Lídr si z Plzně odváží bůra!

Starší dorost: HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 5:2 (4:0, 1:2, 0:0). Rozdíl se mezi oběma týmy na čele tabulky snížil již na pouhé tři body. Indiáni totiž zvládli na výbornou duel se Slavií a hlavně díky první třetině jsou již sešívaným na dostřel!

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha

5:2
4:0, 1:2, 0:0

Branky a nahrávky: 1. Vracovský (Kokoška), 12. Kaňák (Hajšman), 17. Vracovský (Kaňák), 19. Stráský (Kokoška), 33. Kokoška (Vracovský, Kaňák) – 23. Šergl, 32. Kohút (Mareček, Kolář). Rozhodčí: Zubzanda – Pešek, Martinec. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 51. Střely na branku: 22:35. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.

HC Plzeň 1929

Zeman (Krasanovský) – Kačena, Váchal, Kaňák "C", Sysel, Čechura, Sedláček, Ivanič, Pokorný – Roubal, Kučera, Krystl, Vavřička, Krásný, Kantner, Kokoška, Vracovský, Hajšman, Hanzlík, Stráský "A".

HC Slavia Praha

Štefka (od 17. Šorf) – Zderadička "A", Krásný, Bušek, Hejda, Příkop, Šmíd, Valík – Hradil, Patočka, Vildumetz, Šteiner, Heldák, Šergl, Fiala, Matějka, Kolář, Mušo "C", Mareček, Kohút.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 35 2 33 94,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Hajšman 0 1 1 1 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 -2 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 1 2 3 3 0
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Filip Kokoška 1 2 3 3 0
Matěj Krásný 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 -1 0
Tomáš Kučera 0 0 0 0 2
Jakub Pokorný 0 0 0 -1 0
David Roubal 0 0 0 -1 0
Dominik Sedláček 0 0 0 0 0
Jiří Stráský 1 0 1 3 2
Jakub Sysel 0 0 0 0 0
Adam Váchal 0 1 1 2 0
Jakub Vavřička 0 0 0 1 0
Tomáš Vracovský 2 1 3 3 0

komentář

Než se diváci v ČEZ Aréně usadili na svá místa, již se mohli radovat. Lídr soutěže se dostal pod velký tlak a již po střele Kokošky se rozsvítilo červené světlo za zadním mantinelem. Rozhodčí však rozpažil a gól byl tak připsán až dorážejícímu Tomáši Vracovskému – 1:0! Sešívaní se ale neponaučili a již po chvilce mohl stejný hráč ze stejné pozice navýšit vedení svého týmu, rozezvučel však pouze pravou tyč. Po chvilce stejné místo napálil i Krásný, jenž obdržel pěknou přihrávku napříč brankovištěm. Pražané se osmělili Kolářem, jenž se k touši dostal mezi kruhy, zakončení však nebylo dostatečně razantní. Udeřili tak znovu indiáni. Situaci dvou na jednoho vzal na sebe Lukáš Kaňák, jenž zblízka procedil Štefkovi touš pod betonem - 2:0! Hostující brankář jistě neměl příliš čisté svědomí ani u dalšího zásahu Západočechů. Tomáš Vracovský si totiž nabruslil do pásma a čekal na své střídající spoluhráče. Zajel tedy za branku a jal se rychle zakončovat na druhou tyč a uspěl – 3:0! Do branky se proto postavil Dominik Šorf, ale i on musel sklonit hlavu před domácími útočníky. Ihned po buly totiž napřáhl na hraně pravého kruhu Jiří Stráský a vymetl levou šibenici - 4:0!

Prostřední část započala opatrně, indiáni se příliš nikam nehrnuli, naopak Slavii se nedařilo přejít přes modrou čáru. Ledy probořil až Jan Šergl, jenž v situaci dva na jednoho vymetl vzdálenější horní růžek - 4:1! Další pohroma mohla pro modrobílé přijít vzápětí, ovšem kapitán Mušo nezmařil z mezikruží přesně. Ihned po buly pak pálil Heldák, svou ranou však pouze vyprášil betony domácího gólmana. Západočeši o sobě dali vědět Vracovským. Ten se natlačil přes obránce až před Šorfa, na lepší zakončení byl však již příliš blízko. Lépe si vedl David Kohút, jehož našel mezi kruhy zpoza brány Mareček a bylo zaděláno na drama - 4:2! Jenže po chvilce své napadání přehnal Mušo a indiáni trestali. Filip Kokoška nejprve tečoval pokus Vracovského od modré, aby si následně na brankovišti nikým neatakovný svůj pokus dorazil do sítě - 5:2! Hosté ještě vrhli všechny síly do ofenzivy, jenže jak Bušek, tak Štreiner střelami ze střední vzdálenosti na Zemana nevyzráli.

Poslední dvacetiminutovku odšpuntoval Kolář, jen se protáhl podél mantinelu až do zakončení, byl však až příliš z úhlu. Naopak hattrick mohl trefit z dobré pozice Vracovský, ale nezamířil přesně. Lépe si vedl Kokoška z první z mezikruží, Šorf předvedl fantastický zákrok. Následně našteloval svůj kanón na modré Kohút, Zeman zakročil betonem. Stejně jako proti schované střele Příkopa z levého kruhu. Když pak Kučera vypálil z hrany kruhu nad a Vracovský neuspěl v situaci jeden a jednoho, dospělo utkání do svého konce.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Plzeň 1929) „Slavia je velice kvalitní soupeř a my máme samozřejmě radost, že jsme vyhráli a máme tři body. Nám vyšla první třetina, kdy nám tam napadly góly, měli jsme i štěstí, ale jednoduše jsme byli produktivní. Před druhou částí jsme si něco řekli, věděli jsme, že Slavia nebude mít co ztratit a půjdou do toho. Jenže jsme vyrobili pár chyb a nechali jsme soupeře snížit prakticky na dostřel, naštěstí jsme rychle navýšili vedení na 5:2. Ve třetí dvacetiminutovce se nám již lépe dařilo dodržovat, co chceme hrát - být celých šedesát minut aktivní a ne pouze bránit, protože to se nevyplácí. Nyní čtrnáct dní potrénujeme a jedeme dál (úsměv).“