Starší dorostenci zdolali Rytíře z Kladna po nájezdech

Starší dorost: HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno 7:6 s.n.(2:2, 2:2, 2:2 - 0:0). Indiáni přivítali na domácím ledě Rytíře z Kladna. Zápas byl od počátku laděn velice útočně, padalo v něm mnoho branek. Utkání zvládli lépe domácí, kteří nakonec brali dva body za vítězství po samostatných nájezdech.

HC Plzeň 1929 - Rytíři Kladno

7:6sn
2:2, 2:2, 2:2 - 0:0

Branky a nahrávky: 7. Kodýtek (Rubner), 18. Vracovský (Vavřička, Hajšman), 21. Kantner (Rubner), 25. Vracovský (Kačena, Hajšman, 51. Vavřička, 52. Kantner (Kodýtek), rozh. náj. Vracovský – 4. Kezsi (Patyk, Janeček), 10. Hrabík (Zelingr), 27. Bláha (Zelingr), 38. Bláha (Kiml), 42. Patyk (Keszi), 47. Patyk. Rozhodčí: Svoboda – Kotyza, Martinec. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 40. Střely na branku: 46:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 4:2, 4:4, 4:6, 6:6, 7:6

HC Plzeň 1929

Zeman (Krasanovský) – Kačena, Kvasnička, Váchal, Sedláček, Krystl, Hanzlík – Roubal, Kučera, Vavřička, Krásný, Kantner, Kodýtek "C", Kokoška "A", Vracovký "A", Rubner, Hajšman,

Rytíři Kladno

Stahl (Jiroušek) – Havelka, Malý, Šíma, Balcar, Zelingr, Kiml – Řepka, Sagan, Patyk "A", Bláha, Okegawa, Keszi, Čermák, Janeček, Hrabík, Borkovec "C", Čečetka, Kubík "A"

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 65 33 6 27 81,82 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Hajšman 0 1 1 -1 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 1 0
Vlastimil Kačena 0 1 1 1 0
Matyáš Kantner 2 0 2 2 0
Petr Kodýtek 1 1 2 2 0
Filip Kokoška 0 2 2 -1 0
Matěj Krásný 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 1 2
Tomáš Kučera 0 0 0 0 2
David Kvasnička 0 0 0 -1 2
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 0 2 2 2 0
Dominik Sedláček 0 0 0 1 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 1 1 2 -1 0
Tomáš Vracovský 3 0 3 0 0

komentář

Úvodní část utkání mezi Plzní a Kladnem nabídla nesmírně zajímavou podívanou. O první gól se v přesilové hře postaral hostující útočník Vincent Keszi, jenž pohotovou dorážkou překonal domácího brankáře Zemana. Za Plzeň se o chvíli později trefil kapitán Petr Kodýtek. Forvard indiánů se dostal ke kotouči a přesnou střelou vyrovnal na 1:1.

Pasáž hry se poté na chvíli uklidnila, což se nelíbilo hostům, kteří vrátili vedení na svou stranu. Zelingr vypálil od modré čáry, před Zemanem číhal osamocený Kryštof Hrabík, který procpal puk za bezmocného gólmana Plzně. Indiánům se poté také naskytla výhoda přesilové hry a domácí ji využili skvěle. Dlouho dobu dobývali kladenskou branku, až se v samém závěru přesilovky prosadil po perfektní kombinaci Tomáš Vracovský. Domácí útočník překonal hostujícího brankáře Davida Stahla přesnou střelou mezi betony.

Prostřední část se vyvíjela téměř identicky jako ta první. Hlavní zápletkou bylo, že znovu padly čtyři góly. Hned v první minutě nevyužili Kladenští obrovskou šanci a tak udeřilo na druhé straně. Matyáš Kantner obdržel přihrávku zpoza brány a ukrytou střelou z úhlu dostal indiány do vedení. O tři minuty později bylo pro domácí ještě lépe. Rozhodčí signalizoval vyloučení a výhodu využil Tomáš Vracovský, který skvěle tečoval puk za Stahlova záda.

Rytíři však utkání nemínili zabalit a o chvíli později snížili opět na rozdíl jediné branky. Plzeňští obránci zaspali a nechali si ujet Štěpána Bláhu, jenž perfektně provedeným blafákem do bekhendu překonal Zemana. Hosté se poté dožadovali uznání gólu, nicméně rozhodčí rozpažil. Při skrumáži před Zemanem však domácí Tomáš Krystl úmyslně posunul branku a šel si odpočinout na trestnou lavici. Přesilovku využil znovu Štěpán Bláha a do kabin se tak šlo opět za remízového stavu.

Úvod třetí třetiny patřil jednoznačně hostům. Petr Patyk se v přesilové hře ujal puku, vybruslil si před Zemana a perfektní ranou pod víko nedal domácímu gólmanovi šanci zasáhnout. Stejný hráč, tedy Petr Patyk, se trefil i v oslabení, když hned po buly přesnou střelou zaskočil celou plzeňskou obranu.

Domácí se však nevzdali a během minuty a půl se jim podařilo vyrovnat. Nejprve se prosadil Jakub Vavřička, který přesnou střelou snížil na rozdíl jediné branky. Za malý moment již bylo vyrovnáno. Kodýtek vypálil z pravé strany a pohotový Matyáš Kantner dorazil puk za bezmocného brankáře Stahla. V prodloužení gól nepadl a tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V těch byl úspěšný Tomáš Vracovský a Plzeň tak bere dva body!

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Zápasy si hodně komplikujeme, máme vysoké množství střel, ale neproměňujeme gólové šance. Když vedeme například o dva góly, tak stejně necháme soupeře dotáhnout, takže zápasy by se měly vyvíjet jinak, soupeři by neměli mít tolik prostoru na skórování. V utkání je až příliš mnoho zvratů, musíme si zápasy umět pojistit.

Petr Kasík (Rytíři Kladno): Myslím si, že to bylo kvalitní utkání, padlo hodně gólů. Ve třetí třetině, kdy jsme dali dva góly, tak jsem udělali zbytečné chyby a nechali jsme soupeře vyrovnat. Měli jsme prostě hrát více jednoduše. Je škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konec, nájezdy už jsou loterie.