Juniorka si odvezla z ledu posledního Motoru všechny body!

Junioři: HC Motor České Budějovice - HC Plzeň 1929 2:5 (2:3, 0:1, 0:1). Mladí indiáni proti poslednímu týmu v tabulce extraligy juniorů nezaváhali a s přehledem ho zdolali.

HC České Budějovice - HC Plzeň 1929

2:5
2:3, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 3. Svoboda (Janásek), 6. Šafář (Ruda, Březina) – 3. Švarc (Polata), 5. Suchý (Tulačka, Kepka), 11. Indrák (Walter, Sklenička), 37. Kristl (Michel, Sklenička), 45. Kristl (Michel). Rozhodčí: Pražák – Jindra, J. Mertl. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 127. Střely na branku: 25:35.

HC České Budějovice

Mazúch – Hanus, Janásek, Malovec, Matoušek, Břečka, Klinecký, Kutiš – Svoboda, Šafář, Ruda, Šuhaj, Točík, Bílek, Vostřák, Vácha, Panáček, Březina, Pašek, Suchánek

HC Plzeň 1929

Štekr – Polívka, Kubík, Walter, Holý, Houfek, Sklenička – Jakubec, Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Indrák, Suchý, Tulačka, Kepka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 32 2 30 93,75 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 1 4
Jakub Houfek 0 0 0 -1 0
Miroslav Indrák 1 0 1 1 2
Jan Jakubec 0 0 0 0 2
Jiří Kepka 0 1 1 1 2
Richard Kristl 2 0 2 2 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
David Michel 0 2 2 2 0
Šimon Petráš 0 0 0 0 0
Matěj Polata 0 1 1 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 2 0
Pavel Rajal 0 0 0 1 0
David Sklenička 0 2 2 1 2
Filip Suchý 1 0 1 1 0
Milan Švarc 1 0 1 1 0
Vojtěch Tulačka 0 1 1 1 0
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 1 1 1 2

komentář

První třetina začala velmi zostra. Ve svém byli především fanoušci ofenzivního hokeje. V první polovině třetiny totiž padlo neuvěřitelných pět branek a hrálo se fakticky bez obran. První zásah si připsala v čase 2:06 Plzeň, kdy rychlá kombinace Polaty s Milanem Švarcem znamenala branku pro druhého jmenovaného. Následné vyloučení hostujícího hráče Motor ihned potrestal. Ještě než skončila třetí minuta, bylo vyrovnáno. Daniel Svoboda se ve svém druhém zápase za jihočeský klub prosadil a byla to důležitá vyrovnávací branka.

Tento stav vydržel jen do času 4:04, kdy se dostala Plzeň do přečíslení tři na jednoho a poměrně lehká střela Filipa Suchého skončila za zády brankáře Mazúcha. Domácí však nesložili zbraně a opět skóre dotáhli. Po golfovém úderu Jakuba Šafáře se Motor opět dostal do hry.

Vyrovnaný stav však jedenáctou minutu nevydržel. Miroslav Indrák a jeho geniální teč střely obránce Waltera znamenala vedení pro Plzeň. Ve zbývající části první třetiny byli o něco lepší hosté, kteří ještě mohli své vedení navýšit. Mazúch už ale další puk za svá záda nepropustil.

Druhá dvacetiminutovka ve stejném duchu nepokračovala. Bylo vidět, že obě mužstva se více soustředí na obranu a šancí už nebylo tolik. Obrovskou šanci k vyrovnání měl sice už ve 24. minutě Pašek, který orazítkoval tyč, ale to bylo na delší dobu vše. Krátké vzrušení se ještě vyskytlo ve 26. minutě utkání, kdy domácí špatně vystřídali a museli do tří. Plzeňští si sice vytvořili tlak, ale všechny jejich pokusy mířily vedle branky.

Necelé čtyři minuty před koncem potom přišla rána pro České Budějovice. Při přesilové hře se totiž po pěkné kombinaci prosadili Západočeši. Po dobré střele obránce Skleničky se kotouč odrazil na hůl Michela, který prokázal skvělý přehled o hře a vynikající přihrávkou našel Richarda Kristla, kterému už zbývalo jen trefit odkrytou klec. V závěru třetiny mohl ještě Motor snížit, ale Vostřákův pokus se nakonec neujal.

Hned na začátku třetího dějství mohli jít hosté do vedení. Martin Beneš se po hezké individuální akci dostal do samostatného úniku, ale Mazúch zachránil domácí tým. Vzápětí se už Plzeň mohla radovat, když ze svého tlaku vytěžila branku. Po další dobré kombinaci dvojice Michel - Richard Kristl se prosadil právě druhý jmenovaný, pro kterého to byl už druhý zásah v utkání.

O další zajímavou situaci se postarala dvojice Malovec – Holý. Tito hráči se spolu pustili do bitky, za kterou oba vyfasovali dvojnásobný menší trest za hrubost. Plzeň byla ve vedení o tři branky a brzo mohl přijít další zásah. To když Janásek fauloval unikajícího Kristla, který si poté postavil kotouč na středový kruh a měl možnost samostatného nájezdu. Hattrick ale plzeňskému útočníkovi nebyl dopřán. Utkání už se v poklidu dohrálo a tři body si z něj odváží mužstvo ze západu Čech.

Ohlasy trenérů

Filip Turek (HC Motor České Budějovice): Včerejší zápas s Kladnem, i ten dnešní s Plzní, byly podle mě stejné. Dnes jsme možná sehráli lepší první třetinu, ale my prostě hokejově na tyto mančafty nemáme. Sice bojujeme, ale to nám nestačí, pokud jsou soupeři hokejovější. Vlastně už ani nemáme žádné hráče, kteří by to táhli, takže se trápíme. Dnes se ukázal rozdíl v šikovnosti hráčů obou týmů. Plzeň tam měla třeba Indráka, který hrál extraligu a je schopen nás porazit skoro sám. Budeme bojovat a doufat, že se to změní. Snažíme se kádr doplňovat a uvidíme, co bude. Máme i smůlu, že jsou zraněni hráči z A-týmu, kteří by nám mohli pomoci. S tímto kádrem nám bohužel nezbývá nic jiného, než bojovat. Tady byla hra vždycky založená na tom, že jedna pětka to táhla, ale ti hráči tu nyní nejsou. Pět let tu hrajeme o záchranu a to asi není náhoda.