Junioři porazili vedoucí Spartu!

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 7:3 (1:3, 5:0, 1:0). V ČEZ Aréně se domácí junioři utkali s velice těžkým soupeřem, do Plzně dorazil tým HC Sparta Praha. Hosté vedli tabulku právě před indiány, takže se dal očekávat tuhý boj. Plzeňští o své výhře rozhodli především ve druhé části, ve které vstřelili pět branek!

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha

7:3
1:3, 5:0, 1:0

Branky a nahrávky: 1. Kristl (Kepka), 27. Kubalík (Michel, Tulačka), 29. Kristl (Kepka), 34. Kepka (Kristl), 38. Tulačka (Holý, Vlček), 39. Tulačka (Kubalík, Rajal), 41. Kristl (Kepka, Holý) – 12. Krudenc (Augustin), 13. Svoboda (Slavíček, Brejcha), 19. Svoboda (Slavíček, Vokurka). Rozhodčí: Jakub Valenta – David Jelínek, Tomáš Prášek. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 87. Střely na branku: 50:32. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 7:3.

HC Plzeň 1929

Pacl (Štekr) – Polívka, Kubík, Šmíd, Walter, Holý, Houfek – Jakubec, Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Kubalík, Kristl, Rajal, Polata "A", Michel, Čadek, Tulačka "C", Opava, Kepka "A"

HC Sparta Praha

Langer (Slyusarchuk) – Vacek, Knobloch, Kadeřávek, Vokurka, Bláha, Kolář, Březina, Slavíček – Augustin, Arnošt, Litera, Svoboda, Györi, Pulkrab, Polesný, Lojka, Krudenc "C", Brejcha "A", Klindera

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 32 3 29 90,63 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 -1 0
Jan Holý 0 2 2 2 2
Jakub Houfek 0 0 0 2 0
Jan Jakubec 0 0 0 -1 0
Jiří Kepka 1 3 4 3 0
Richard Kristl 3 1 4 3 0
Dominik Kubalík 1 1 2 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 -1 0
David Michel 0 1 1 0 0
Patrik Opava 0 0 0 -1 2
Šimon Petráš 0 0 0 0 2
Matěj Polata 0 0 0 3 0
Ondřej Polívka 0 0 0 1 0
Pavel Rajal 0 1 1 -1 0
Milan Švarc 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tulačka 2 1 3 1 0
Lukáš Vlček 0 1 1 0 0
Jan Walter 0 0 0 1 2

komentář

Domácí měli úchvatný vstup do utkání, na svého soupeře vlétli a aktivita přinesla ovoce již v první minutě. Richard Kristl se nenechal odstrčit hostující obranou , udržel se na brankovišti a využil krásné Kepkovy přihrávky. Hostující gólman Langer byl bezmocný, střela šla přesně k tyči. Domácí poté hráli přesilovou hru, ta se jim však hrubě nevydařila. Plzeňské obraně ujel Augustin, který nahrál na volného Václava Krudence. Kapitán Sparty si už před prázdnou bránou uměl poradit.

Indiáni se poté hnali dopředu, ale jejich snaha byla marná. Se všemi pokusy si poradil výborný brankář Langer, nutno však podotknout, že hosté měli i několikrát štěstí, například při pokusu Kubalíka, který skončil těsně mimo. Hosté se poté dostali do vedení. Využili vyhraného vhazování a po velkém závaru Martin Svoboda dorazil puk za Pacla. V závěru třetiny inkasovali domácí další zbytečný gól. Plzeňská obrana zapomněla na Tobiáše Slavíčka, hostující útočník přihrál před branku na neobsazeného Martina Svobodu, který se prosadil podruhé v utkání.

Ve druhé části Plzeň dlouho dobývala hostující branku, ale Sparta odolávala. Prokletí prolomil až přesilovkovou ranou od modré čáry Dominik Kubalík, domácí útočník snížil na rozdíl jediné branky. O dvě minuty později už bylo vyrovnáno. Pěknou střelou mezi betony se prosadil ostrostřelec Richard Kristl! Do šancí se poté dostávala i Sparta, nicméně všechny jejich pokusy zneškodnil Jindřich Pacl.

Plzeňský obrat dokonal důrazný Jiří Kepka, který vybojoval puk za brankou a přesnou střelou vrátil domácím vedení. Do konce třetiny lovil hostující Langer puk ze své sítě ještě dvakrát. Pátý gól vstřelil po vynikající individuální akci kapitán Plzně Vojtěch Tulačka. Šikovný útočník obešel dva obránce hostů a poté blafákem překonal Langera. Šestý úspěch zaznamenal opět Vojtěch Tulačka, který dorazil Kubalíkův pokus a indiáni tak vedli o tři branky.

I do třetí části vstoupili lépe domácí. V první minutě poslední třetiny se trefil opět Richard Kristl. Domácí kanonýr vstřelil svůj třetí gól v utkání, znovu po spolupráci s Jiřím Kepkou. Indiáni vedli o čtyři branky a zbytek třetiny už se spíše dohrával, výjimkou byla pouze častá vyloučení na obou stranách, do velkých šancí se však týmy už moc nedostávaly. Plzeň tedy porazila Spartu a vystřídala ji v čele tabulky!

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Myslím, že jsme odehráli velmi dobré utkání. Z mého pohledu byla první třetina velice nešťastná, protože jsme byli spokojení s výkonem, vytvářeli jsme si hodně gólových šancí, ale dostali jsme nešťastné branky. Dnes jsme však spokojeni se všemi třetinami, myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Darek Stránský (HC Sparta Praha): Z naší strany to je špatné hodnocení. Samozřejmě, první třetina se nám podařila, byli jsme velice produktivní, ze tří našich šancí jsme proměnili všechny a vedli o dvě branky. Bohužel, ve druhé třetině jsme se úplně rozsypali. Prohráli jsme ji 5:0 a zápas více méně exhibice ze strany domácích.