Lehkovážná třetí třetina sebrala indiánům body

Starší dorost: HC Plzeň 1929 - HC Letci Letňany 4:5 po sn.(2:1, 1:0, 1:3 - 0:0). Mladí indiáni měli především v prvních dvou třetinách jasnou převahu, kdy soupeře vůbec k ničemu nepustili. Ve třetí části se ale domácí zcela sesypali a dovolili Letňanům vyrovnat. V nájezdové loterii se již usmálo štěstí na bojovnější hosty.

HC Plzeň 1929 - HC Letci Letňany

4:5sn
2:1, 1:0, 1:3 - 0:0

Branky a nahrávky: 3. Kaňák, 13. Kantner (Pokorný, Rubner), 31. Rubner (Kaňák, Stráský), 41. Hajšman (Kučera, Kaňák) – 5. Burda (Horák), 44. Průžek (Chalupa, Procházka), 54. Průžek (Chalupa), 58. Urban, rozh. náj. Chalupa. Rozhodčí: Šindler - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 120. Střely na branku: 44:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:4.

HC Plzeň 1929

Zeman (Krasanovský) – Váchal, Kaňák, Sysel, Čechura, Sedláček, Pokorný – Roubal, Kučera, Krystl, Krásný, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Rubner, Hajšman, Hanzlík, Stráský

HC Letci Letňany

Nahodil (Hamalčík) – Hůla, Pařík, Brabec, Kubát, Kolenatý, Chvála, Babčuk, Šimon – Satran, Burda, Procházka, Chalupa, Urban, Průžek, Řepík, Horák, Mařík, Kučera

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 65 26 4 22 84,62 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 -1 2
Martin Hajšman 1 0 1 -1 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 1 0
Lukáš Kaňák 1 2 3 0 0
Matyáš Kantner 1 0 1 -2 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Filip Kokoška 0 0 0 -2 0
Matěj Krásný 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Tomáš Kučera 0 1 1 0 2
Jakub Pokorný 0 1 1 -3 2
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 1 1 2 -2 2
Dominik Sedláček 0 0 0 0 0
Jiří Stráský 0 1 1 0 0
Jakub Sysel 0 0 0 1 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -1 0

komentář

Plzeňští vlétli do utkání parádním způsobem a hned po necelých třech minutách hry se ujali vedení. Lukáš Kaňák se dokázal dostal ke kotouči a následně ho přesnou ranou poslal za záda gólmana Nahodila. Tlak indiánů pokračoval i poté v přesilovce. Nicméně Letňany se právě ve vlastním oslabení dokázaly dostat dopředu a udeřit. Přečíslení dva na jednoho zakončil po přihrávce spoluhráče střelou k tyči Václav Burda.

Plzeňské ale tento okamžik nerozhodil a nadále pokračovali ve své hře, která následně přinesla kýžené ovoce v podobě druhé branky. V přesilové hře se po pěkné souhře prosadil Matyáš Kantner. Ve zbytku první periody domácí sice tlačili, ale další pojišťovací gól už nepřidali.

Tlak indiánů pokračoval i ve druhé části. Letňany ale nadále poctivě bránily a držely se tak na dostřel svému soupeři. Zlom přišel až v dvojnásobné přesilové hře indiánů, kterou přetavil ve třetí gól svého týmu Marek Rubner, který tečoval před brankou ránu obránce Kaňáka. Ve zbytku třetiny hosté občas vydali kupředu, ale Plzeňští si svůj náskok v poklidu hlídali.

Na začátku třetí třetiny bylo na straně indiánů ještě veseleji. Martin Hajžman uplatnil u soupeřovy branky svůj důraz a nakonec procpal puk za Nahodila. Vypadalo to tak, že je rozhodnuto, ale opak byl pravdou. Domácí sice nadále tlačili svého soupeře, góly ale střílely už jen Letňany. Na rozdíl dvou branek upravil skóre o minutku později Jiří Průžek, jenž zůstal zcela osamocen před gólmanem Zemanem.

V 54. minutě se opět po fantastické individuální akci prosadil hostující Jiří Průžek a drama bylo rázem na světě. Indiáni poté ještě navýšili své obrátky, ale ze svého tlaku nevytěžili vůbec nic. Trest přišel tři minuty před koncem třetiny, kdy utkání poslal přesnou trefou do prodloužení Marek Urban.

V prodloužení byla hra spíše vyrovnaná. Plzeňští sice měli opět několik velmi slušných střelecký pokusů, ale Letňany podržel jejich gólman. V následných nájezdech se usmálo štěstí na bojovnější hosty. Jediným přesným exekutorem v trestných stříleních byl letňanský Matěj Chalupa, který si připravil gólmana Zemana a následně mu poslal kotouč mezi jeho betony do branky.

Ohlasy trenérů

Jan Čihák (HC Plzeň 1929): Je to velká škoda. My se nebudeme na nic vymlouvat. My jsme si to prohráli ve třetí třetině lehkomyslností a egoismem. Kluci si musí prostě uvědomit, že hokej je týmová hra a je to hra chyb. Ztratili jsme jasně vyhraný zápas a kluci se musí z toho ponaučit. Nesmí se nám todle už stávat. Neznamená, že když 4:1 vedeme, že přestaneme bojovat. Takhle to nejde. Letňany hrály velmi dobře týmově. Já bych těm klukům chtěl poblahopřát, protože oni předvedli týmové srdce a tím velkým nasazením to otočili.

Milan Antoš (HC Letci Letňany): My jsme začali hrozně špatně, ale postupně jsme se zlepšovali. Druhá třetina nás stála hrozně sil. Ve třetí třetině jsme všechno vsadili na jednu kartu a ukázala se jako správná. Měli jsme ale obrovské štěstí. Zvláště při čtvrtém gólu, kdy tam nastal nečekaný odraz kotouče. Pro nás je každý bod, který získáme v Plzni, velký zisk. Plzeň má velmi kvalitní mužstvo a hraje se s ní těžko. Dva body jsou pro nás spíše zázrak.