Plzeňští junioři si poradili v těžkém utkání s Pardubicemi

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 4:3 (1:1, 1:0, 2:2) Plzeňští junioři dnes na svém ledě přivítali druhé Pardubice. Už před zápasem tedy bylo jasné, že se nebude jednat o lehké utkání. A lehké to také nebylo. Klíčovým okamžikem zápasu se nakonec stala 53. minuta, kdy dali Plzeňští dvě branky. Indiáni vedení udrželi a získali tři body.

HC Plzeň 1929 - HC Dynamo Pardubice

4:3
1:1, 1:0, 2:2

Branky a nahrávky: 5. Indrák (Walter, Michel), 23. Polata (Švarc), 53. Švarc, 53. Michel (Kristl) – 14. Panna (Chvojka, Pipek), 49. Chvojka (Pipek), 55. Kusý (M. Procházka). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 72. Střely na branku: 36:20. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3.

HC Plzeň 1929

Pacl (Štekr) – Marcel (A), Holý, Walter, Sklenička, Rajal, Kubík, Polívka – Indrák, Michel, Kristl – Suchý, Tulačka (C), Petráš – Polata (A), Beneš, Švarc – Opava, Jakubec, Vlček

HC Dynamo Pardubice

Vejmelka (Husár) – Franc, Petira, Nedbal, Adam, Vácha (C), Bažant, J. Procházka – Pipek, Chvojka (A), Panna – Kusý, Krajňák, M. Procházka – Sladkovský, Velinský, Kysela – Hlaváček, Barkóci

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 20 3 17 85,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 1 2
Jan Holý 0 0 0 0 2
Miroslav Indrák 1 0 1 0 0
Jan Jakubec 0 0 0 0 0
Richard Kristl 0 1 1 1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 -2 0
Patrik Marcel 0 0 0 0 0
David Michel 1 1 2 0 0
Patrik Opava 0 0 0 0 2
Šimon Petráš 0 0 0 0 0
Matěj Polata 1 0 1 1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Pavel Rajal 0 0 0 -2 0
David Sklenička 0 0 0 3 2
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Milan Švarc 1 1 2 1 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 1 1 3 0

komentář

Do utkání vstoupili lépe hokejisté Plzně. Ve čtvrté minutě se k zakončení ze strany dostal Lukáš Vlček, Vejmelka byl ovšem připraven a puk vyrazil. O chvíli později byli indiáni úspěšnější. Walter vystřelil od modré, k dorážce se dostal Miroslav Indrák a bylo to 1:0! Vejmelka neměl nárok. Pardubice měly poté dvě přesilové hry. Ani jednu ovšem nevyužily. V té druhé se dokázaly prosadit, po střele Panny dorážel kotouč do brány Chvojka. Hůl měl ovšem příliš vysoko a branka tak platit nemohla. Chvíli nato dorážel svojí střelu Michal Procházka, puk ale o chlup minul branku. Hostům se podařilo vyrovnat ve 14. minutě. Po akci Radovana Chvojky se o to dorážkou do odkryté klece postaral Ondřej Panna. A mohlo být i hůře, protože v 16. minutě obral Kysela domácí beky o puk a řítil se sám na Pacla. Ten se ovšem ani z následné dorážky nenechal překonat. V závěru třetiny šli domácí dva na jednoho, přihrávce mezi Michelem a Indrákem ale zamezil obránce Luboš Adam. Po první třetině by stav utkání tedy 1:1.

Ve druhé třetině byli aktivnější domácí, a to díky čtyřem vyloučení hostujícího celku. Dobrou šanci měl ve 23. minutě Petráš, který se dostal k odraženému puku, ale nakonec pouze vyprášil betony Vejmelky. V téže minutě padla branka domácích. Milan Švarc vybojoval puk, objel s ním branku a následně ho před ní předložil. Tam se ho zmocnil Matěj Polata, pro kterého nebyl problém skórovat. O chvíli později zahodili Plzeňští něco, co se zahazovat nemá. Kristl s Indrákem totiž jeli úplně sami na brankáře, párkrát si vyměnili kotouč, jenže Vejmelku nepřekonali. Indiáni poté hráli přesilovou hru 5 na 3, během ní se ovšem prosadit nedokázali. Několik střeleckých pokusů zneškodnil Karel Vejmelka. Pardubice se do šancí dostaly až v závěru třetiny, kdy Kusý dobře našel Hlaváčka, ten ale branku přestřelil. Domácí získali ve druhé dvacetiminutovce vedení 2:1.

Do poslední třetiny vstoupili lépe hosté. Hned na začátku měl šanci Panna, ale jeho pokus vyrazil Pacl. Poté hrály Pardubice přesilovou hru, ze které se neprosadily. Dlouho je to ale mrzet nemuselo, neboť ve 49. minutě vyrovnaly na 2:2. Pipek nahrál před branku na zcela volného Radovana Chvojku, který překonal Pacla. Domácí získali vedení zpět v 53. minutě. Milan Švarc si sjel do šance a střelou z mezikruží překonal Vejmelku. Ten o 27 sekund později lovil kotouč ze své sítě znovu, David Michel se totiž natlačil přes obránce a poslal Plzeň do vedení 4:2. Naději Pardubickým vykřesala branka Denise Kusého z 55. minuty. Domácí ale mohli na rozdíl dvou branek opět odskočit necelé dvě mintuy před koncem, Michelův pokus ale vyrazil Vejmelka. V závěru zkusily Pardubice hru bez brankáře, gól už ovšem nepadl a Plzeň tak vybojovala tři body.

Ohlasy trenérů

František Černý (HC Plzeň 1929): Bylo to kvalitní utkání. Bylo rychlé, mělo to všechno, co to mělo mít. Druhá třetina nám moc nevyšla z toho důvodu, že jsme měli moc šancí, například přesilovku 5 na 3. Mohli jsme to rozhodnout. Ve třetí třetině jsme šli za tím vítězstvím, i když vyrovnali. Nám se pak podařilo dát ty dva góly rychle za sebou a to zřejmě rozhodlo utkání.

Richard Král (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): První třetina byla celkem vyrovnaná. Pak se ukázalo, že Plzeň hraje velmi nepříjemný hokej. Hráli dost do těla a důrazně, mají na to hráče. V tom byli silnější a přehráli nás. Díky tomu vyhráli.