LIT-PLZ 4:1

LIT-PLZ 4:1 - Jeden přesně mířený šíp na body nestačil

Plzeň - Indiáni na ledě druhého Litvínova vyrazili do boje i s Lukášem Mensatorem. Modrobílí byli od druhé třetiny aktivnějším týmem, trápila je však koncovka a jediný vstřelený gól tak na zisk bodů nestačil.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň

4:1
2:0, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 8. Ručinský (Petružálek, Hanzl), 10. Petružálek (Hübl, Ručinský), 28. Šrámek (Hübl), 56. Lukeš (Hübl) – 54. Schleiss (Jeřábek, Kadlec). Rozhodčí: Horák, Fraňo – Bláha, Špůr. Vyloučení: 4:6, navíc Machovský (PLZ) 10+10+DKU. Využití: 1:0. Diváci: 5638. Střely na branku: 34:23. Zblokované střely: 10:7. Hity: 15:17. Vhazování: 34:22. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

HC Verva Litvínov

Francouz – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Pavelka, Frolo, Šlégr, Baránek – Šrámek, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Písařík, Jurčík.

HC Škoda Plzeň

Mensator – Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík, Boháč – J. Sýkora, Simon, Johnson – Kratěna, Lev, Pletka – Indrák, Bližňák, Schleiss – Balej, T. Sýkora, Hollweg.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 0 0 0 0 0,00 30
Lukáš Mensator 60 34 4 30 88,24 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 0 2
Mário Bližňák 0 0 0 1 0
Ryan Hollweg 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 2
Jakub Jeřábek 0 1 1 -1 0
Nicholas Johnson 0 0 0 -3 2
Petr Kadlec 0 1 1 -1 2
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Branislav Kubka 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 2
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 -1 0
Václav Pletka 0 0 0 0 0
Lukáš Pulpán 0 0 0 -1 0
Jan Schleiss 1 0 1 1 0
Dominik Simon 0 0 0 -2 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 0 0
Ján Sýkora 0 0 0 -2 2

komentář

Utkání odšpuntovala přesilová hra hostů, kterou indiáni sice sehráli dobře, ale chyběla střelba a Francouz tak příliš práce neměl. Po chvilce si Martin Ručinský našel místo mezi kruhy, po šťastném odrazu od hráčů na brankovišti se k němu dostal puk a zkušený veterán neomylně zavěsil do pravého horního růžku - 1:0! Za dalších čtyřiasedmdesát vteřin bylo v Litvínově ještě veseleji. Hübl našel přesnou křižnou přihrávkou na levém kruhu sjíždějícího Jakuba Petružálka, který se z první nemýlil - 2:0! Modrobílí se vrhli do útoku za snížením, ovšem střelu přes obránce Lva i následně od modré Kadlece Francouz zlikvidoval. Když pak v závěru úvodní části tváří tvář domácímu brankáři neuspěl ani Schleiss, odcházeli do kabin spokojenější Severočeši.

Prostřední dějství začalo tam, kde minulé skončilo. Do zakončení se dral Simon i Ján Sýkora pálící od modré, Francouz však odolával. Povedlo se mu ustát i následnou situaci, kdy vleže odolal dorážkám Johnsna. A tak se opět potvrdilo otřepané „nedáš-dostaneš.“ Hübl totiž našel zpoza branky osamoceného Jakuba Šrámka mezi kruhy, který z první rozvlnil síť - 3:0! Snížit se pokoušel hned vzápětí Tomáš Sýkora, který objel branku a jal se rychle zakončit, leč na gólmana Vervy si nepřišel, podobně jako na druhé straně Pavelka na Mensatora z ostrého úhlu. Zajímavou příležitost následně po pěkném uvolnění jeden na jednoho vytvořil Petružálek pro Ručinského, ten však ve velké rychlosti před poloodkrytou klecí černý nesmysl netrefil. Do něho se naopak na modré pořádně opřeli Šrámek i Kubát, hostující brankář svůj tým podržel. Těsně před druhou sirénou Francouze propálil Pulpán mezi betony, touš však zamířil těsně mimo tyče.

Poslední dvacetiminutovku načal Schleiss, který se přes obránce natlačil ze strany až před Francouze, ten si však místo u své bližší tyče pohlídal. Oba týmy si následně poslaly pozdrav od modré, Frolova a ani Pulpánova střela však příliš starostí nenadělala. V lepší pozici se naopak ocitl Petružálek, Mensator však skvělým zákrokem dokázal kotouč vyrazit. Činit se musel i po chvilce, kdy pobídku od Šlégra tečoval mezi kruhy Písařík. Skóre se ale nakonec přeci jen měnilo. Litvínovští hráči zapomněli na modré na Jana Schleisse, který po kličce do bekhendu uspěl se zakončením po ledě - 3:1! Západočechy trefa nabudila, obrana domácích si však s pokusem Lva od mantinelu i Kadlece od modré poradila. Definitivní pojistku tak přidal po další Hüblově skvělé přihrávce František Lukeš, jenž zakončoval z mezikruží - 4:1! V závěru utkání ještě Verva hrála přesilovou hru, na výsledku se ale již nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Radim Rulík (HC Verva Litvínov): "Utkáno bylo hezké, mělo náboj. Věděli jsme že Plzeň udělá všechno, aby nám utkání co nejvíc znepříjemnila. Podle mě rozhodla první třetina. I když jsme měli šanci dát třetí gól, nestalo se a museli jsme tedy bojovat až do konce."

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): "Předvedli jsme špatný výkon v první třetině, prohrávali jsme osobní souboje a všude jsme byli pozdě. Ve druhé části se výkon z mužstva zlepšil, ale nepodařilo se nám dát kontaktní gól ani v přesilovce na začátku třetí části. Litvínov vyhrál zaslouženě."