OLO - PLZ 2:3sn

OLO - PLZ 2:3sn - Plzeň veze z Olomouce důležité dva body!

V rámci 50. kola se indiáni představili na ledě trápícího se nováčka z Olomouce. Kohouti po dlouhých 12 zápasech dokázali bodovat, za stavu 2:2 se totiž utkání posunulo do prodloužení. To branku nepřineslo a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich byli úspěšní pouze plzeňští hráči, konkrétně Simon a Kratěna, díky čemuž získala Škodovka dva body!

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň

2:3sn
0:0, 1:1, 1:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 27. Dlouhý (Jaroměřský), 46. Herman (Rachůnek, Majeský) – 31. Simon (Kubka, Johnson), 53. Mozík (Simon, Johnson), rozh. náj. Simon. Rozhodčí: Hribik, Wagner – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:0. Diváci: 2961. Střely na branku: 41:31. Zblokované střely: 7:21. Hity: 14:14. Vhazování: 27:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2 - SN.

HC Olomouc

Vošvrda (Urbisch) – Ondrušek, Škůrek, Rašner, Majeský, Jaroměřský, Houdek – Laš, Knotek, Buc – Matai, Herman, Rachůnek – Řípa, Patera "C", Zuzin – Dlouhý, Marosz, Kucharczyk

HC Škoda Plzeň

Machovský (Mensator) – Mozík, Sklenička, Kadlec, Jeřábek, Kubka, Pulpán – Kratěna "C", Bližňák, Schleiss – J. Sýkora, Simon, Johnson – Balej, T. Sýkora, Lev – Hollweg, Kubalík

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 65 41 2 39 95,12 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 -1 2
Mário Bližňák 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 0 0 0 -1 0
Jakub Jeřábek 0 0 0 0 0
Nicholas Johnson 0 2 2 2 0
Petr Kadlec 0 0 0 0 0
Ondřej Kratěna 0 0 0 0 0
Dominik Kubalík 0 0 0 -1 2
Branislav Kubka 0 1 1 0 2
Jakub Lev 0 0 0 -1 2
Vojtěch Mozík 1 0 1 0 2
Lukáš Pulpán 0 0 0 1 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Dominik Simon 2 1 3 2 2
David Sklenička 0 0 0 -1 2
Tomáš Sýkora 0 0 0 -2 0
Ján Sýkora 0 0 0 2 0

komentář

Olomoučtí hokejisté chtěli svou černou sérii proher prolomit proti týmu, se kterým to celé začalo. Kohouti začali poměrně aktivně, první velkou šanci zápasu si však vytvořila Škodovka. Pulpánova rána od modré čáry propadla až za Vošvrdova záda, naštěstí pro domácí ale puk nezamířil za brankovou čáru.

Za tři minuty později mohl naopak Hanáky poslat do vedení útočník Matai, který se řítil na plzeňského brankáře Machovského sám, jeho zakončení však nebylo přesné. Olomoučtí pokračovali v dobrém tempu i nadále, pomohly jim k tomu i dvě početní výhody, ovšem propasírovat puk za hostujícího gólmana se jim nepodařilo. Stejně si vedli i indiáni proti domácímu Vošvrdovi.

Několik minut po začátku druhého dějství mohl rozradostnit hrstku hostujících příznivců kapitán západočeského mužstva Ondřej Kratěna, k jeho smůle však jeden z jeho spoluhráčů stál přímo v brankovišti Olomouce, což pohledu hlavních arbitrů neuniklo. Chvíli nato mohl bezbranková stav rozříznout Marosz, Machovský však prokázal dobrý postřeh.

To, co se nepovedlo Maroszovi, dokázal útočník Radek Dlouhý. Jaroměřského nahození dokázal brankář hostujícího celku vyrazit jen před sebe, kde byl se svou dorážkou připraven právě Dlouhý, jenž poslal kotouč za bezmocného Machovského.

Z náskoku se však Kohouti nemohli radovat příliš dlouho. Hned po čtyřech minutách totiž šikovnou tečí usměrnil puk do horního rohu Vošvrdovy klece mladíček Dominik Simon, a stav byl tak rázem opět vyrovnán. Uteklo jen pár okamžiků a Mora mohla být zase ve vedení, černou gumu, která se odrazila od břevna plzeňské klece, však Kucharczyk nedokázal zamést do sítě.

V poslední pětiminutovce druhého dějství se svěřencům kouče Fialy naskytla obrovská příležitost, a to dlouhá přesilovka pět na tři. Mora však nebyla schopna se usadit v pásmu soupeře a Západočeši se tak bez větších potíží ubránili.

Ani nevyužitá dvojnásobná početní výhoda však Kohouty nevykolejila. Ba naopak. Vidina ukončení série proher dostala reálné obrysy znovu v pětačtyřicáté minutě, kdy Jakub Herman svou schovanou střelou našel místo nad pravým ramenem brankáře Machovského. Mora tak šla podruhé v zápase do vedení.

Tentokrát olomoucké vedení vydrželo o něco déle než v prvním případě, až do třetí sirénu tomu ale tak nebylo. V situaci dva na dva si olomoučtí hokejisté špatně rozebrali útočící indiáni, kteří nakonec dokázali celé situace využít. Střela obránce Vojtěcha Mozíka zamířila ke vzdálenější tyči Vošvrdovy branky a bylo opět srovnáno.

Do konce základní šedesátimitovky se již stav nezměnil, proto následovalo prodloužení. To znamenalo, že si Mora připíše po dvanácti utkáních alespoň bod, opět se tak stalo proti Plzni. V prodloužení si dvě slibné příležitosti dokázal vypracovat Marosz, z gólu se ale nakonec radovat nemohl.

Na řadu tak stejně jako v posledním vzájemném utkání na západě Čech musely přijít nájezdy. Vošvrda v nich inkasoval dvakrát, zato Hanáci úspěšní nebyli. Rozhodující nájezd, který určil, že bonusový bod si s sebou odveze Škodovka, vstřelil Dominik Simon.

Mora tak sice bodovala, ale její série porážek svůj konec nenašla.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (HC Olomouc): Po tolika prohrách je bod něco, ale stále je to jen bod. Začali jsme lépe než v Mladé Boleslavi. Hráli jsme dobře hlavně do obrany a vyhrávali dost soubojů. Rozhodla přesilovka pět na tři, kterou jsme neproměnili, a neodskočili tak Plzni na dva góly. Oproti minulému utkání jsme udělali minimum chyb, ale musíme to podpořit i gólově. Je třeba bojovat dál. Pokud budeme takto hrát, body přijdou.

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Věděli jsme, že Olomouc je bojovný mančaft a bude chtít zlomit sérii proher. Domácí byli velmi dobře fyzicky a bruslařsky připraveni. Šlo o vyrovnaný zápas a rozhodly jej nájezdy, které jsou o štěstí. Za každou cenu jsme chtěli urvat body a za ty dva jsme strašně moc rádi, protože i Olomouc podala výborný výkon. Šestka je pro nás hodně lákavá, ale dobře víme, že můžeme skončit i jedenáctí, což je pro nás v tuto chvíli nepřijatelné.