Junioři zvládli duel s Libercem a nadále jsou na čele!

Junioři: HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec 4:1 (1:1, 2:0, 1:0). Indiáni museli v rámci pětadvacátého kola otáčet proti sedmému Liberci nepříznivý vývoj utkání a nakonec dokráčeli k výhře 4:1. Povedla se jim tak odplata za první vzájemné měření sil, ve kterém Tygři připravili pro Západočechy doposud nejtěžší porážku sezóny.

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec

4:1
1:1, 2:0, 1:0

Branky a nahrávky: 15. Švarc (Petráš, Beneš), 24. Walter (Polata, Suchý), 31. Polata (Rajal, Kristl), 55. Kepka (Michel, Kristl) – 4. Huňa (Mrázek, Paločko). Rozhodčí: Valenta – Černý, Malý. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 80. Střely na branku: 30:35. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

HC Plzeň 1929

Pacl (Štekr) – Marcel, Holý, Walter, Polívka, Rajal, Kubík – Polata "A", Kristl, Kepka "A", Michel, Tulačka "C", Suchý, Petráš, Beneš, Švarc, Jakubec, Vlček, Krliš.

Bílí Tygři Liberec

Stezka (55. Skřebský) – Mrázek "C", Šír, Artl, Beránek, Pálek "A", Divila – Babec, Suska, Kalfiřt, Huňa, Král, Solenský, Vondráček, Lakatoš, Ordoš, Žďárský, Havlas "A", Paločko, Heřmánek.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 35 1 34 97,14 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 1 1 1 0
Jan Holý 0 0 0 0 0
Jan Jakubec 0 0 0 -1 0
Jiří Kepka 1 0 1 1 4
Richard Kristl 0 2 2 1 2
Václav Krliš 0 0 0 -1 0
Matyáš Kubík 0 0 0 2 2
Patrik Marcel 0 0 0 -1 0
David Michel 0 1 1 0 0
Šimon Petráš 0 1 1 1 2
Matěj Polata 1 1 2 1 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Pavel Rajal 0 1 1 2 2
Filip Suchý 0 1 1 0 0
Milan Švarc 1 0 1 1 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 0
Jan Walter 1 0 1 -1 0

komentář

Zápas začal opatrně, ale již ve čtvrté minutě padl úvodní gól. Z první vážnější šance udeřili hosté. Ti před Paclem rozpoutali neskutečný tlak, domácí gólman dokázal lapit tři gólové příležitosti, ale nemohl již dosáhnout na dorážku Jozefa Huni – 0:1! Západočechy inkasovaná branka probudila, ale Stezka si poradil s pokusem Kubíka od modré i ranou Michela či Beneše z levé strany. Udeřit tak mohli opět Tygři, když Solenský dostal ideální přihrávku zpoza brány, svou ranou však pouze vyprášil Paclovy betony. Stejný hráč měl gól na holi i po chvilce, ale z mezikruží nikým neatakovaný přestřelil. Lépe se vedlo tvrdou ranou z vrcholu levého kruhu Šírovi, jenže proti němu zase skvěle zasáhl brankář indiánů. To Marcelovi na druhé straně v podobné situaci touš z čepele sjel, ovšem mezi kruhy jej sebral Tulačka a z otočky rozezvučel tyčku. Mrzet ho to však nemuselo, Západočeši se dočkali vzápětí. Milan Švarc si za brankou našel sraženou ránu Petráše, obkroužil hostující svatyni a rychlým zasunutím srovnal rozdíl ve skóre - 1:1! Ani jeden z týmů si následně příliš dobře nevedl v početní výhodě a když v závěru neuspěl v dobré pozici střelou na vyrážečku Kubík, odcházeli do kabin oba týmy za vyrovnaného stavu.

Prostřední dějství odšpuntoval dělovkou Beneš, Stezka byl proti lapačkou. Jenže hosté následně zaspali v obraně, nedůrazně bráněný Jan Walter se dostal na brankovišti hned ke dvěma střelám a tou druhou našel místečko mezi betony brankáře Liberce - 2:1! Srovnat krok mohl s indiány Ordoš, jenž dostal přihrávku do stejné pozice, ovšem Pacl se mu vrhl pod nohy a situaci zachránil. Naopak navýšení vedení měl na holi Beneš, který vystihl rozehrávku soupeře, střela mezi betony ale účinná nebyla. Ujal se tak až pokus Matěje Polaty, který propadl výstrojí Stezky a doslova se došoural za čáru - 3:1! Hosté rozhodně neskládali zbraně, ale Pacl si poradil s pokusem Solenského, Arlta a když Ordoš rozezvučel břevno, odcházeli do kabin spokojenější domácí.

Hned zkraje poslední dvacetiminutovky měl na holi snížení Lakatoš, jenž se zjevil mezi kruhy, ale zamířil pouze do prostředka brány. Indiáni odpověděli hezkým ťukesem, na jehož konci byl Petráš, ale doslova krádež gólu předvedl v přímém přenosu lapačkou Stezka. Další dobrou příležitost měl Ordoš, který se na brankovišti rozhodl ještě pro jednu kličku, ale při ní byl již dohnán obránci a ti ho o šanci připravili. Pojistku tak mohl na druhé straně přidat Tulačka, jeho pokus pod břevno hostující gólman vyrazil maskou. Rozhodl tak až Jiří Kepka, který si v přesilové hře odstoupil na brankovišti od svého strážce a následně z první z mezikruží vyhnal Stezku z brány - 4:1! Skóre se nakonec již neměnilo, přestože byli v závěru utkání vyloučeni zároveň hned dva indiáni.

Ohlasy trenérů

František Černý (HC Plzeň 1929): "První třetina byla vyrovnaná. Liberec do zápasu dobře vstoupil, lépe bruslil a utkání bylo pohledné. Když se nám povedlo trhnout se do brejku, začali jsme více se soustředit na kontrolování hry, vytvářeli si další šance a je jen škoda, že jsme jich spoustu neproměnili. Zároveň je potřeba říci, že nás podržel gólman. "