Junioři po famózním obratu přetlačili Zlín

Junioři: HC Plzeň 1929 - PSG Zlín 6:4 (1:1, 0:3, 5:0). Indiáni sice po dvou třetinách prohrávali o tři branky, ale ve třetí části se neskutečně zvedli a vstřelil hned branek, díky nimž se nakonec mohli radovat z třetího vítězství v sezoně.

HC Plzeň 1929 - PSG Berani Zlín

6:4
1:1, 0:3, 5:0

Branky a nahrávky: 17. Kubalík (Suchý, Holý), 46. Přikryl (Kepka), 48. Kubalík (Tulačka), 52. Michel (Přikryl, Houfek), 53. Beneš (Kubík, Michel), 59. Kepka (Sklenička) – 5. Gago (Hladiš), 36. Stránský (Matula), 40. Karola (Žabčík, Matula), 40. Hladiš (Hlaváč). Rozhodčí: Souček - Charvát, Špůr. Vyloučení: 4:6, navíc Matula (ZLN) 20 min. za NESP. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku: 44:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 6:4.

HC Plzeň 1929

Štekr (41. Pacl) – Houfek (A), Walter, Kubík, Holý, Sklenička, Hanus – Rajal, Opava, Kepka, Přikryl (A), Michel, Petráš, Kristl, Polata, Kubalík, Tulačka (C), Suchý, Vlček, Beneš, Švarc

PSG Berani Zlín

Haloda (Ling) – Žabčík, Andrýsek, Zbořil, Kobylík, Kužílek, Stuchlík (C), Velčovský, Procházka – Dalajka (A), Matula, Hořanský, Hlaváč (C), Gago, Hladiš, Stránský, Karola, Zaremba, Vyoral, Pavlůsek, Haničinec

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 20 6 0 6 100,00 0
Jonáš Štekr 40 17 4 13 76,47 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 1 0 1 0 0
Jan Holý 0 2 2 0 0
Jakub Houfek 0 1 1 1 2
Jiří Kepka 1 1 2 2 0
Richard Kristl 0 0 0 0 0
Dominik Kubalík 2 0 2 0 2
Matyáš Kubík 0 1 1 0 0
David Michel 1 0 1 2 0
Šimon Petráš 0 0 0 -1 0
Matěj Polata 0 1 1 0 0
Roman Přikryl 1 1 2 2 2
Pavel Rajal 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 1 1 0 0
Filip Suchý 0 1 1 0 2
Milan Švarc 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tulačka 0 1 1 0 0
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 0
Jan Walter 0 0 0 1 0

komentář

Vstup do utkání se lépe povedl Zlínu, kterému stačilo necelých pět minut, a hosté se ujali vedení. Nedůslednosti při bránění dokázal využít Michal Gago, který překonal Štekra. Plzeň se snažila na první zásah Zlína odpovědět, jenže příležitosti se domácím proměňovat nepovedlo, když neúspěšně skončila i velká šance Polaty, který nepřekonal osamocen brankáře Halodu. Mladí indiáni se v první dvacetiminutovce nakonec vstřelené branky přeci jen dočkali. V přesilové hře se dokázal prosadit Dominik Kubalík a bylo srovnáno na 1:1. Pro Plzeň se mohlo blýskat na lepší časy ještě v první části, jenže Kepka nedokázal puk umístit mezi tři tyče a poslat tak plzeňský tým do vedení.

Plzeň začala druhou třetinu přesilovou hrou, která přinesla drtivý tlak pro domácí hráče, kteří z něj však nevytěžili nic. Zlínští se ve druhé třetině jen složitě dostávali do útočného pásma a Štekra často nezaměstnali. Plzeň se mohla ujmout vedení v polovině druhé části, ale Přikryl se svým pokusem o zakončení úspěšný nebyl. Tato šance jako by ukončila plzeňský tlak a Zlín polila živou vodou. Nejprve sice Patrik dalajka ve slibné pozici neuspěl, ale následně už se skóre měnilo, když Zlín dostal do vedení Filip Stránský. Zlínu vedení nestačilo a aktivita ševců vyústila v další přesný zásah. Necelou minutu před koncem druhé periody dokázal přidat třetí gól Daniel Karola. To však ještě nebylo ze strany hostů vše ve druhé části. Vteřinu před druhou sirénou rozvlnil síť za Štekrem Dominik Hladiš.

Kdo si myslel, že je po druhé třetině a hlavně po dvou trefách v poslední minutě s domácími amen, tak se přepočítal. Plzeň ve třetí části předvedla obrat z říše snů. Na rozdíl dvou branek se Plzni povedlo snížit v přesilové hře zásluhou Romana Přikryla. Přesilová hra stála i za snížením už na rozdíl jediné trefy, které obstaral svým druhým přesným zásahem v utkání Dominik Kubalík a plzeňské z mrtvých vstání korunovalo vyrovnání z hole Davida Michela. V ČEZ Aréně se děly věci a za další minutu od vyrovnávací trefy už Plzeň vedla díky Martinu Benešovi, který dostal hodně prostoru k zakončení. Do třetí třetiny Plzeň vyměnila brankáře a gólman Pacl se musel předvést zejména čtyři minuty před koncem třetí části, kdy se na něj řítil Hořanský, ale svou šanci neproměnil. Indiáni dokonali velký obrat ve třetí části, který v závěru ještě korunoval další trefou Jiří Kepka.

Ohlasy trenérů

František Černý (HC Plzeň 1929): Jsem rád, že se kluci za stavu 1:4 nevzdali a zabojovali a věřili v obrat. Následně se nám tam povedlo dát dva rychlé góly z přesilovek, což mužstvo nakoplo. Pak již to bylo otázka času, kdy nám to tam napadá. Už v první třetině jsme byli lepší a vypracovali si mnoho šancí. Je škoda, že jsme je neproměnili, zápas mohl vypadat zcela jinak. Nakonec to ale dopadlo pro nás dobře díky třetí třetině. Já osobně si takovou třetinu nepamatuju, aby se mužstvo takhle vzchopilo a vstřelilo pět gólu, které znamenaly obrat.

Radek Pšurný (PSG Zlín): V poslední třetině jsme nezačali dobře přesilovkou. Hlavně jsme ale neplnili taktické pokyny, které jsme si řekli během přestávky mezi druhou a třetí třetinou. Celý výsledek se nám tak sesypal jako domeček z karet. My jsme rádi za body, které jsme získali v předchozích venkovních utkáních. I proti Plzni jsme měli k bodům blizoučko, ale prohráli jsme si to vlastní nedisciplinovaností.