Boleslavské drama rozhodl v závěru Kubalík

Junioři: BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929 4:5 (0:2, 2:1, 2:2). Už to vypadalo na dělbu bodů, ale plzeňský útočník Dominik Kubalík se prosadil 19 sekund před koncem třetí části a jeho zásluhou tak mladí indiáni vydřeli v Mladé Boleslavi cenné tři body.

BK Mladá Boleslav - HC Plzeň 1929

4:5
0:2, 2:1, 2:2

Branky a nahrávky: 22. Kotala (Volf, Hes), 32. Volf (Kotala, Sonnek), 42. Kotala, 48. Kotala (Volf) – 6. Suchý (Houfek), 19. Kubalík (Houfek), 26. Kubalík (Michel), 45. Petráš, 60. Kubalík (Marcel, Suchý). Rozhodčí: Horinek – Bosák, Grundler. Vyloučení: 4:9, navíc Tulačka (PLZ) 10. min. za nesportovní chování. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 25. Střely na branku: 28:49. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.

BK Mladá Boleslav

Růžička (Pechek) – Mašek, Tůma, Kurka, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský, Průšek, Němec, Kotala, Sedmík, Pätoprsty, Podsedníček, Brzák, Borovec, Volf, Ďurač, Klečka, Sonnek.

HC Plzeň 1929

Štekr (Pacl) – Marcel, Polívka, Kubík, Walter, Holý, Sklenička, Krliš, Petráš, Beneš, Vlček, Kubalík, Kristl, Rajal, Polata, Čadek, Suchý, Tulačka, Opava, Kepka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 28 4 24 85,71 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 0 0
Jakub Houfek 0 2 2 2 0
Jiří Kepka 0 0 0 -2 4
Richard Kristl 0 0 0 -1 2
Václav Krliš 0 0 0 -1 0
Dominik Kubalík 3 0 3 2 2
Patrik Marcel 0 2 2 2 0
David Michel 0 1 1 1 0
Patrik Opava 0 0 0 0 0
Šimon Petráš 1 0 1 1 0
Matěj Polata 0 0 0 1 4
Ondřej Polívka 0 0 0 0 2
Pavel Rajal 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 1 1 2 2 0
Vojtěch Tulačka 0 1 1 1 10
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 0
Jan Walter 0 0 0 -1 2

komentář

Začátek čtvrtečního zápasu byl zhruba o 20 minut opožděn z technických důvodů. Nakonec se vše podařilo zdárně vyřešit a zápas mohl začít. Jednu z prvních šancí utkání měl na své holi Borovec, ale puk zaduněl jen o mantinel za hostující brankou. Následně střílel Milan Průšek, jenže Štekr Indiány podržel. V 5. minutě tak mohli z produktivity vyučovat hosté, když jim jejich pohledná kombinace přinesla vedení. Osamocený Filip Suchý prostřelil Růžičku do pravého rohu jeho svatyně. Bruslaři se i nadále snažili nepříznivý vývoj utkání zvrátit, jenže hokejové štěstí při nich nejspíš nestálo. V rychlosti mohl uspět Jakub Kotala, jenže Plzeňští mu nedovolili vystřelit.

V útočném pásmu delší dobu operoval také Jan Sonnek, gólovou šanci však nepřinesla ani jeho snaha. Následné vyloučení domácích, které bylo v první třetině jen jedno jim však přineslo inkasovaný gól v závěru třetiny. Nejrychleji se zorientoval Dominik Kubalík, jenž využil shluku clonících těl před Janem Růžičkou a nedal domácímu gólmanovi šanci. Hosté šli tak do kabin s dvougólovým vedením.

Úvod druhé periody vyšel lépe Bruslařům, kteří se dočkali snížení hned ve 22. minutě. Přesilovou hru se podařilo využít Jakubu Kotalovi, jenž stál na svém místě u rohu Štekrovy branky a svou nekompromisní střelou se nemýlil a snižoval tak na rozdíl jednoho gólu. Jenže poté faulovali opět domácí a Indiáni, kteří hráli početní výhody velice kvalitně, využili i tuto příležitost. Hosté opět clonili, a i když předtím domácí několik šancí hostů zachránili, od modré se prosadil Dominik Kubalík, jenž strhl dvougólové vedení opět na stranu svého týmu.

Domácí trenér Křivohlávek si následně vyžádal oddechový čas před vhazováním u plzeňské branky. Hosté měli ale i nadále navrch a stříleli na domácího gólmana Růžičku téměř bez přestání. Ani jednu ze svých šancí však nevyužili, a tak se z nenápadné akce prosadili Bruslaři. Jan Sonnek bojoval srdnatě o puk u mantinelu podél střídaček, když puk získal, nahrával ho před bránu hostů, a tam už stál připravený Lukáš Volf a nemýlil se. Další příležitost měli ale opět Plzeňští, dostali se do přečíslení, ale tato příležitost zůstala nevyužita. Po zbytek druhé periody byli lepší Boleslavští. Tlak po vyloučení Plzně se jim však využít nepodařilo. Druhá třetina skončila proto jednogólovou ztrátou domácích na hostující Indiány.

Třetí třetina nabídla rychlejší hokej. Dobrý vstup do periody měli opět domácí, kteří se prosadili po minutě a třinácti sekundách zásluhou Jakuba Kotaly, který ujel hostujícím hráčům a individuální akcí překonal Štekra. Následná přesilovka se domácím nevyvedla a hosté vstřelili tři sekundy po návratu Polaty z trestné lavice další branku. Šimon Petráš ujel domácím hráčům a diváci ve ŠKOENERGO Aréně mohli sledoval jeho povedenou individuální akci, když zavěsil přímo pod víko Růžickovy branky. V další početní výhodě ale už Boleslavští udeřili. Byl z toho rovnou hattrick, který završil Jakub Kotala, jenž si počkal na výbornou přihrávku od Lukáše Volfa a pak už se před Štekrem nemýlil.

Další velkou příležitost měli hosté. Jiří Kepka byl před boleslavskou brankou, zakončit ideálně se mu ale nepovedlo, a tak zůstala tato obrovská šance nevyužita. Vzápětí se ještě porvali domácí Šťáva a hostující Kepka - nutno říci, že plzeňský hráč měl v souboji navrch. Třetí třetina se pomalu dohrávala a na světelné tabuli svítilo stále skóre 4:4. Když už si diváci mysleli, že se zápas bude prodlužovat, padl gól, po kterém se určitě domácí fanoušci neradovali. 19 sekund před koncem základní hrací doby vstřelil vítězný gól Plzně Dominik Kubalík. Hosté si tak za povedený závěr připisují další tři body do tabulky, zatímco domácí vyšli velmi smolně bodově naprázdno.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Dnes jsme zklamaní, protože bod jsme si určitě přáli získat. Utkání pro nás bylo velmi těžké. Znovu jsme otáčeli zápas z 0:2, 1:3 a poté jsme zápas dotáhli do remízového stavu. Bohužel, v závěru jsme taktickou chybou o ten bod přišli. Mrzí nás to, ale i tak je pozitivní, že se ukázala síla mužstva, že se i za nepříznivého stavu dokážeme zvednout. Naopak se musíme ale určitě zamyslet nad tím, jak to vyřešit. Už jsme o tom mluvili v šatně a snažíme se z toho poučit a utkání začít lépe. Chceme hru kontrolovat od začátku a ne dotahovat. S tím také půjdeme do dalších zápasů.

David Bruk (HC Škoda Plzeň): Zápas se nám hodnotí dobře, protože jsme získali venku tři body po velmi dramatickém průběhu, když jsme vítězný gól dali 19 sekund před koncem. Cítíme ale trochu křivdu v souvislosti s tím, jak rozhodčí posuzovali dnešní utkání.