Starší dorost si proti Kladnu s chutí zastřílel

Starší dorost: HC Plzeň 1929 - PZ Kladno 11:0 (5:0, 3:0, 3:0). Plzeňští indiáni mají za sebou sérii nezdarů a v pátečním duelu si chtěli zlepšit náladu proti poslednímu celku tabulky - týmu PZ Kladno. Domácí svému soupeři nedovolili vůbec nic, rozhodnuto bylo již po první třetině, kterou plzeňští mladíci vyhráli o pět branek. Nakonec se jim podařilo vstřelit dalších šest gólů a zvítězili 11:0!

HC Plzeň 1929 - PZ Kladno

11:0
5:0, 3:0, 3:0

Branky a nahrávky: 2. Stráský, 5. Kodýtek (Vracovský), 9. Vracovský (Stráský, Kodýtek), 13. Kokoška, 15. Kodýtek, 23. Hajšman (Čechura, Kokoška), 36. Kaňák (Vracovský), 40. Kokoška (Pokorný, Vracovský), 48. Hajšman (Kantner, Kokoška), 52. Hajšman (Kodýtek, Rubner), 60. Kodýtek (Stráský). Rozhodčí: Roman Svoboda - Tomáš Pešek, Miroslav Kotyza. Vyloučení: 3:4, navíc Vracovský (PLZ) a Jarý (KLP) oba 5 minut + do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 42. Střely na branku: 52:19. Průběh utkání: 11:0.

HC Plzeň 1929

Zeman (Krasanovský) – Kačena, Váchal, Kaňák "C", Sysel, Čechura, Sedláček, Pokorný – Roubal, T. Kučera, Krystl, Krásný, Kantner, Kodýtek "A", Kokoška, Vracovský, Rubner, Hajšman, Hanzlík, Stráský "A"

PZ Kladno

Melančin (od 30.min Karlík) – Němec, J. Kučera, Heindl, Rampfel, Chládek, Straka, Vlk, Linhart, Libecajt – Mrkvička, Jizba "C", Jeřábek "A", Trofimov, Toula "A", Lachman, M. Kučera, Jarý, Nekvinda

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 19 0 19 100,00 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 1 1 4 0
Martin Hajšman 3 0 3 3 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 1 0 1 2 0
Matyáš Kantner 0 1 1 2 0
Petr Kodýtek 3 1 4 4 0
Filip Kokoška 2 2 4 3 0
Matěj Krásný 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 1 0
Tomáš Kučera 0 0 0 0 0
Jakub Pokorný 0 1 1 4 0
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 2 2 1 0
Dominik Sedláček 0 0 0 3 2
Jiří Stráský 1 3 4 5 2
Jakub Sysel 0 0 0 1 2
Adam Váchal 0 0 0 2 0
Tomáš Vracovský 1 3 4 4 25

komentář

První třetina byla naprosto v režii domácích. Již po pár vteřinách byl vyloučen plzeňský Sysel, hostům se však přesilovka vůbec nepodařila. Byli to právě domácí, kteří skórovali. Jiří Stráský vybojoval kotouč ve středním pásmu, prokličkoval se do útočné třetiny a poté přesnou střelou překonal brankáře hostů. Za necelé tři minuty už indiáni vedli o dvě branky. Kladenské obraně ujel Petr Kodýtek, naznačil střelu a poté krásným blafákem pod víko zvýšil na 2:0.

Domácí byli dál při chuti a v deváté minutě přidali další branku, kterou zařídil Tomáš Vracovský. Domácí útočník se dostal s Jiřím Stráským do přečíslení, naznačil přihrávku a poté překonal Melančina přesnou střelou pod lapačku. Proti čtvrté brance hosté protestovali, neboť se jim zdálo, že byla dosažena neregulérně. Rozhodčí však gól uznali a jeho autorem se stal Filip Kokoška. Pátý úspěch domácích zaznamenal po dalším přečíslení Petr Kodýtek, který si už v první třetině připsal tři body, za jeden gól a dvě asistence.

I ve druhé třetině byli domácí jednoznačně lepším týmem a navýšili své vedení. Nejprve se prosadil útočník indiánů Martin Hajšman, který se udržel na brankovišti a dorazil střelu Michaela Čechury. Poté se tvrdým zákrokem prezentoval kladenský Tomáš Jarý, který za faul kolenem na domácího Krásného putoval do kabin, protože obdržel pětiminutový trest.

Plzeňští dlouhou přesilovou hru využili dvakrát. Nejprve od modré střílel kapitán Lukáš Kaňák, jeho střelu vyrazil nový muž v kladenské brance Josef Karlík pouze nad sebe a puk se poté dokutálel za jeho záda. V poslední minutě druhé třetiny zvýšil vedení Plzně Filip Kokoška, který byl sám před hostujícím gólmanem a dorazil puk do branky. Indiáni se radovali již poosmé .

Mohlo se zdát, že se rozhodnuté utkání bude pouze dohrávat, ovšem opak byl pravdou. Po patnácti vteřinách poslední třetiny byl do konce zápasu vyloučen domácí útočník Tomáš Vracovský. Kladno však pětiminutovou přesilovou hru nevyužilo, Zemana hosté vůbec neohrozili. Naopak úřadovali opět domácí. Devátou branku vstřelil po pěkné akci Martin Hajšman, který doklepl puk do prázdné brány.

Tentýž hráč, tedy útočník Martin Hajšman, poté vstřelil jubilejní desátý gól, navíc domácí útočník zaznamenal hattrick. Poslední hřebíček do kladenské rakve zasadil čtyři vteřiny před koncem utkání Petr Kodýtek. Plzeňský mladík poslal na hostujícího Josefa Karlíka lehkou střelu, kterou si však brankář Kladna nešikovně srazil lapačkou za svá záda a znovu lovil puk ze své sítě. Kodýtek si tak stejně jako Hajšman v dnešním zápase připsal tři branky.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Plzeň 1929): Tak výsledek je jednoznačný, výkon také. Kluci asi takového soupeře potřebovali, zvláště po sérii proher. Snad jim vysoká výhra pomůže zvednout sebevědomí. Zítra je čeká těžké utkání se soupeřem z jiné kategorie, takže doufejme, že jim dnešní zápas pomohl.

Josef Zajíc (PZ Kladno): Utkání nejde moc hodnotit. My jsme byli o tolik horší, o kolik je výsledek. Takže když přestaneme bojovat a kvalita u nás není tak vysoká, jako na straně soupeře, navíc když nám odejde srdíčko, obětavost, tak se s tím výsledkem hrozně těžko něco dělá. Výhra Plzně byla zasloužená.