekhendu si ale na Čiliaka nepřišel. A tak „nedáš - dostaneš“ platilo i na druhé straně. Hosté se odhodlali k útočnému výpadu, schovanou střelu od modré v podání Dujsíka Machovský pouze vyrazil a dorážkou se prosadil Jan Káňa – 2:1! Vzápětí naservíroval Hollweg na modrou, kde kanón našteloval Kadlec, ale Čiliak stihl zasáhnout. Na druhé straně se naopak trhl Vilém Burian, na pravém kruhu hledal spoluhráče a nakonec zvolil střelou, kterou krásně vymetl bližší horní růžek - 2:2! Vrátit vedení mohl vzápětí indiánům Beran, jenž rychle obkroužil branku a jal se zakončovat. Čiliak touš pouze vyrazil před Schleisse, který však z mezikruží hostujícího gólmana překonat nedokázal. Když se pak v závěru prostředního dějství neujala ani pohledná kombinace indiánů na jeden dotek, měla o osudu utkání rozhodnout poslední část.

Do té lépe vstoupili indiáni, když Čiliaka pořádně zaměstnal střelou přes Hanzlíka Lev. Další velkou šanci měl Kašpařík, jenž dostal ideální příhru v situaci dva na jednoho, jeho střelu na lapačku ale gólman Komety srazil do rohu. Kometa se osmělila až za řadu minut a znovu úspěšně. Petr Ton dostal ideální příhru zpoza branky a z první se nemýlil - 2:3! Šanci na srovnání Brno Západočechům doslova darovalo, když vzápětí putovali dva hosté na trestnou lavici a modrobílí měli možnost až 43 vteřin přesilové hry pět na tři. Svůj tým ovšem podržel Čiliak, který vytáhl bombu Kratěny, Mozíka i dorážku Schleisse. Na druhé straně napřáhl na vrcholu levého kruhu Káňa a pořádně vyprášil ramenní chrániče gólmana Plzně. Definitivní pojistka ale pro hosty nakonec přišla. Domácí vrhly všechny síly do útoku a tři Brňané proti osamoceném Simonovi nakonec slavili úspěch, konkrétně Tomáš Vondráček - 2:4! Snížit se ještě povedlo dorážkou v závěru Dominiku Simonovi, ale závěrečné slovo měl do prázdné znovu poslední úspěšný střelec Komety - 3:5!

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Utkání jsme začali dobře, Matěj Machovský dobře zachytal. První třetinu jsme zaslouženě vyhráli. Poté nás srazil neuznaný gól na 3:0, což nás trochu nalomilo. Musíme se na to ještě v klidu podívat. Hosté vyhráli druhou třetinu, my jsme se snažili oklepat a jít dál. Třetí třetinu jsme chtěli urvat, ale neproměnili jsme šance. Kometa má dobré silové hráče a rozhodla, nám se to bohužel urvat nepodařilo.

Karel Beran (HC Kometa Brno): My jsme do utkání nevstoupili špatně, měli jsme i nějaké šance. Potom byli domácí lepší. Dostali jsme dvě branky a museli s tím něco udělat. Poté jsem to stáhli na tři pětky a povedlo se nám snížit, poté dokonce vyrovnat. Ve třetí části jsem byli šťastnější, protože jsme vstřelili branku jako první. Jsme samozřejmě rádi za vítězství, protože Plzeň má dobrý tým.