Plzeňská juniorka uspěla v Jihlavě

Junioři: HC Dukla Jihlava - HC Plzeň 1929 1:3 (0:2, 1:0, 0:1). Indiáni zvládli venkovní utkání proti Dukla na jedničku a dovedli zápas v poklidu do vítězného konce. Domácí sice vykřesali jiskřičku naděje na body ve druhé části, ale tu rázně utnul hned na začátku třetí periody plzeňský Kristl.

HC Dukla Jihlava - HC Plzeň 1929

1:3
0:2, 1:0, 0:1

Branky a nahrávky: 25. Střecha (Anděl) – 7. Kristl (Michel), 11. Polata (Beneš), 41. Kristl (Indrák). Rozhodčí: Pokorný – Polák, Rampír. Vyloučení: 4:4. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Střely na branku: 24:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

HC Dukla Jihlava

Svoboda – Hohl, Dundáček, Pospíchal, Leština, Port, Půža, Kochánek – Balaštík, Střecha, Anděl – Nováček, Dvořák, Marcilis – Dufek, Beran, Mäki – Hubert, Dupljaku

HC Plzeň 1929

Štekr – Sklenička, Walter, Holý, Houfek, Kubík, Rajal, Čadek, Polívka – Michel, Kristl, Indrák – Kepka, Tulačka, Suchý – Švarc, Beneš, Polata – Petráš, Vlček, Jakubec

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 24 1 23 95,83 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 1 1 1 0
Jan Holý 0 0 0 -1 0
Jakub Houfek 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 0 1 1 2 2
Jan Jakubec 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 0 0 0 0 0
Richard Kristl 2 0 2 2 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 2
David Michel 0 1 1 2 0
Šimon Petráš 0 0 0 0 2
Matěj Polata 1 0 1 1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 1 0
Pavel Rajal 0 0 0 2 0
David Sklenička 0 0 0 1 0
Filip Suchý 0 0 0 -1 0
Milan Švarc 0 0 0 1 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -1 0
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 0 0 1 2

komentář

Plzeňští hokejisté byli od úvodních minut aktivnější a Svoboda se měl ve své brance co otáčet, hlavně proti střele Beneše, kterou zneškodnil lapačkou. Dukla výrazněji zahrozila ve čtvrté minutě. Anděl se protáhl po levé straně před Štekra a nebýt faulován, zakončil by lépe. Až v závěru přesilové hry si domácí připravili další šanci. Byl to opět Anděl, proti jehož střele z mezikruží vytáhl gólman hostí dobrý zákrok.

Krátce po skončení přesilovky se již skóre měnilo. Michel našel z pravé strany před branou volného Richarda Kristla a ten zvedl puk nad ramena Svobody. O chvíli později mohlo být srovnáno. Hezkou souhru po vyhraném buly zakončoval Marcilis a Štekr musel znovu předvést dobrý zákrok. V desáté minutě se ještě domácí gólman našel ránu Skleničky v lapačce, nicméně na sklonku minuty jedenácté se Plzeň radovala podruhé. Beneš zavezl kotouč do pásma, našel před brankou Matěje Polatu, který si položil gólmana a zvednul puk k levé tyči.

Jihlavským mohlo být ještě hůře nebýt výborného zákroku červenožlutého muže v masce, který se dobře přesunul k pravé tyči proti střele Vlčka. Na konci úvodního dějství pak Svoboda dalším výborným zákrokem zneškodnil dorážku volného Kristla po své levé straně.

Hned v úvodu druhé části byl vyloučen jihlavský Anděl. Početní výhodu mohl využít Indrák, který po pěkném pasu Skleničky u levé tyče nezamířil přesně. Krátce po návratu vyloučeného hráče upaloval na branku hostí Nováček, který mířil vedle, byl však faulován a přesilovku měla i Dukla. Sedm vteřin po jejím skončení našel Anděl mezi kruhy volného Tomáše Střechu a jihlavský štírek zakončil gólem akci, kterou sám začal, když zavezl puk do útočného pásma.

Polovina zápasu patřila další početní výhodě hostí. Houfek i Kristl ostřelovali branku Svobody ze všech pozic, avšak neúspěšně, i díky obětavosti Střechy s Balaštíkem. Domácí dvojice nejenže vybojovala puk, navíc v oslabení zaútočila. Před branou se puk odrazil k Balaštíkovi, který tváří v tvář nevymýchal Štekra. Strážce hostující svatyně měl o chvíli později štěstí, protože na poslední chvíli zastavil po střele Anděla puk šourající se za brankovou čáru. Do závěrečného dějství tak šli Plzeňští s jednogólovým náskokem.

Po jednačtyřiceti vteřinách třetí části to už neplatilo. Richard Kristl totiž vrátil svému týmu nejen dvougólové vedení, ale také klid na hokejky. Oba týmy se často dostávaly před branku soupeře, ale finální přihrávka vázla. Na ledě hrála prim nepřesnost. V rozmezí devětačtyřicáté a jednapadesáté minuty byli čtvrtému gólu blízko Richard Kristl s Miroslavem Indrákem, jenže zblízka se neprosadili.

Dukla se sice snažila vstřelit kontaktní gól, leč na hokejkách jejich hráčů se odrážely nezdary v posledních zápasech. Plzeň si tak své vedení pohlídala a poskočila na čtvrtou pozici v tabulce, Jihlava naopak padla posedmé v řadě a patří jí v tabulce předposlední místo.