Starší dorost dobyl led lídra. Opět!

Starší dorost: HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929 1:2 (0:0, 0:0, 1:2). Plzeňské naděje dokázaly uspět na ledě vedoucí Slavie a dotáhly se tak na Pražany na rozdíl již pouhých dvou bodů. O výsledku se rozhodovalo až v poslední dvacetiminutovce, kdy padly všechny tři branky.

HC Slavia Praha - HC Plzeň 1929

1:2
0:0, 0:0, 1:2

Branky a nahrávky: 60. Fiala (Steinocher, Šteiner) – 55. Hajšman (Kokoška, Vavřička), 59. Strárský (Kaňák, Vracovský). Rozhodčí: Lacina – Frodl, Zháňal. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:1, navíc Šmerha (SLA) os 10 min. trest a Stráský (PLZ) 5 + DKU. Diváci: 32. Střely na branku: 37:22. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

HC Slavia Praha

Petřík (Štefka) – Zderadička, Krásný, Příkop, Šmíd, Valík, Steinocher – Hradil, Patočka, Vildumetz, Šteiner, Šergl, Fiala, Matějka, Kolář, Mušo (C), Šmerha

HC Plzeň 1929

Zeman (Krasanovský) – Kačena, Kvasnička, Váchal, Kaňák (C), Čechura, Sedláček, Pokorný – Roubal, Kučera, Krystl, Vavříčka, Krásný, Kanter, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Rubner, Hajšman, Hanzlík, Strárský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 37 1 36 97,30 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Hajšman 1 0 1 1 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 1 2
Matyáš Kantner 0 0 0 0 0
Petr Kodýtek 0 0 0 0 0
Filip Kokoška 0 1 1 1 2
Matěj Krásný 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 0 0
Tomáš Kučera 0 0 0 0 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Jakub Pokorný 0 0 0 1 2
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 0 0 0 2
Dominik Sedláček 0 0 0 0 2
Jiří Stráský 1 0 1 0 25
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 1 1 1 0
Tomáš Vracovský 0 1 1 0 2

komentář

V úvodní periodě zápasu mezi prvním a druhým týmem tabulky skupiny střed jsme byli svědky vyrovnaného a bojovného hokeje. Možnost k otevření skóre měli nejprve Plzeňští, kteří však nedokázali využít dvouminutovou přesilovku pět na tři. Slávisté mohli skórovat při vlastní přesilovce v závěru úvodní dvacetiminutovky, ovšem nejpovedenější ze střel od modré čáry skončila jen na tyči, a tak po prvním dějství trval bezbrankový stav.

Diváci na úvodní gól čekali marně i ve druhé třetině. Plzeňští měli podruhé v utkání k dispozici dvouminutovou dvojnásobnou přesilovku, ovšem i tentokrát se Pražané dokázali ubránit. Na druhé straně se do dobré možnosti proháčkoval Valík, ale jeho krkolomné zakončení nakonec proskákalo jen těsně mimo.

V závěrečné části mohli udeřit domácí při přesilovce pět na tři, ani oni v ní však úspěšní nebyli, a tak skóre otevřeli Západočeši. Ihned poté, co hráli hosté v plném počtu ujeli do přečíslení tři na dva. Nejprve se zdálo, že celou situaci překombinovali, protože červenobílí dokázali finální přihrávku zastavit, napodruhé už ale Kokoška našel neomylně hůl Martina Hajšmana, který se štěstím dostal puk za Petříkova záda.

Vedoucí gól Plzeň povzbudil a necelé dvě minuty před koncem vytěžili hosté ze zvýšené aktivity i druhý přesný zásah. Při přesilové hře zamířil z otočky pod horní tyčku neomylně Jiří Stráský.

Sešívaní se ale nevzdali a v závěru utkání se ještě pokusili o malý zázrak při powerplay. Nakonec se dokázal ještě prosadit Eric Fiala, jeho trefa přišla však už pozdě, a znamenala tedy jen korigování výsledku na konečných 1:2.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Byl to super zápas, nahoru-dolů oboustranně, fakt parádní utkání. Musíme kluky pochválit, i když ten výsledek pochopitelně nakonec nebyl pro nás dobrý, ale kluci odvedli super výkon, jezdili celých šedesát minut. Měli jsme i daleko víc šancí, ale neproměnili jsme je. Na střely jsme je přestříleli snad o dvacet střel, bohužel se to štěstí prostě dnes k nám odklonilo zády. Škoda také té přesilovky pět na tři pět minut před koncem. Tam se dnešní zápas rozhodoval. Je jasné, že kdybychom dali gól, že je to o něčem jiném. Přesilovka se ale nevyužila a hned vzápětí jsme dostali gól na 1:0, který rozhodl celé utkání.

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Myslím si, že to byl výborný zápas, a že konečný výsledek neodpovídá obrazu hry, protože na obou stranách bylo mnoho šancí, které se neproměnily. Na můj vkus to byl příliš otevřený zápas, lítalo se nahoru-dolů. Nakonec jsme tam dokázali rozhodnout dvěma góly v poslední třetině a následně to udržet.