Mladší dorost nestačil na Slavii

Mladší dorost: HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 2:3 (1:0, 1:2, 0:1). Plzeňští mladíci se v letošním ročníku poprvé představili na domácím ledě, jejich soupeřem byla pražská Slavia. K vidění bylo bojovné utkání, ve kterém se vedení střídalo na obou stranách. Šťastější nakonec byli hosté, kteří zvítězili 2:3.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

2:3
1:0, 1:2, 0:1

Branky a nahrávky: 4. Eret (Kovařík), 24. Benetka (Hajžman) - 21. Kern (Brož), 26. Klapka (Holý, Mach), 50. Všetečka (Bajer). Rozhodčí: Valenta – Černý, Malý. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 38:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

HC Plzeň 1929

R. Červenka (Pejsar) – Kvasnička "C", Staněk, Kaňák, Beneš, Čada, Lokajíček, Houdek, Šilhán – M. Červenka, Váňa, Roubal "A" - Eret "A", Kovařík, Pour - Straka, Benetka, Hajžman - Šiška, Hajšman

HC Slavia Praha

Patera (Pánek) – Vobořil, Torok, Zderadička, Duda, Houška, Melovič, Šantrůček, Holý – Brož, Kern "C" - Hnát, Martínek, Bajer - Všetečka, Klapka, Mach, Marek - Houška "A", Penc, Šilhan

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Červenka Radek 60 33 3 30 90,91 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 0 0
Matěj Benetka 0 0 0 1 0
František Čada 0 0 0 -1 0
Martin Červenka 0 0 0 0 2
Petr Eret 1 0 1 -2 4
Kamil Hajšman 0 0 0 0 0
Matěj Hajžman 1 0 1 1 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 0 0
Vojtěch Kovařík 0 1 1 -2 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 -1 0
Jakub Pour 0 0 0 -2 0
Josef Roubal 0 0 0 0 0
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 1 1 1 0
Daniel Šiška 0 0 0 0 0
Ondřej Váňa 0 0 0 0 2

komentář

Západočeši měli skvělý vstup do utkání. Již ve čtvrté minutě si vykoledovali faul a první přesilovou hru v zápase využil Petr Eret. Plzeňský forward si nabruslil do útočného pásma a přesnou střelou poslal indiány do vedení. Slavia se hnala za vyrovnáním, ale všechny její akce lapil brankář domácího celku Radek Červenka. Ten měl navíc v poslední minutě velké štěstí, to když hostující Mach těsně před ním tečoval střelu od modré, která jen těsně minula plzeňskou branku.

Úvod druhé části patřil jednoznačně Slavii, která na domácí vlétla jako uragán. V pokračující přesilovce z první třetiny se nejprve předvedl obránce David Vobořil, jehož střela skončila na spojnici plzeňské branky. O několik vteřin později se hosté již mohli radovat. Jan Kern ukázal důraz na brankovišti, procpal puk za Červenku a srovnal stav zápasu.

Nerozhodný stav se však domácím mladíkům moc nelíbil. O tři minuty později po vyrovnání předvedli podobný důraz na brankovišti jako hosté Hajšman s Matějem Benetkou, který vrátil Plzni vedení. Z toho se však indiáni radovali pouhé dvě minuty, to když si Adam Klapka rychle našel odražený kotouč a propasíroval ho mezi betony plzeňského brankáře. Po rušném úvodu druhé části se hra uklidnila a do konce třetiny již branka napadla.

Třetí část zápasu se dlouho nesla ve znamení nepřesností a ztracených puků. V padesáté minutě hrála Slavia přesilovku, z které sice gól nevytěžila, ale z následného tlaku ano. Bajerovu střelu brankář Červenka jen vyrazil před sebe a nikým nehlídaný Robin Všetečka poslal hosty poprvé do vedení. Tři minuty před koncem se domácím naskytla velká možnost na vyrovnání skóre, přesilová hra 5 na 3. Před početní výhodou si domácí trenér Kampf vzal oddechový čas, nicméně jeho svěřenci si s přesilovkou, byť přes velkou snahu, nakonec neporadili a se svým soupeřem prohráli 2:3.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Povedla se nám sice velmi dobře první třetině, ale nástup do druhé části byl opět špatný. Trošku se nám zdá, že vždy do ní kluci chodí nekoncentrovaní, a to by se nemělo stávat. Do kolen nás srazily převážně individuální chyby, které silná Slavie dokázala potrestat. Prohra nás samozřejmě mrzí. Bohužel naši nejdůležitější hráči nehráli podle našich představ a pokud v tak těžkém zápase nehrají všichni na sto procent, tak nemáme šanci uspět.

Jan Šťastný (HC Slavia Praha): Narazili jsme na jednoho z favoritů skupiny Západ a víme, že Plzeň hraje velice dobře kombinačně, hraje zde spousta hráčů, kteří působí v reprezentaci. Myslím si, že to bylo naprosto vyrovnané utkání, ve kterém jsme byli šťastnějsí. Musím říct, že rozhodla závěrečná přesilovka 5 na 3, kterou jsme odehráli fantasticky, proto jsme dnes zvítězili a vezeme tři body do Prahy.