Junioři v krásném duelu přestříleli Vítkovice

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Steel 5:3 (1:2, 0:0, 4:1). Domácí se v dalším utkání juniorské extraligy utkali s týmem HC Víktovice Steel. Favorit zápasu se mohl hledat jen těžko, protože oba týmy před duelem dělil jediný bod. Utkání nakonec ovládli domácí, kteří skvělým výkonem ve třetí třetině otočili vývoj zápasu a zvítězili 5:3!

HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Ridera

5:3
1:2, 0:0, 4:1

Branky a nahrávky: 8. Holý (Indrák, Houfek), 41. Kristl (Michel, Tulačka), 42. Kristl (Walter, Kepka), 51. Indrák, 60. Walter – 5. Illéš (Štencel, Klok), 17. Puzič (Sysala), 43. Blahuta (Klok, Štencel). Rozhodčí: Štěpán Souček – Tomáš Brejcha, Libor Suchánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Diváci: 83. Střely na branku: 17:45. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3.

HC Plzeň 1929

Štekr (Pacl) – Polívka, Kubík, Walter, Holý, Houfek, Sklenička – Jakubec, Petráš, M. Beneš, Švarc, Vlček, Kristl, Rajal, Polata "A", Michel, Indrák, Suchý, Tulačka "A", Kepka "A"

HC Vítkovice Ridera

Šimeček (Wanecki) – Adamík, Demel "A", Klok, Puzič, Charvát "C", Štencel – Ballner, Rimmel, Gřeš, Illéš, Česlík, Kafka, Blahuta, Kuťák "A", K. Beneš, Sysala, Jáchym, Gelnar, Hawlík, Rudl

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 45 3 42 93,33 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Jan Holý 1 0 1 -1 0
Jakub Houfek 0 1 1 0 0
Miroslav Indrák 1 1 2 0 2
Jan Jakubec 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 0 1 1 1 0
Richard Kristl 2 0 2 1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
David Michel 0 1 1 0 0
Šimon Petráš 0 0 0 0 2
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Pavel Rajal 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 1 2
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Milan Švarc 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 0 1 1 1 0
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Jan Walter 1 1 2 2 2

komentář

V úvodní třetině byl k vidění zajímavý souboj s mnoha šancemi na obou stranách. Lepší vstup do utkání měli hosté, kteří si ve čtvrté minutě vykoledovali faul a přesilovou hru okamžitě využili. Hostující útočník Jakub Illéš dostal od plzeňských beků mnoho prostoru, nabruslil si do útočného pásma, s ničím se nepáral a přesnou střelou přes obránce nedal Štekrovi šanci zasáhnout.

Indiáni záhy vyrovnali, trefili se také v početní výhodě. Miroslav Indrák se neukvapil, několikrát naznačil střelu a nakonec přihrál na obránce Jana Holého. Plzeňský bek střelou z první trefil přesně mezi betony brankáře Šimečka a bylo vyrovnáno. Hosté se však z vyrovnání oklepali a vedení vrátili na svou stranu. Konkrétně Ivan Puzič. Vítkovický obránce se vydal na útočný výlet, podpořil spoluhráče Davida Sysala, který mu adresoval přesnou přihrávku a Puzič poté střelou pod horní tyč překonal Štekra podruhé.

Prostřední část již tolik hokejové krásy nenabídla, hrál se urputný hokej, ve kterém obě mužstva často chybovala, přesto měli více ze hry hosté, kteří Štekra zaměstnávali častěji než indiáni Šimečka. Větší šance si připsali vítkovičtí Sysala, který z boku strážce plzeňské svatyně neprostřelil, a Kryštof Beneš, hostující útočník však na Štekra také nevyzrál.

Domácí mnoho příležitostí neměli, hráli sice obětavě a snaživě, nicméně ke gólovému úspěchu se neprobojovali. Aktivitou hýřila především dvojice Polata a Suchý, hostující gólman Šimeček si však se všemi pokusy indiánů poradil. Ke konci třetiny se do velké šance dostal domácí útočník David Michel, kterého faulem zastavila vítkovická obrana a zabránila mu ve skórování.

Třetí část se fanouškům musela velice líbit, padlo v ní celkem pět branek. V úvodu hrála Plzeň přesilovou hru, kterou využil důrazný Richard Kristl. Domácí útočník se nenechal odstrčit a dorazil puk za Šimečka. O minutu později už indiáni poprvé v zápase vedli. Úspěšným střelcem byl opět Richard Kristl, který nádherně tečoval střelu Jana Waltera do horního rohu branky.

O další minutu později už však byl stav znovu nerozhodný. V útočném pásmu se k puku dostal vítkovický útočník Martin Blahuta, který propálil vše před sebou, včetně brankáře Štekra. Vyrovnaný stav se však nezamlouval šikovnému útočníkovi indiánu Miroslavu Indrákovi. Plzeňský štírek vypíchl puk vítkovickému obránci a poté krásným blafákem vrátil domácím vedení. Do prázdné branky se v poslední minutě trefil ještě Jan Walter a Plzeňští tak vyhráli šesté utkání v řadě.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): My jsme samozřejmě rádi, že jsme vyhráli, protože Vítkovice jsou velice silný soupeř, je to jeden z nejsilnější týmů v juniorské extralize. V zápase jsme měli problémy, první třetina sice probíhala vyrovnaně, ale druhou soupeř jasně dominoval a dramatickým způsobem nás přestřílel. Se štěstím jsme druhou část přežili a povedlo se nám vstoupit do třetí třetiny, když jsme využili přesilovou hru, potom jsme ještě odskočili tečovanou střelou. Díky tomu jsme brali body, jinak musím uznat, že Vítkovice byly aktivnější.

Jakub Petr (HC Vítkovice Steel): Utkání se teď hodnotí těžce, myslím, že první dvě třetiny jsme měli zápas jasně pod kontrolou, měli jsme spoustu šancí a Plzeň podržel gólman. Rozhodl vstup do třetí třetiny, neubránili jsme přesilovku, ztratili jsme koncentraci a pak přišla hrubá individuální chyba při čtvrtém gólu. Plzni k vítězství gratulujeme.