Mladší dorost rozhodl o výhře ve druhé třetině

Mladší dorost: HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno 8:3 (2:0, 5:1, 1:2). Indiáni na svém ledě přivítali celek Rytíři Kladno. Středočeši se nacházejí v tabulce hned za Plzní, takže se dal očekávat vyrovnaný boj. Nicméně domácí neponechali nic náhodě a svého soka jasně přehráli. Zvláště povedená byla pro Plzeň druhá třetina, tuto pasáž domácí mladíci vyhráli vysoko 5:1 a zbytek zápasu si již nenechali utéct!

HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno

8:3
2:0, 5:1, 1:2

Branky a nahrávky: 8. Kovařík (Beneš), 11. Straka (Kovařík), 25. Eret (Straka), 29. Straka, 30. Hajžman (Erhart), 39. Pour (Eret, Kaňák), 40. Kovařík, 58. Erhart (Krystl, Krýner) – 22. Kleveta (Bláha), 41. Hrabík (Kalaj), 42. Kleveta (Svoboda). Rozhodčí: Gabriela Malá – Miroslav Kotyza, Ondřej Malý. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 145. Střely na branku: 42:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:3, 8:3.

HC Plzeň 1929

Pejsar (R. Červenka) – Houdek, Kaňák, Staněk, Kvasnička "A", Lokajíček, Čada, Beneš, Šilhán – Krystl, Hajžman, Pour, M. Červenka, Krýner, Eret "A", Straka, Kovařík, Erhart, Roubal "C"

Rytíři Kladno

Zázvorka (od 41. min Jiroušek) – Haspeklo, Matula, Veber "A", Slabý, Dlouhý, Filip, Kryll "A", Zelingr – Karásek, Rejzek, Jelínek, Kleveta, Svoboda, Kalaj "C", M. Bláha, O. Bláha, Kouba, Hrabík

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Červenka Radek 60 26 3 23 88,46 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 1 1 6 0
František Čada 0 0 0 0 0
Martin Červenka 0 0 0 0 0
Petr Eret 1 2 3 5 0
Petr Erhart 1 0 1 1 0
Matěj Hajžman 1 0 1 0 0
Nicholas Kaňák 0 1 1 4 0
Vojtěch Kovařík 2 0 2 5 0
Jaroslav Krýner 0 1 1 1 0
David Krystl 0 2 2 1 0
David Kvasnička 0 0 0 2 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 0
Jakub Pour 1 0 1 1 0
Josef Roubal 0 0 0 0 4
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Martin Straka 2 1 3 4 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0

komentář

V první třetině byl k vidění svižný hokej, ve kterém měli šance spíše domácí hokejisté. Od první minuty indiáni výtečně kombinovali v útočném pásmu a skvělým pohybem nedávali Kladnu čas na rozehrávku. Několik úvodních šancí pochytal hostující brankář Kryštof Zázvorka, na akci Plzně z osmé minuty už však neměl nárok. Straka s Eretem si několikrát vyměnili kotouč, druhý jmenovaný poté přihrál na modrou čáru, kde číhal připravený Matěj Beneš. Domácí bek tvrdě vypálil a hostující brankář Zázvorku puk pouze vyrazil k volnému Vojtěchu Kovaříkovi, který neměl problém dorazit touš do odkryté klece.

V následujících minutách byli i nadále aktivnější domácí hokejisté a brzy jim to přineslo ovoce. Indiáni vybojovali vhazování v útočném pásmu, které vyhrál střelec první branky Vojtěch Kovařík a přihrál přesně na hůl Martina Straky. Plzeňský útočník poté skvělou střelou nad ruku Zázvorky zajistil domácím vedení o dvě branky. Do útoku se poté dostali i hosté, ale Kalaj ani Dlouhý si na Radka Červenku nepřišli. První třetina se odehrála v duchu fair play, hlavní rozhodčí zápasu Gabriela Malá nevyloučila ani jednoho hráče.

Druhá část se odehrála naprosto v režii domácích, nicméně začátek třetiny tomu nenapovídal. Za hosty snížil Jan Kleveta, hostující útočník se prosadil na brankovišti a dorazil puk za Červenkova záda. Poté už mířili přesně jen indiáni. Petr Eret se prohnal kolem dvou bránících hráčů a zamířil přesně do černého. Čtvrtá branka byl z plzeňského pohledu velice šťastná, neboť Martin Straka nastřelil obránce hostů, který stál před Zázvorkou. Od jeho bruslí se puk odrazil do brány.

O pár vteřin později bylo s hosty ještě hůř. Pátý gól Plzně vstřelil Matěj Hajžman, který nabral vysokou rychlost a tvrdou střelou prostřelil gólmana hostů mezi betony. V poslední minutě prostřední části přidali indiáni ještě další dvě branky. O první z nich se postaral Jakub Pour, kterému hostujícího obrana ponechala dostatek prostoru a šikovný útočník domácích zamířil přesně pod víko. Sedmou branku přidal čtyřicet vteřin před sirénou opět Vojtěch Kovařík. Z levého křídla napálil puk k tyči a Plzeňští se mohli znovu radovat.

V poslední části měli zprvu navrch hosté, kteří si z konce druhé třetiny přinesli přesilovou hru . Tu hned po pár sekundách využil Kryštof Hrabík, který se dostal do úniku dva na jednoho, obdržel krásnou přihrávku od Kalaje a trefil přesně. O malou chvíli později se opět prosadili hosté, konkrétně Jan Kleveta. Kladenský útočník využil krásné přihrávky Svobody a zaznamenal svůj druhý gól v utkání. Poslední slovo však měli opět domácí indiáni. Osmou branku vstřelil Petr Erhart, který využil skrumáže před brankou a pojistil plzeňskou výhru.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): První třetinu jsme začali dobře, škoda, že jsme nedali více gólů, protože jsme si vytvořili dobré šance, dali jsme dvě tyčky. Ve druhé třetině jsme dostali rychle gól, ale na druhou stranu jsme rychle odpověděli. Mrzí nás poslední třetina, kdy jsme dostali v oslabení gól a potom hned další. Občas nám přijde, že jsou někteří hráči nekoncentrovaní, hosté nás pak přitlačili. Poslední třetinu jsme prohráli a to není dobře, chceme naučit kluky hrát celých šedesát minut.

David Čermák (Rytíři Kladno): V dnešním zápase byla Plzeň jasně lepší, převyšovala nás bruslařsky i technicky. Myslím, že zaslouženě vyhrála. Nám chybělo několik hráčů a v průběhu utkání ještě další tři odstoupili. Ale i tak Plzeň zcela zaslouženě vyhrála.