SLA-PLZ 1:2

SLA-PLZ 1:2 - Indiáni podruhé v řadě dobyli Prahu!

Plzeň - Minule Sparta, nyní Slavia. Oba pražské výjezdy zvládli indiáni na sto procent a vyšplhali se tak již pátou příčku extraligové tabulky!

HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň

1:2
0:0, 1:0, 0:2

Branky a nahrávky: 28. Vas (Čermák, Poletín) – 47. J. Sýkora (Johnson, Mozík), 50. Kadlec (Schleiss, J. Sýkora). Rozhodčí: Lacina, Polák – Blümel, Kis. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:2. Diváci: 3508. Střely na branku: 30:39. Zblokované střely: 22:11. Hity: 8:8. Vhazování: 48:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

HC Slavia Praha

Furch – Štich, Valach, Beňovič, Novák, König, Kolařík, Knot – Sklenář, Vlasák, Bednář – Doležal, Divíšek, Klhůfek – Poletín, Vas, Čermák – Andres, Krejčí, Veselý.

HC Škoda Plzeň

Machovský – Pulpán, Mozík, Jeřábek, Kadlec, Boháč, Kubka, Marcel – Hollweg, Kašpařík, Balej – Johnson, Lev, J. Sýkora – Schleiss, Simon, Indrák – Kubalík, Přikryl, Beran.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 30 1 29 96,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 0 0
Matěj Beran 0 0 0 0 2
Dominik Boháč 0 0 0 0 2
Ryan Hollweg 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 -1 4
Nicholas Johnson 0 1 1 0 0
Petr Kadlec 1 0 1 -1 2
Pavel Kašpařík 0 0 0 0 0
Dominik Kubalík 0 0 0 0 0
Branislav Kubka 0 0 0 0 2
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Vojtěch Mozík 0 1 1 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 4
Jan Schleiss 0 1 1 -1 0
Dominik Simon 0 0 0 -1 0
Ján Sýkora 1 1 2 0 0

komentář

První třetina nabídla divákům v O2 aréně vyrovnaný souboj. Oba soupeři se prezentovali aktivním hokejem a Slavia měla k dispozici dokonce tři přesilovky. Šance byly k vidění na obou stranách, velký kus práce odvedl ve své brance Dominik Furch, který vytáhl z rukávu parádní kousky. Nicméně do kabin se po úvodní části odcházelo za bezbrankového stavu.

Domácí vstoupili do druhé dvacetiminutovky s větším důrazem, a to se jim také vyplatilo. Po delším tlaku Pražanů v obranném pásmu Plzně se z mezikruží trefil za záda Machovského János Vas.

Hosté hráli velmi často v oslabení, a tak se červenobílí pokoušeli navýšit své vedení. Gólman indiánů měl plné ruce práce, svůj tým ale v důležitých chvílích podržel. Během čtyřiceti minut hry padla pouze jediná branka, a to do sítě Plzně.

Ve třetí třetině se pokračovalo v nastoleném tempu z úvodní dvacetiminutovky. Hra se přelévala ze strany na stranu. Ve čtyřicáté sedmé minutě padl ovšem vyrovnávací gól Plzně. Při přesilovce pět na tři se z bezprostřední blízkosti prosadil Ján Sýkora.

Západočechy vstřelená branka zřejmě nakopla. Netrvalo dlouho a zásluhou někdejšího slávisty Petra Kadlece šli hosté do vedení.

Necelé čtyři minuty před koncem utkání bylo ještě nařízeno trestné střílení proti Slavii, kterého se zhostil Jakub Lev. Toho s přehledem zabrzdil sešívaný brankář.

Domácí se ještě v závěru zápasu pokoušeli vyrovnat, to se jim ovšem nepodařilo, a tři body si tak odvezli hosté z Plzně.

Ohlasy trenérů

Petr Novák (HC Slavia Praha): Povedlo se nám zapracovat na obranné činnosti, která byla dnes o hodně lepší než v předchozích zápasech. Bohužel jsme neproměnili útočné šance, které jsme si vypracovali. Dá se říct, že zápas jsme opět prohráli v oslabeních, ze kterých jsme inkasovali. Další věc, kterou musím naší hře vytknout, jsou zbytečné fauly hokejkou. Snad se nám tyto nedostatky povede napravit v tréninku, přestože na to není moc času. Pozitivum dnešního zápasu je, že jsme dostali o znatelný počet gólů méně, než v předchozích kláních.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Věděli jsme, že Slavia vyměnila trenéry a nebude to lehké utkání. Soupeř byl nabuzený. První třetina sice skončila nerozhodně, ale naše hra nebyla ideální. Ve třetím dějství se nám podařilo a dali dva góly, což nás tak trochu zachránilo.