PCE - PLZ 3:4pp

PCE - PLZ 3:4pp - Z Pardubic se dvěma body

Indiáni duel s Pardubicemi rozehráli skvěle, byli aktivnějším a lepším týmem a díky trefám Kratěny, Bližňáka a navrátilce do sestavy Hollwega drželi po 40 minutách nadějný třígólový náskok. Pardubice ale v poslední dvacetiminutovce zabraly a poslaly duel do prodloužení. V něm plzeňskou výhru za dva body zařídil po přesilovkové kombinaci Nick Johnson.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň

3:4p
0:1, 0:2, 3:0 - 0:1

Branky a nahrávky: 42. Tybor (Nahodil, Benák), 47. Radil (Čáslava, Benák), 57. Špaček – 4. Kratěna (Jeřábek, Schleiss), 25. Bližňák (Pletka), 27. Hollweg (Bližňák), 65. Johnson (Mozík, J. Sýkora). Rozhodčí: Hodek, Polák – Jindra, Zíka. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 8466. Střely na branku: 36:32. Zblokované střely: 9:11. Hity: 14:15. Vhazování: 37:35. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.

HC Dynamo Pardubice

Kristan (Halász) – Píša, Čáslava, Benák, Havlík, Čutta, Ščotka, Gregorc, Korím – P. Sýkora, Marcinko, Zohorna – Radil Nahodil, Kaut – Tybor, Cetkovský, Starý – Voženílek, Špaček, Gašparovič.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Mensator) – Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík, Boháč – J.Sýkora, Simon, Johnson – Kratěna, Bližňák, Pletka – Indrák, Lev, Schleiss – Balej, T. Sýkora, Hollweg .

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 65 36 3 33 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 -1 0
Mário Bližňák 1 1 2 1 0
Ryan Hollweg 1 0 1 -1 2
Miroslav Indrák 0 0 0 0 2
Jakub Jeřábek 0 1 1 0 0
Nicholas Johnson 1 0 1 0 4
Petr Kadlec 0 1 1 1 0
Ondřej Kratěna 1 0 1 1 0
Branislav Kubka 0 0 0 -1 0
Jakub Lev 0 0 0 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 -1 2
Vojtěch Mozík 0 1 1 0 2
Václav Pletka 0 1 1 1 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 1 0
Jan Schleiss 0 1 1 -1 0
Dominik Simon 0 0 0 0 2
Tomáš Sýkora 0 0 0 -1 0
Ján Sýkora 0 1 1 0 0

komentář

Plzni pomohla do tempa přesilovka na začátku zápasu, takže už po dvou minutách museli domácí formovat obranné šiky. A dlouho se přesile Škody neubránili. Dva pokusy Jána Sýkory se sice neujaly, ale poté nepřesnou Jeřábkovu střelu zpracoval u zadního mantinelu Ondřej Kratěna a bleskově dovezl kotouč do branky – 0:1.

Krátce nato mohl srovnat Gašparovič, ale zblízka mířil pouze do betonu Machovského. Pardubicím se nezadařilo ani v přesilovkách. Plzeň bedlivě strážila domácího střelce Sýkoru, navíc po nedorozumění obránců ujel Kratěna, ovšem Kristan ho v klidu vystál. Náročnější šichtu měl pardubický gólman při rozsáhlém závaru ve svém brankovišti, kdy puk poskakoval kousek od brankové čáry, ale za ni se nedostal.

Hosté byli i nadále nebezpečnější, což doložili při další přesilovce, ve které tvrdě pálili Mozík a Lev. Pardubice se až k Machovskému dostávaly ztuha. Jak na to, ukázal odvážným průnikem zpoza branky Tybor, jemuž scházelo jen o něco přesnější zakončení.

Domácí vstoupili do druhé části s velkou chutí a hned ve druhém střídání zamkli soupeře kolem Machovského. Dobré střelecké pozice si několikrát vypracovali Radil s Tyborem, avšak plzeňský gólman odolával. A jen co se Škoda vymanila, tak utekla do dvoubrankového náskoku. Mario Bližňák pláchl kolem mantinelu a bez chyby zvládl i zakončení – 0:2.

Za minutu a půl při oslabení si plzeňský forvard únik zopakoval, avšak tentokrát předložil perfektní pas pro Ryana Hollwega, který pohodlně zvýšil – 0:3. Pardubičtí hokejisté byli zaskočení a z přesilovky nedokázali vůbec nic vytěžit.

Ve znamení spousty vyloučení se nesly i další minuty. Oba týmy si zkusily dvojnásobnou přesilu, i když jen ve zkrácené verzi, ale ani jeden ze soků neuspěl. Největší možnost domácích měl Radil, který v gólové pozici trefil jen Machovského. Podobně neuspěl při hře v pěti Nahodil, který se ocitl osamocený mezi kruhy.

Pořádnou dávku emocí přinesly závěrečné minuty. Plzni nebyl nejprve uznán gól, neboť Johnson před dorážkou sevřel kotouč v rukavici. Místo radosti tak následoval menší trest pro hostujícího útočníka, za nesportovní chování navíc na trestnou lavici putoval další hráč Plzně. Pardubicím se díky tomu naskytla další možnost hrát v dvojnásobné přesile, jejíž podstatnou část si přenesly do třetí části.

Pardubice dokázaly přesilovkou hru pět na tři využít osm vteřin před jejím vypršením. Radoslav Tybor dostal čas ke střele a z pravého kruhu pro vhazování prostřelil Machovského poprvé – 1:3.

Tahle branka domácí hráče pořádně nabudila a brzy to bylo už jen o gól. Lukáš Radil se probil do pásma a svou třetí šanci v zápase zužitkoval přesnou ranou k tyči – 2:3. Blízko k vyrovnání pak byl Nahodil, který tečoval nahození Benák do tyče plzeňské branky.

Nápor Pardubic ale nepolevoval, takže hosté si odpočinuli jen při přesilové hře. V té sice Škoda neudeřila, ale už při hře pět na pět uprchl do samostatného úniku Schleiss, ovšem na Kristana nevyzrál. A tak udeřilo na druhé straně. Na startu 57. minuty nahodil od mantinelu Michael Špaček a kotouč šťastně propadl až do sítě – 3:3.

Strhující boj se musel rozseknout až v nastaveném čase. V něm už domácí hráli o poznání opatrněji, a tak se na větší šanci čekalo. Výrazně zahrozil až hostující Moravčík, který se protáhl až k zakončení, ovšem trefil jen Kristana. Rozhodnutí padlo 22 vteřin před koncem, když Nicholas Johnson využil zužitkoval přesilovou hru – 3:4.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha st. (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Kvůli úterní dohrávce jsme měli o jeden zápas navíc a na hráčích se to projevilo, chyběla tomu nažhavenost. Plzeň byla aktivnější, agresivnější a bruslařsky nás přehrávala, my se naopak nemohli dostat do útočného pásma, navíc jsme dostali laciné góly. Za stavu 0:3 jsme udělali nějaké změny a začali Plzeň přehrávat. Bohužel jsme ale po vyrovnání od aktivní hry ustoupili a nakonec udělali nesmyslný faul. Hráči si za návrat do utkání zaslouží pochvalu.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Uvědomovali jsme si, že to bude těžké utkání, protože Pardubice chytily po třech výhrách výbornou formu. Povedl se nám vstup do utkání a postupně jsme se dostali do tříbrankového vedení. Bohužel jsme pak neubránili přesilovku pět na tři, ve které Pardubice snížily. To je dostalo na koně a nakonec vyrovnaly. Bohužel nám rozhodčí neuznal čtvrtou branku. I přes nadějný průběh jsme vzhledem k formě soupeře za dva body rádi.