PLZ - SLA 5:3

PLZ - SLA 5:3 - V napínavém utkání Plzeň porazila poslední Slavii!

Plzeň - Škodovka na domácím ledě přivítala pražskou Slavii, v jejíž dresu se představila rovnou šestice hráčů, která dříve působila v Plzni. Z výhry se nakonec radovali modrobílí, kteří i díky třetímu hattricku Jána Sýkory v sezoně zdolali Slavii 5:3!

HC Škoda Plzeň - HC Slavia Praha

5:3
1:1, 3:2, 1:0

Branky a nahrávky: 7. J. Sýkora (Schleiss, Jeřábek), 24. J. Sýkora (Johnson, Pulpán), 38. Johnson (Jeřábek), 39. Lev (Kubka), 59. J. Sýkora – 12. Bednář (Šenkeřík, Sklenář), 35. Bednář (Vlasák), 37. Doležal (Šenkeřík, Stránský). Rozhodčí: Hejduk, Polák – Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 5209. Střely na branku: 35:27. Zblokované střely: 14:13. Hity: 25:21. Vhazování: 31:45. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 5:3.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Polívka) – Jeřábek "A", Kadlec "A", Pulpán, Mozík, Moravčík, Kubka, Boháč – Johnson, Simon, J. Sýkora – Schleiss, Bližňák, Kratěna "C" – Kubalík, Lev, Indrák – Hollweg, T. Sýkora, Balej – Beran.

HC Slavia Praha

Furch (Svoboda) – Šenkeřík, Kolařík "A", Šulc, Krejčí, Beňovič, Růžička, Novák – Pletka, Bednář "C", Vlasák "A" – Kolář, Vas, Holec – Sklenář, Doležal, Stránský – Veselý, Čermák, Andres.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 27 3 24 88,89 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 0 0
Mário Bližňák 0 0 0 -1 0
Ryan Hollweg 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Jakub Jeřábek 0 2 2 -1 0
Nicholas Johnson 1 1 2 3 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 2
Ondřej Kratěna 0 0 0 -1 0
Dominik Kubalík 0 0 0 0 0
Branislav Kubka 0 1 1 1 0
Jakub Lev 1 0 1 0 0
Michal Moravčík 0 0 0 0 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 2 4
Lukáš Pulpán 0 1 1 2 2
Jan Schleiss 0 1 1 0 0
Dominik Simon 0 0 0 3 0
Tomáš Sýkora 0 0 0 0 0
Ján Sýkora 3 0 3 3 4

komentář

V první šanci zápasu se objevili po necelých dvou minutách sešívaní. V přečíslení dvou na jednoho vzal odpovědnost na sebe Beňovič, ale na Machovského nevyzrál. Indiáni odpověděli díky Indrákovi, který nabil Kubalíkovi, proti němuž se vyznamenal i gólman hostů. V polovině 11. minuty usedl na trestnou lavici Kadlec a Pražané nabídnutou početní výhodu využili. Od modré čáry napřáhl Jaroslav Bednář a propálil všechno, co mu stálo v cestě - 0:1. Indiánům se rovněž povedlo odpovědět v přesilové hře, tentokrát o dva muže v poli. Přestože Jánu Sýkorovi sice první střela z předbrankového prostoru nesedla, puk se došoural za Furcha a bylo vyrovnáno - 1:1.

Vstup do druhé dvacetiminutovky vyšel lépe domácím. To už Jánu Sýkorovi střela vyšla na jedničku a pěkně využil povedenou nahrávku od Johnsona - 2:1. Po sérii vyloučení, která nebyla využita, se skóre měnilo při hře v plném počtu. Po krásné individuální akci bývalého plzeňského útočníka Tomáše Vlasáka se prosadil podruhé v duelu Bednář - 2:2. Aby toho na modrobílé nebylo málo, Slavia přidala druhý úder. A to po necelých dvou minutách! Indiáni sice ještě zvládli zblokovat pokus Šenkeříka, ale když se kotouč odrazil k Jiřímu Doležalovi, nedokázal ani Machovský zabránit třetímu gólu sešívaných.

Jenže Plzeň si to rozhodně nenechala líbit a odpověděla stylově. Také dvěma slepenými trefami. Nejprve v 38. minutě potřetí srovnal Nick Johnson, který nabral rychlost už v obranném pásmu, nelámal si hlavu s přechodem toho středního a namířil si to rovnou před Furcha. A přes dva bránící hráče dokázal skórovat, čímž podtrhl ustálené fráze o zámořské zarputilosti - 3:3. A o minutu a 21 vteřin později už Škoda vedla, když střela Jakuba Lva zprava Furchovi propadla za záda - 4:3 .

Domácí mohli svůj hubený náskok zdvojnásobit při početní výhodě po Šenkeříkově třetím trestu v duelu, ale i přes slibné šance a zámek soupeře v jeho pásmu se drželi sešívaní stále na dostřel. Indiáni byli sice nadále aktivnější, nedokázali však svou převahu vyjádřit brankově. A tak Pražané vycítili šanci a necelé dvě minuty před koncem odvolali gólmana. Jenže k tlaku se nedostali - naopak Ján Sýkora uklidil puk do prázdné branky a zkompletoval svůj třetí hattrick v sezóně. - 5:3.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Pro nás samozřejmě klíčový zápas. Věděli jsme, že Slavia po nás půjde, v poslední době hrála dobře – měla tam dvě výhry. I ten zápas byl trochu poznamenaný událostí, která se stala. Všichni to tady moc vnímali, dnes to byla srdeční záležitost. Pro nás jsou ty tři body samozřejmě dobré, ale převedená hra mohla být lepší. Stav 2:1, najednou 2:3, poté 4:3. Nebylo to nic jednoduchého pro oba týmy, ale my dnes ukázali srdce. Chtěl bych hráčům moc poděkovat, že to zvládli. Soupeři přeji moc štěstí, aby takhle bodovali dál.

Josef Beránek (HC Slavia Praha): Vstoupili jsme do utkání dobře, byli jsme aktivní a hráli dobrý hokej. Potom to bylo vyrovnané utkání, rozhodly ale ty dva góly, které padly na konci druhé třetiny. V té třetí třetině jsme se snažili o vyrovnání a měli i několik šancí, ale scházelo nám trochu klidu na využití šancí. Není lehké porazit doma Plzeň. Naši hráči si rovněž zaslouží velký dík za odvedenou práci.