Junioři přehráli Mladou Boleslav

HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 1:1, 1:0). Indiáni se na plzeňském ledě utkali s týmem BK Mladá Boleslav. Duel byl velice vyrovnaný, Plzeň nakonec vyhrála 3:2.

HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav

3:2
1:1, 1:1, 1:0

Branky a nahrávky: 17. Petráš (Polata), 38. Petráš (Beneš), 42. Kepka (Tulačka, Michel) – 13. Poljanyčka (Bernard, Volf), 40. Volf (Kotala, Motloch). Rozhodčí: Svoboda – Rubáš, Černý. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. Diváci: 60. Střely na branku: 36:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Plzeň 1929

Štekr (Pacl) – Polívka, Kubík, Walter, Holý, Houfek – Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Kristl, Polata "A", Rajal, Michel, Krliš, Suchý, Tulačka "C", Jakubec, Kepka "A"

BK Mladá Boleslav

Růžička (Pechek) – Štosek, Tůma, Hes, Žalud, Bernard "C", Šťáva, Červinský – Průšek, Němec, Kotala, Poljanyčka, Pätoprstý, Chvátal, Brzák, Borovec "A", Pořízek, Volf, Sedmík, Motloch

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 38 2 36 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 1 1 1 0
Jan Holý 0 0 0 1 0
Jakub Houfek 0 0 0 0 0
Jan Jakubec 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 1 0 1 -1 4
Richard Kristl 0 0 0 -1 2
Václav Krliš 0 0 0 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 1 0
David Michel 0 1 1 0 2
Šimon Petráš 2 0 2 2 0
Matěj Polata 0 1 1 0 4
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Pavel Rajal 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 1 0
Milan Švarc 0 0 0 1 0
Vojtěch Tulačka 0 1 1 0 0
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 1 1 0 4

komentář

V první část utkání bylo k vidění spíše hodně nepřesností a faulů, hokejovou krásu divák postrádal. Plzeň do zápasu vstoupila hodně aktivně a chtěla se brzy dostat do vedení. Hostující obrana se musela hodně otáčet a brankář Mladé Boleslavi Jan Růžička musel vyřešit několik zapeklitých situací. Nejvíce se zapotil při úniku Davida Michela, který ho zkoušel překonat blafákem do forhendu, ale na hostujícího gólmana si nepřišel.

O první branku se z nenápadné akce postarala Mladá Boleslav. Aleksandr Poljanyčka využil špatné rozehrávky domácího týmu, najel si do útočného pásma a ukrytou střelou překonal brankáře Štekra. Bruslařský klub se tedy dostal do vedení, což se Plzeňským pochopitelně nelíbilo a přidali na důrazu. O vyrovnání se postaral Šimon Petráš. Domácí útočník využil přesilovou hru a srovnal stav zápasu.

Druhá část se nesla opět v duchu řady nepřesností, na druhou stranu se hrálo čistěji než v první třetině, kdy rozhodčí udělili celkem deset menších trestů. V první velké šanci se objevil domácí útočník Jan Jakubec, který byl sám před Růžičkou, ale střelou mezi betony přemisťujícího se brankáře nepřekonal.

Druhého gólu se domácí dočkali až necelé tři minuty před koncem prostřední části. Ihned po vhazování se před Růžičku natlačila celá plzeňská útoční trojka, Beneš přistrčil kotouč k volnému Šimonu Petrášovi, který svým druhým zásahem v utkání poslal Plzeň do vedení. V poslední minutě však hosté dokázali vyrovnat, konkrétně pak Lukáš Volf. Hostující útočník zužitkoval pěknou přihrávku od Jakuba Kotaly a vstřelil přesilovkový gól.

Začátek třetí třetiny přinesl mnoho vášní, zvláště na straně Mladé Boleslavi. Nejprve byl vyloučen hostující hráč za hru vysokou holí, což se nikomu z boleslavské střídačky vůbec nelíbilo. Hosté prohodili několik slov k hlavnímu rozhodčímu, za což jim sudí udělil další menší trest, takže Plzni se nabízela dvouminutová přesilová hra pět na tři.

Dlouhou výhodu využil již po pár vteřinách Jiří Kepka a vrátil Plzni vedení. Hosté byli frustrovaní a přidali na důrazu. K vyrovnání jim to však nepomohlo, v poslední minutě sice odvolali brankáře Růžičku, nicméně žádná jejich šance se neujala a Plzeň tak nakonec zvítězila 3:2.

Ohlasy trenérů

František Černý (HC Plzeň 1929): Bylo to první klasické utkání po reprezentační pauze. Z mého pohledu to byl dobrý zápas. Duel měl tempo, kromě druhé třetiny, kdy se nám příliš nedařilo. Nakonec rozhodla přesilová hra na začátku třetí části, navíc jsme měli i řadu dalších šancí, které jsme bohužel nevyužili. Znovu musím říci, že to bylo dobré utkání, ve kterém jsme zaslouženě vyhráli.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Nutno říct, že to bylo vyrovnané utkání. Ke konci utkání jsme možná byli trochu aktivnější. Dotahovali jsme zápas a za stavu 2:2 šli do kabin. Z mého pohledu byl zápas jasně ovlivněn ze strany rozhodčích. Na začátku třetí části odpískali faul, který prostě nebyl. Je to škoda pro sport, škoda pro hokej.