LIB - PLZ 3:1

LIB - PLZ 3:1 - Potřetí to nevyšlo, indiáni prohráli v Liberci

S dvěma výhrami proti Bílým Tygrům v letošní sezóně v zádech odjeli indiáni na sever Čech poprat se o tu třetí. Jenže ta nepřišla. Tým, oslabený o několik marodů, prohrál 1:3. Jedinou branku hostů vstřelil ve dvojnásobné přesilovce Ján Sýkora.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň

3:1
1:0, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 17. Balaštík (Šimek, Vampola), 38. Bakoš (Bulík, Vampola), 60. Šimek – 58. J. Sýkora (Kratěna, Mozík). Rozhodčí: Hodek , Horák – Gerát, Hynek. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:1. Diváci: 4517. Střely na branku: 29:20. Zblokované střely: 5:14. Hity: 12:11. Vhazování: 25:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Bílí Tygři Liberec

Lašák (Schwarz) – Výtisk, Šimek, Voráček, Kajínek, Vitásek, Gřegořek – Radivojevič, Vampola, Balaštík – Bulík, Filippi, Bakoš – Vlach, Jelínek, Bartek – Kica, Urban, Bulíř.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Mensator) – Jeřábek, Pulpán, Boháč, Mozík, Moravčík, Kubka, Pavlíček – Johnson, Lev, J. Sýkora – Pletka, Bližňák, Kratěna – Schleiss, Simon, Indrák – Kubalík, T. Sýkora, Suchý.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 59 29 2 27 93,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Mário Bližňák 0 0 0 0 0
Dominik Boháč 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 0 0 -1 2
Ondřej Kratěna 0 1 1 0 0
Dominik Kubalík 0 0 0 0 2
Branislav Kubka 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 2
Michal Moravčík 0 0 0 -1 0
Vojtěch Mozík 0 1 1 -1 0
Václav Pletka 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 0 2
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Dominik Simon 0 0 0 0 2
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 0 2
Ján Sýkora 1 0 1 -1 0

komentář

Oba týmy se na začátku zápasu rozehřívaly pomalu. Do první opravdu gólové šance se dostal liberecký Martin Bakoš, který se po individuální akci po pravé straně dostal do slibného zakončení, to ale gólem neskončilo.

První branky se diváci v Home Credit aréně dočkali až těsně před koncem úvodní periody, kdy domácí dostali dobrou možnost v podobě přesilové hry. V ní napřáhl Šimek, jeho pokus sice nedoputoval až k Machovskému, plzeňská defenziva ho srazila jen k Jaroslavu Balaštíkovi, který měl čas zamířit a nakonec se přesně trefil.

Ve druhé třetině začali aktivněji Plzenští, ale ani dvě přesilovky nedokázali hosté přetavit v kýženou branku. Asi největší šanci srovnat měl Simon, který se po dobré střele Jakuba Lva dostal k dorážce. Lašák se ale roztáhl a zamezil kotouči v cestě mezi tři tyče.

Tygři kontrovali ve vlastním oslabení, Radivojevič nejprve vyvezl puk z obranné třetiny a na hranice té útočné se odhodlal ke střele, která skončila jen tyči plzeňské branky. To však ještě ze strany Liberce nebylo ve druhé dvacetiminutovce zdaleka vše.

Tlak domácích totiž zesílil. Jako první mohl zdvojnásobit liberecký náskok Vampola, ten stál na konci akce dua Bartek-Jelínek, ale bekhendovým blafákem si na Machovského nepřišel. Martin Bakoš už se však prosadil, když si po chybě plzeňské defenzivy počkal na přihrávku z otočky od Tomáše Bulíka, následně vykoupal hostujícího gólmana a pak už jen zvedl puk nad beton brankáře Škodovky.

Do třetí části nastoupil Liberec sebevědomě a Plzni prakticky nedal šanci utkání zdramatizovat. Bílí Tygři naopak měli další dobré momenty a Machovský musel být ve střehu. Filippi ani Bulík ale hostujícího brankáře nedokázali překonat.

I když na severočeském celku bylo hodně znát, že upíná zrak směrem ke konci zápasu, Plzeň neměla jedinou gólovou šanci. Necelé tři minuty před koncem ale dostali Západočeši možnost dvojnásobné přesilovky a v ní tvrdou ranou z pravého kruhu snížil Ján Sýkora. Liberečtí už si ale náskok pohlídali a v závěrečném power-play hostů stvrdil vítězství Tygrů Radim Šimek.

Ohlasy trenérů

Milan Černý (asistent trenéra Liberce): Kluci podali výborný výkon. Rozjížděli jsme se pomaleji, ale pak jsme získali jistotu. Z toho plynou ubráněná oslabení, příležitosti ke vstřelení branky. Myslím, že bylo k vidění i několik pěkných hokejových momentů.

Michal Straka (trenér Plzně): Z naší strany byla špatná úvodní třetina, docela jsme propadávali, ujížděli nám do přečíslení, inkasovali jsme v oslabení. Poté jsme se trochu zlepšili, ale nedostávali jsme se do příliš mnoha gólových šancí. V závěru jsme se snažili míchat se sestavou, ale Liberec výborně bránil a na víc než na snížení jsme nedosáhli.