Junioři přestříleli na domácím ledě Olomouc

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Olomouc 7:5 (2:2, 3:1, 2:2). V prvním domácím zápase sezony přivítali indiáni Olomouc. Skóre se v průběhu zápasu přelévalo z jedné strany na druhou, nakonec se ale mohli radovat Západočeši, kteří divokou přestřelku ustáli lépe.

HC Plzeň 1929 - HC Olomouc

7:5
2:2, 3:1, 2:2

Branky a nahrávky: Branky a nahrávky: 3. Kepka (Přikryl, Michel), 17. Polata (Walter, Houfek), 22. Kristl (Polata), 37. Rajal (Přikryl, Michel), 39. Petráš (Kubík, Kristl), 51. Tulačka (Suchý, Kubalík), 57. Sklenička (Suchý) – 7. Beták (Rašner, Ostřanský), 10. Markl (Pavlovský), 33. Jergl (Beták), 41. Ostřanský (Beták, Jergl), 46. Ostřanský (Jergl, Rašner). Rozhodčí: Zubzanda – Gerát, Hynek. Vyloučení: 6:5. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 40:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:5, 7:5.

HC Plzeň 1929

Pacl (46. Štekr) – Houfek (A), Walter, Kubík, Holý, Sklenička, Hanus – Rajal, Opava, Kepka, Přikryl (A), Michel, Petráš, Kristl, Polata, Kubalík, Tulačka (C), Suchý, Vlček, Beneš, Švarc

HC Olomouc

Slezák (Pospíšil) – Hes, Kreigher, Tomek, Jeklič, Rašner, Síkora, Brandýs – Ministr, Pavlovský, Markl, Bauer (A), Jergl, Vrána, Ostřanský (C), Kropáč, Krátoška, Kočiřík, Konečný, Beták (A)

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 46 19 5 14 73,68 0
Jonáš Štekr 14 7 0 7 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 1 1 0 0
Jakub Houfek 0 1 1 -1 0
Jiří Kepka 1 0 1 -3 2
Richard Kristl 1 1 2 2 2
Dominik Kubalík 0 1 1 1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 2
David Michel 0 2 2 -3 0
Šimon Petráš 1 0 1 2 2
Matěj Polata 1 1 2 2 2
Roman Přikryl 0 2 2 -3 2
Pavel Rajal 1 0 1 0 0
David Sklenička 1 0 1 1 0
Filip Suchý 0 2 2 1 0
Milan Švarc 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 1 0 1 1 0
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 1 1 0 0

komentář

Vstup do utkání měli indiáni výborný, hned na úvod dostali totiž k dispozici přesilovou hru, kterou také zužitkovali. Jiří Kepka dostal až příliš volného místa nad kruhy pro vhazování a propálil Slezáka. Mora ale dokázala bleskurychle odpovědět a hned na začátku sedmé minuty bylo vyrovnáno. Šimon Beták byl ve správný čas na správném místě a Rašnerovu střelu dorazil za Paclova záda.

O minutu později navíc dostali hosté výhodu početní převahy a stejně jako domácí ji dokázali proměnit ve vedoucí branku. Tomáš Markl zakončoval podobně jako před ním Beták, a sice z dorážky kolem brankoviště. Nedisciplinovanost se nevyplácela a Olomouc na to v první třetině ještě jednou doplatila. Tři a půl minuty před sirénou totiž další přesilovou hru využil Matěj Polata, který výborně tečoval Walterovu ránu od modré a v podstatě nedal Slezákovi šanci zasáhnout.

Plzeň navíc zažila další úspěšný vstup do třetiny, když se Richard Kristl prokličkoval v 22. minutě přes několik hráčů až před Slezáka, kterého z blízkosti prostřelil, a vrátil tak Plzni vedení. Západočeši pak spálili několik dobrých šancí a přišel zákonitý trest. Aleš Jergl si při přesilové hře vychutnal brankáře, když ve středním pásmu nabral rychlost a po obkroužení kolem branky zasunul kotouč za jeho záda.

To ale nebylo ve druhé části zdaleka vše. Indiáni si totiž zachovali stoprocentní úspěšnost využití přesilových her, když tvrdou střelou k tyči skóroval Pavel Rajal. Vzápětí sice promarnil další příležitost Sklenička, kterému se nepodařilo zakončit přesně povedenou sólo akci, Šimon Petráš ale ještě při tom samém střídání s dorážkou na Kubíkovu střelu uspěl.

Dvoubrankové vedení Plzni ve třetí části moc dlouho nevydrželo, po 28 sekundách od návratu na led totiž Beták vykouzlil výbornou přihrávku na Milana Ostřanského, který snížil. Po pěti minutách navíc hosté opět vyrovnali, když přesilovkovou kombinaci zakončoval už ve hře 5 na 5 opět Milan Ostřanský.

Indiáni se opět dokázali zvednout a deset minut před koncem si vzali zpět ztracené vedení. Kapitán Vojtěch Tulačka předvedl ukázkový blafák do bekhendu a překonal Slezáka. Čtyři minuty před koncem navíc přidal důležitou pojistku nováček v týmu David Sklenička.

Olomouc se pokusila ještě o jeden comeback, hrála v závěru dokonce přesilovou hru 5 na 3 a Jergl nastřelil i brankovou konstrukci, na další branku už se ale Moravané nezmohli.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Zvítězili jsme po velkém boji, ale zápas měl vypadat úplně jinak. My jsme udělali na začátku nějaké individuální chyby v obraně a trošku jsme dostávali Olomouc do hry. Jsme nespokojení, že jsme dostali tolik branek. Kromě hry obrany se nám nelíbil také výkon našeho brankáře, který se nám zdál v utkání velmi nejistý. Střel na něj šlo velmi málo a přesto padlo pět branek.

Richard Brančík (HC Olomouc): Věděli jsme, že Plzeň je velice kvalitní mužstvo. Chtěli jsme ten začátek hrát trochu lépe do obrany, ale oni měli ten vstup výborný. Prvních pár minut nás vůbec nepustili z pásma. Nám se pak podařilo srovnat a i hra se tak nějak celkově vyrovnala. Od té chvíle to bylo poměrně vyrovnané, i přestože to byla docela přestřelka a padlo tolik gólů. My jsme před tou poslední třetinou věřili, že když dáme jeden kontaktní gól, tak budeme mít šanci uspět. Srovnali jsme na 5:5, pak jsme ale bohužel udělali dvě individuální chyby a přišli jsme o možnost získat nějaký bod. Na začátek soutěže to byl ale kvalitní zápas. Kluci to odbojovali, příště se ale musíme vyvarovat individuálních chyb a hlavně vyloučení. Dneska jsme inkasovali pětkrát v oslabení.