Junioři vyloupili led vicemistra!

Junioři: HC Litvínov - HC Plzeň 1929 3:4 (0:3, 1:0, 2:1). Indiáni vedli na ledě vicemistra po prví části o tři branky, a přestože se v dalším průběhu utkání náskok zminimalizoval, uhájili modrobílí zisk tří bodů i první místo v průběžné tabulce!

HC Litvínov - HC Plzeň 1929

3:4
0:3, 1:0, 2:1

Branky a nahrávky: 26. Šimeček (Řehoř), 46. Řehoř, 51. Řezníček (Cvrk, Řehoř) – 11. Tulačka (Houfek, Walter), 13. Tulačka (Houfek, Kepka), 19. Michel (Kristl), 44. Kristl (Michel). Rozhodčí: Jílek – Laczko, Špála. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:3. Diváci: 85. Střely na branku: 34:26. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4.

HC Litvínov

Spěšný (od 20. Sroka) – Jonák, Moravec, Šesták, Fučík, Cvrk, Sklenička, Šefl – Řehoř, Trübenekr, Čapek, Weitz, Stříbrný, Ujfaluši, Řezníček, Sýkora, Šimeček, Štěpka.

HC Plzeň 1929

Štekr – Polívka, Kubík, Šmíd, Walter, Holý, Houfek – Jakubec, Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Kristl, Rajal, Polata, Michel, Čadek, Suchý, Tulačka, Krliš, Kepka.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 34 3 31 91,18 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 0 2
Jakub Houfek 0 2 2 0 6
Jan Jakubec 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 0 2 2 0 2
Richard Kristl 1 1 2 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 4
David Michel 1 1 2 0 0
Šimon Petráš 0 0 0 0 2
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Pavel Rajal 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 2 0 2 0 0
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 1 1 0 0

komentář

V sobotním poledni přivítali chemici na svém ledě Plzeň. Litvínov měl tragický vstup do soutěže a pohybuje se na druhém konci tabulky, než jsou fanouškové po letech zvyklý. Severočeši musejí v každém zápase nutně bodovat, protože playoff se jim mílovými kroky vzdaluje.

První třetina patřila jasně hostující Plzni. Západočeši byli u všeho dříve a poprvé rozvlnil síť za zády Spěšného aktivní Vojtěch Tulačka, když svižnou střelou propálil litvínovského strážce svatyně. Chemici měli problémy s pohybem, Plzeň výborně bruslila a často dostávala domácí pod tlak.

Z toho také pramenila častá vyloučení domácích. Západočeši byli v přesilovkách nekompromisní. V první třetině využili dvě početní výhody. V 11. minutě se podruhé v utkání prosadil Vojtěch Tulačka, ale domácí se snažili ihned korigovat. Agilní Řehoř se proháčkoval do pásma, ale na Štekra si nepřišel. Další vyloučení domácího celku nekompromisně potrestal ranou o tyč David Michel. Litvínov tak odcházeli do kabin s tříbrankovým mankem.

Druhou dvacetiminutovku načal Litvínov mnohem aktivněji. Spěšného vystřídal v brance Sroka a tolik práce jako jeho protějšek ve druhé periodě rozhodně neměl. Domácí začali lépe bruslit a Plzeň častou faulovala. Severočeši dokázali jednu z nabídnutých početních výhod využít, když Řehoř po skvělé akci našel volného Jaroslava Šimečka, který se trefil přesně pod víko Štekrovy branky.

Chemici byli dále aktivnější a od svých protějšků přebrali iniciativu v utkání. Jenže obrana Plzně pracovala výborně a domácí se horko těžko prosazovali přes jejich organizovanou defenzívu. Domácí i přes zlepšený výkon oproti první periodě nedokázali Plzni vstřelit více než jeden gól a do třetího dějství ztráceli na soupeře ještě dvě branky.

Třetí třetina byla opět ve znamení Litvínovských. Chemici opět výborně bruslili a vytvářeli si nebezpečné příležitosti. Jenže domácí opět srazilo vyloučení, které dokázal rychle potrestat Richard Kristl. Severočeši nezaháleli a na gól Plzně našli rychlou odpověď, když Ivan Řehoř vystihl rozehrávku a propálil Štekra.

Litvínov dotahoval a díky přesilové hře vstřelil kontaktní gól po jemné teči Radim Řezníček. Domácí už se na více nezmohli, hosté výborně odehráli závěr zápasu a Litvínov nepustili do žádné šance. Severočeši tak prohráli další utkání a šance na playoff se pomalu rozplynula.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Hübl st. (HC Litvínov): Dnes nám nevyšla první třetině, bylo to právě naopak oproti předchozím utkáním, kdy jsme první třetinu hráli dobře. První třetina rozhodla celý zápas, když jsme dostali góly v oslabení a prohráli ji 0:3. Od druhé třetiny jsme hráli dobře, bojovali jsme, ale Plzeň má tak kvalitní mužstvo, že nám vyrovnat nebo obrátit stav utkání nedovolila. Dvě třetiny jsme odehráli dobře, škoda jen, že jsme tak nehráli od začátku zápasu.

David Bruk (HC Plzeň 1929): Povedl se nám vstup do utkání, proměnili jsme přesilové hry a povedlo se nám odskočit na 3:0. Ve druhé třetině jsme měli obrovské problémy a Litvínov byl jasně lepší. Tam jsme dopadli ještě dobře, když jsme druhou třetinu prohráli pouze 0:1. Třetí třetinu jsme se snažili držet výsledek a myslím si, že se nám to povedlo, protože závěr jsme odehráli takticky výborně.