Na úvod mladší dorost rozstřílel Litvínov!

Mladší dorost: HC Litvínov - HC Plzeň 1929 1:7 (0:0, 1:4, 0:3). Takový začátek vždy pomůže! Mladé pušky vstoupily do nového ročníku extraligy pravou nohou, když i díky čtyřem brankám Roubala roznesly domácí Litvínov!

HC Litvínov - HC Plzeň 1929

1:7
0:0, 1:4, 0:3

Branky a nahrávky: - 22. Eret (Pour), 24. Eret (Straka), 27. Kovařík (Pour), 39. Roubal (Váňa), 48. Roubal (Houdek), 56. Roubal (Čada), 57. Roubal (Houdek, Šiška). Rozhodčí: Šimánek, Majerčin, Temr. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 101. Střely na branku: 29:38. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:7.

HC Litvínov

Kožnar - Bártek, Cikánek, Čapek, Fraško, Havlík, Pech, Vacín, Berka, Kanický, Kordule, Myšák, Pavlíček, Pergl, Svoboda, Vaněk, Zertoni.

HC Plzeň 1929

Červenka - Beneš, Čada, Houfek, Kaňák, Kvasnička, Lokajíček, Staněk - Benetka, Červenka, Eret, Hajžman, Kovařík, Krýner, Pour, Roubal, Šiška, Straka, Váňa.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Červenka Radek 60 29 1 28 96,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 1 2
Matěj Benetka 0 0 0 0 0
František Čada 0 1 1 3 0
Martin Červenka 0 0 0 1 0
Petr Eret 2 0 2 3 0
Matěj Hajžman 0 0 0 -1 0
Michal Houdek 0 2 2 3 2
Nicholas Kaňák 0 0 0 0 0
Vojtěch Kovařík 1 0 1 2 0
Jaroslav Krýner 0 0 0 3 0
David Kvasnička 0 0 0 2 0
Martin Lokajíček 0 0 0 1 0
Jakub Pour 0 2 2 2 0
Josef Roubal 4 0 4 4 0
Filip Staněk 0 0 0 2 0
Martin Straka 0 1 1 0 0
Daniel Šiška 0 1 1 3 0
Ondřej Váňa 0 1 1 1 0

komentář

V úvodní periodě se hrál opatrný hokej. Začátek soutěže jasně značil nerozehranost obou týmů, které v úvodu utkání brzdily především vlastní nepřesnosti. Litvínov byl aktivnějším týmem zejména v první přesilové hře, kde si hráči domácího celku vytvořili několik slibných příležitostí, které ale dokázal zlikvidovat pozorný Červenka v plzeňské brance. Několik ošemetných situací musel řešit také domácí Kožnar, ale ani jeden ze závarů branku v první třetině nepřinesl.

Druhá třetina patřila Plzni, chemici často dopláceli na vlastní chyby, které hostující mužstvo nekompromisně trestalo. Dvakrát v rozmezí tří minut se dostal do vyložené příležitosti Petr Eret a v obou případech si s brankařem Kožnarem poradil na jedničku. Plzni stačily opět necelé tři minuty a Vojtěch Kovařík rozsvítil červené světlo za zády Kožnara už potřetí v utkání, když poslal puk přesně za padajícího strážce litvínovské svatyně.

Domácí vykřesali alespoň jiskřičku naděje ve 37. minutě, když se po dobré akci prosadil se štěstím Lukáš Vacín. Jenže hosté si tlak nepřipouštěli a v závěru druhého dějství přidal čtvrtou branku plzeňský Josef Roubal. Právě hostující útočník Josef Roubal byl hvězdou večera v Litvínově, ke své brance ze druhé třetiny přidal ještě tři zářezy na hokejce ve třetím dějství. Plzeň si tak připsala snadné vítězství, když většinu svých šancí dokázala využít.

Ohlasy trenérů

Petr Nekvinda (HC Litvínov): Plzeň se Slavií jsou jednoznačně nejlepší týmy v naší skupině mladšího dorostu, což u nás Plzeň potvrdila. Chtěli jsme se pokusit uhrát dobrý výsledek a řekli jsme si co máme hrát. V první třetině sem nám to podařilo, neinkasovali jsme a vytvořili jsme si i několik šancí, které jsme ale neproměnili. Od druhé třetiny se nám mužstvo složilo jak domeček z karet. Dělali jsme chybu za chybou a Plzeň chyby trestala. Plzeň má spoustu vynikajících hráčů, které dokázali využít svých příležitostí. Máme už od začátku přípravy problémy s proměňováním šancí, nedaří se nám to zatím zlepšit a musíme na koncovce dále pracovat. Výsledek zápasu hovoří za vše.

Radek Kämpf (HC Plzeň 1929): První třetina byla z naší strany poněkud slabší, protože byl první den ve škole a podnikli jsme dlouhou cestu. Výkon byl v první periodě hodně nesoustředěný, ale postupem času jsme se zlepšovali a od druhé třetiny jsme domácí mužstvo dokázali přehrát. Potvrdili jsme to proměňováním příležitostí, které jsme si ve hře vytvořili. Poslední třetinu jsme kluky nabádali, aby si nevymýšleli nějaké své věci, protože v poslední přípravě jsme právě ve třetí třetině třikrát inkasovali. Kluci hráli naštěstí koncentrovaně až do konce zápasu a zaslouženě jsme vyhráli.