Mladí indiáni tvrdě narazili na pevnou defenzívu Litvínova

Starší dorost: HC Plzeň 1929 - HC Litvínov 1:4 (1:2, 0:0, 0:2). Plzeňské mladé pušky měli sice proti Litvínovu povětšinou územní převahu, ale Severočeši vycházeli z velmi dobré obrany a trestali chyby indiánů, kteří nakonec přišli o všechny body.

HC Plzeň 1929 - HC Litvínov

1:4
1:2, 0:0, 0:2

Branky a nahrávky: 14. Vracovský (Stráský, Kodýtek) – 3. Bečvář (Břežák, Vébr), 18. Bečvář (Jícha), 41. Havelka (Chmelař, Reichel), 58. Chmelař (Bečvář). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 28:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.

HC Plzeň 1929

Krasanovský (Zeman) – Kačena, Váchal, Kaňák "C", Sysel, Čechura, Sedláček, Pokorný – Roubal, Kučera, Krystl, Krásný, Kantner, Kodýtek "A", Kokoška, Vracovský, Rubner, Hajšman, Hanzlík, Stráský "A"

HC Litvínov

Sklíba (Kovařík) – Balász, Brejžek, Najman, Šíp, Urbánek, Brzek "C", Březák – Chmelař, Vebr, Leitner – Drašar, Jícha "A", Bečvář – Havelka, Reichel, Helt

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 60 33 4 29 87,88 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 1 2
Martin Hajšman 0 0 0 -2 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 -3 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -2 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 1 1 -1 0
Filip Kokoška 0 0 0 -1 0
Matěj Krásný 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Tomáš Kučera 0 0 0 -2 0
Jakub Pokorný 0 0 0 0 2
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 0 0 0 0
Dominik Sedláček 0 0 0 -1 0
Jiří Stráský 0 1 1 -1 2
Jakub Sysel 0 0 0 -1 0
Adam Váchal 0 0 0 -1 0
Tomáš Vracovský 1 0 1 -1 0

komentář

Hostující Litvínov vstoupil do utkání s vervou a hned po dvou minutách hry se ujal vedení. Rychlou akci Severočechů zakončil zdařilou střelu z prostoru mezikruží útočník Jan Bečvář. Litvínovští následně vsadili na pevnou defenzívu a vyčkávali, co vymyslí soupeř. Indiáni si vypracovali velkou šanci v 11. minutě zápasu, kdy se v oslabení ocitl náhle v obří šanci Vracovský, jenž ale z gólové pozice trestuhodně minul.

Chuť si spravil útočník Plzně až o chvilku později. Jiří Stráský našel svojí přihrávkou zcela volného Tomáše Vracovského, jehož volej zapadl přesně do horního růžku Sklíbalovy branky. Do první přestávky se skóre měnilo ještě jednou. Plzeňský gólman Krasanovský neudržel nahození od modré a puk se poté dlouhou dobu nacházel v okolí domácí branky. Ke kotouči se dostal Jan Bečvář, jenž uplatnil svůj důraz a procpal puk přes gólmana až do branky.

Od začátku druhé části se hrálo převážně na branku Litvínova. Indiáni sice drželi víceméně kotouč pod svoji kontrolou, nicméně ke kýženému srovnání to nevedlo. A když se již Plzeň dočkala vyrovnání, tak z důvodu úmyslného posunutí branky gól neplatil. Severočeši sázeli především na pevnou defenzívu a na rychlé protiútoky.

Klíčový moment celého duelu přišel na začátku třetí periody, kdy se Litvínov po 12 sekundách hry dostal do dvougólového trháku. Martin Havelka si počkal před svatyní Plzně na přihrávku od spoluhráče a následně procedil puk podél gólmana Krasanovského do branky.

Plzeňský tlak i křeč se postupně zvyšovaly. Litvínov byl v obraně stále bezchybný a hrál to, co potřeboval. Vše nakonec vyústilo až v hrubou chybu plzeňských obránců na modré čáře soupeře, po níž se utrhl Jan Chmelař, jenž svůj samostatný zakončil přesnou střelou a dovršil tak gólový účet utkání. Severočeši si tak odvezli z Plzně cenné tři body za vítězství 4:1.

Ohlasy trenérů

Vladimír Vimr (HC Plzeň): Hodnotí se to velmi těžko. Je to pro nás čtvrtý prohraný zápas v řadě. Většinou špatně vstoupíme do utkání a brzy prohráváme 0:1. Poté se to snažíme dotáhnout, ale z našeho úsilí pramení chyby v obraně. Kluci pak byli v určité křeči, když se nám nedařilo vyrovnat. Následně jsme dostali dva góly a bylo hotovo. Věříme, že se dáme dohromady a další zápasy vyhrajeme.

Radek Mrázek (HC Litvínov): Náš výkon byl dnes oproti výkonu proti PZ o sto procent lepší. Kluci se snažili plnit taktické pokyny a nechyběla tam od nás ani bojovnost. Byly určité chvíle, kdy nás Plzeň přehrávala. Ona má šikovný kluky na puku, ale hráči to odmakali a já si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli. Brankář nám chytá dobře od začátku sezony a dá se říci, že jsme dnes vycházeli ze zajištěný obrany a z brejků jsme dávali góly.