Mladší dorost vydřel proti Pirátům cenné tři body

Mladší dorost: Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929 1:2 (1:1, 0:0, 0:1). Dlouhou dobu vyrovnané utkání rozťal až plzeňský útočník Kovařík, který tři minuty před koncem třetí části vystřelil indiánům vítězství.

Piráti Chomutov - HC Plzeň 1929

1:2
1:1, 0:0, 0:1

Branky a nahrávky: 14. Studený (Svoboda) – 20. Eret (Kvasnička), 57. Kovařík (Hajžman, Váňa). Rozhodčí: Vitík – Tichý, Goltsch. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 100. Střely na branku: 34:33. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Piráti Chomutov

Pavlát – Studený, Bukač, Jírovec, Buchtela, Seemann, Jarý, Záruba – Koblížek, Chlán, Svoboda, Stínil, Lauko, Hnídek, Baier, J. Veselý, Breczko.

HC Plzeň 1929

Červenka – Kvasnička, Staněk, Kaňák, Beneš, Čada, Houdek, Šilhán – Lang, Roubal, Váňa, Kovařík, Eret, Pour, Benetka, Hajžman, Straka, Krýner, Přikryl, Mužík.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Červenka Radek 60 34 1 33 97,06 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 0 0
Matěj Benetka 0 0 0 0 0
František Čada 0 0 0 1 0
Petr Eret 1 0 1 1 2
Matěj Hajžman 0 1 1 1 2
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 0 0
Vojtěch Kovařík 1 0 1 2 2
Jaroslav Krýner 0 0 0 0 2
David Kvasnička 0 1 1 2 0
Martin Lang 0 0 0 0 2
Radek Mužík 0 0 0 0 2
Jakub Pour 0 0 0 1 0
Filip Přikryl 0 0 0 0 0
Josef Roubal 0 0 0 0 0
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0
Ondřej Váňa 0 1 1 1 2

komentář

V úvodní pětiminutovce střetnutí byli k vidění náznaky šancí na obou stranách. Poté došlo na sérii vyloučeních. Ani jeden z týmů toho ale nedokázal využít ke skórování. Na otevření skóre si diváci v SD Aréně museli počkat až do čtrnácté minuty. To využil nabídnutou přesilovou hru domácí Adam Studený, jenž se dostal ke střele od modré čáry po Svobodou vyhraném buly.

I v následném období měli více šancí Piráti, které vedoucí gól nakopl. Avšak přesně půl minuty před koncem hrací doby první třetiny se podařilo Plzni vyrovnat. Postaral se o to, střelou mezi Pavlátovy Petr Eret.

Druhou třetinu začali aktivněji domácí Piráti. Jejich herní převahu umocnil fakt, že hosté v úvodních pěti minutách dvakrát pykali na trestné lavici. Chomutov toho ale nedokázal, i přes několik šancí využít a tak stav zůstával nezměněn.

V polovině třetiny měli hosté ze západu Čech možnost zkrácené dvojnásobné přesilové hry, ale i když byli po většinu času nastěhováni před chomutovskou brankou, tak puk za záda Pavláta nedostali. Po dvou třetinách byl stav vyrovnaný 1:1, a tak byl osud zápasu otevřen na obě strany.

Vstup do třetí části měli lepší plzeňští Indiáni, kteří několikrát ohrozili Pavlátovu branku. Za zmínku stojí individuální akce Roubala, jenž pouze trefil beton pirátského brankáře. Plzeňští mohli otočit vývoj zápasu na svou stranu již v padesáté minutě. To se Vojtěch Kovařík dostal za domácí obranu a v zakončení byl faulován. Bylo tedy nařízené trestné střílené, které ovšem sám faulovaný střelou na vyrážečku neproměnil.

Poté zvýšili aktivitu domácí Piráti, kteří několikrát ohrozili Červenkovu branku, avšak plzeňský maskovaný muž si se všemi pokusy z chomutovských holí poradil a podržel svůj celek.

Jen co domácí přečkali oslabení po vyloučení Jakuba Lauka, tak vzápětí inkasovali rozhodující trefu. Západočeši doslova rozebrali pirátské bránící hráče. Hajžman předložil povedenou přihrávku na Vojtěcha Kovaříka, který prostřelil Pavláta a poslal Indiány do vedení.

Chomutovští se snažili o vyrovnání, ale nedařilo se jim udržet útočnou třetinu. V závěru dokonce trenéři odvolali Pavláta z branky, ale ani to nepomohlo. Plzeň si tak z Chomutova odvezla plný bodový zisk a zůstává v čele tabulky.

Ohlasy trenérů

Karel Soudek (Chomutov): Hra byla dobrá, celé utkání bylo velmi kvalitní. Byl to vyrovnaný zápas na obě strany. My jsme tam měli několik šancí, které jsme neproměnili, a soupeř byl v závěru trochu šťastnější. Tam jsme udělali chybu, že jsme neobsadili hráče, ale jinak to byl dobrý zápas.

Radek Kampf (Plzeň): Vítězství si ceníme, protože je Chomutov dobré mužstvo. V první třetině jsme tam měli nějaké šance, ale Chomutov také, měl tam dobré přesilovky. Ve druhé třetině jsme měli tři oslabení po sobě a ještě potom, tudíž to bylo těžké. Jsme rádi, že jsme to ubránili a v závěru utkání jsme měli trošku více šancí než domácí a vyvrcholilo to tím rozdílovým gólem.