Junioři se před zápasem víkendu rozehřáli proti Slavii

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 4:0 (1:0, 1:0, 2:0). Pražská Slavia sice po celý zápas neustále kousala, ale na Plzeňské to nestačilo. Mladí indiáni hráli po celé utkání, to co potřebovali, a dovedli v poklidu zápas do vítězného konce. Výborný výkon předvedl ve své svatyni plzeňský gólman Pacl, který se vrátil do branky po dlouhé době.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

4:0
1:0, 1:0, 2:0

Branky a nahrávky: 12. Polata (Kepka), 21. Kristl (Houfek), 45. Petráš (Švarc), 49. Michel (Suchý). Rozhodčí: Šindler - Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 4:7, navíc Suchý (PLZ) 10 min. za hrubost. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 32:41. Průběh utkání: 4:0.

HC Plzeň 1929

Pacl (Štekr) – Polívka, Kubík, Šmíd, Walter, Holý, Houfek – Jakubec, Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Čadek, Suchý, Tulačka, Opava, Kepka

HC Slavia Praha

Č. Novák (Frodl) – Vala, M. Novák, Saňa, Havelka, Drahorád, Kottek, Krejčí – Červený, Šmerha, Kasala, Nestrašil, Fortelka, Ječný, Vyskočil, Tejral, Hlinka, Procházka, Andres, Furch

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 41 0 41 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 1 1 1 0
Martin Čadek 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 2 2
Jakub Houfek 0 1 1 2 0
Jan Jakubec 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 0 1 1 2 0
Richard Kristl 1 0 1 2 0
Matyáš Kubík 0 1 1 2 0
David Michel 1 0 1 1 0
Patrik Opava 0 0 0 0 0
Šimon Petráš 1 0 1 1 0
Matěj Polata 1 0 1 2 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Pavel Rajal 0 0 0 2 0
Filip Suchý 0 1 1 1 14
Milan Švarc 0 1 1 1 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Lukáš Vlček 0 1 1 1 0
Jan Walter 0 0 0 0 2

komentář

Hned na začátku zápasu mohl poslat Slavii do vedení Tejral, v tísni ale svůj únik nedokázal dotáhnout do zdárného konce. Následně se začali tlačit více dopředu indiáni, ani jejich tlak ale kýženou branku nepřinesl.

Zlom přišel až po deseti minutách hry, kdy gólman Slavie Čeněk Novák vyrazil střelu Kepky pouze ke zcela volnému Matěji Polatovi, který z blízkosti doklepl pohodlně puk do branky. Hra se následně přelévala z jedné strany na druhou. Slavia mohla ještě před koncem první části docílit vyrovnání, Tomáše Andrese ale ve velké šanci skvěle vychytal plzeňský gólman Pacl.

Úvod druhé periody se vydařil Západočechům na výbornou. Houfek vyslal nádhernou přihrávkou do úniku Richarda Kristla, který v tváří tvář gólmanovi Novákovi nezaváhal a poslal kotouč nechytatelně do horního rohu jeho branky.

Po druhém gólu indiánů hra nabrala obrovský spád. Ani jedno z mužstev si ale vyloženou brankovou příležitost vypracovat z množství útoků nedokázalo. V závěru třetiny sice plzeňský gólman Pacl přišel na krátkou dobu o svoji hůl, ale i bez ní dokázal dobře zasáhnout a uchránit tak svému týmu dvougólové vedení.

Rozhodující úder, který zpečetil vítězství indiánů, přidali Plzeňští po čtyřech minutách hry třetí části. Šimon Petráš byl zcela sám před brankou s kotoučem, do něhož neustále bušil, až asi napočtvrté prorval puk za záda bezmocného gólmana Nováka.

Poté mohli sice "sešívaní" snížit, ale přečíslení tři na jednoho nevyřešili vůbec dobře. Plzeň naopak následný protiútok zvládla nejlépe, jak mohla. Rychlou akci svého týmu zakončil přesně David Michel. Slávisté se snažili ve zbytku utkání vstřelit alespoň čestný zásah, ale ani to jim nebylo přáno. Plzeňský gólman Pacl, který se objevil v brance po dlouhé odmlce, byl bezchybný.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Jsme rádi za tři body, tak i zato, že jsme neobdrželi branku. První a třetí třetinu jsme sehráli dobře a měli jsme zápas pod kontrolou. Druhá třetina se nám ale nepovedla, měli jsme tam problémy a Slavie byla lepší. Jsme rádi, že nás v těchto chvílích podržel brankář Pacl a dal nám šanci pokračovat v dobrém výkonu.

Petr Novák (HC Slavia Praha): Nehodnotí se nám to dobře, protože jsme prohráli 0:4. Nehráli jsme, to co jsme řekli a možná jsme ani nebojovali. Byl to takový pro nás zápas bez chuti a bez zápachu. Sice jsme měli nějaké gólové šance, ale ty jsme nedokázali využít, ani když byl gólman mimo svoji branku. Jelikož jsme nemakali, tak jsme si nezasloužili žádný gól ani body. Plzeň nás zaslouženě porazila, protože měla zápas celou dobu pod svoji kontrolou.