Junioři podlehli Kladnu po samostatných nájezdech

Junioři: HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno 2:3sn. (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0). Indiáni v ČEZ Aréně přivítali Rytíře z Kladna. Duel byl velmi vyrovnaný, trochu více ze hry měli sice domácí, ale Kladno bylo efektivnější v zakončení. Domácím se manko podařilo dohnat až v poslední třetině. Po nájezdech brali druhý bod Kladenští.

HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno

2:3sn
0:0, 0:2, 2:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 43. Suchý, 59. Tulačka (Kepka, Kristl) - 27. Šilhavý (Machač, Matula), 39. Miura (Bunda), rozh. náj. Miura. Rozhodčí: Sýkora – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:1. Diváci: 90. Střely na branku: 52:28. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

HC Plzeň 1929

Pacl (Štekr) – Polívka, Kubík, Šmíd, Walter, Holý, Marcel, Rajal – Krliš, Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Kristl, Polata "A", Michel, Indrák, Suchý, Tulačka "C", Kepka "A"

Rytíři Kladno

Švihálek (Jiroušek) – Potěchin, Bunda "A", Hulcr, Matula, Špaček, Míka – Hajný, Machač, Šilhavý "C", Kaprál, Macháček, Schildhabel, Havlůj, Janeček, Doležal, Kuzďas, Miura, Kružík

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 65 28 2 26 92,86 2

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 0
Jiří Kepka 0 1 1 0 0
Richard Kristl 0 1 1 -1 2
Václav Krliš 0 0 0 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 0 0 0 2
David Michel 0 0 0 -1 0
Šimon Petráš 0 0 0 1 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Pavel Rajal 0 0 0 0 0
Filip Suchý 1 0 1 1 0
Milan Švarc 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 1 0 1 0 2
Lukáš Vlček 0 0 0 1 0
Jan Walter 0 0 0 0 0

komentář

První část duelu nenabídla mnoho zajímavých šancí, natož pak gól. Ani jeden tým nemohl prolomit dobrou obranu soupeře a brankáře byli spíše bez práce. Více zákroků si připsal hostující gólman Jiří Švihálek, který musel čelit atakům indiánů. Nejvíce se zapotil při střele Polaty, který se něj řítil úplně sám. Domácí útočník trefil pouze rameno brankáře Švihálka. Hosté Pacla příliš neohrožovali, v první třetině si připsali pouze tři menší tresty.

Prostřední část nabídla daleko zajímavější podívanou než první třetina. Za začátku byli aktivnější domácí, kteří neustále zaměstnávali hostujícího brankáře Švihálka. O první gól zápasu se však postarali Kladenští. V krátkém sledu byli vyloučeni Pacl s Kristlem, čehož dokázal využít kapitán středočeského celku Vojtěch Šilhavý. Šikovný útočník se nejrychleji rozkoukal na brankovišti a z dorážky překonal domácí gólmana Jindřicha Pacla.

Plzeň se poté ještě více tlačila do zakončení, ale kladenský brankář jim nic nedovolil. Vychytal Tulačku, poradil se i s obrovským závarem, kdy se do šancí dostali postupně Michel, dorážející Kristl a od modré čáry pálící obránce Marcel. Na druhé straně tak opět udeřili hosté. Katastrofální rozehru Plzně zachytil obránce Bunda, který okamžitě vypálil a jeho pokus usměrnil za Pacla šikovnou tečí útočník Yuki Miura. Kladno tak v závěru prostřední části přidalo druhou branku.

Třetí třetina se více povedla jednoznačně indiánům, kteří dlouho bušili do kladenské obranné hradby. Po chybě hostující obrany se do úniku dostal domácí Filip Suchý, který perfektně umístěnou střelou nedal Švihálkovi šanci a snížil na 1:2. Indiánům se poté dlouho nedařilo přelstít kladenskou obranu a vypadalo to, že si hosté odvezou všechny tři body.

V předposlední minutě se domácím naskytla dobrá šance - přesilová hra. Plzeňští dlouho kombinovali, ale Kladno jim svým pohybem znemožňovalo vystřelit. Minutu před koncem se s velkou porcí štěstí prosadil dorážející Vojtěch Tulačka a poslal utkání do prodloužení. V něm gól nepadl a tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich dlouho vládli gólmani, jediným úspěšným střelcem se stal Yuki Miura a zařídil Kladnu bod navíc.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): V průběhu zápasu jsem si vytvářeli velké množství šancí, ale ztroskotali jsme na brankáři Kladna, který dnes chytal skvěle. Myslím si, že zápas jsme si prohráli sami v první třetině, kdy jsme měli několik přesilových her, které jsme nedokázali využít. Kladno naopak svojí přesilovku proměnilo a tam se zápas lámal.

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Domácí jsou velice silné mužstvo, což jsme věděli. Nezatahovali jsme, protože když se Plzeňští rozjedou, tak je hrozně těžké je zastavit. Výborně nám zachytal gólman, poté jsem bohužel neudrželi vedení. Mohli jsem mít body tři, ale jsem moc rádi i za dva.