Pozice lídra uhájena i proti třetí Spartě!

Mladší dorost: HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha 3:2 (1:1, 0:1, 2:0). I přes velkou marodku dokázaly mladé pušky vybojovat proti třetí Spartě vítězství a odvrátit tak její atak prvního místa, které si naopak modrobílí upevnili.

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha

3:2
1:1, 0:1, 2:0

Branky a nahrávky: 12. Kovařík (Mužík, Beneš), 45. Eret (Čada), 51. Eret (Mužík) – 7. Švarc (Safin, Horský), 32. Vorobjev (Nacházel). Rozhodčí: Sýkora – Kotyza, Markov. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Diváci: 136. Střely na branku: 29:38. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

HC Plzeň 1929

R. Červenka (Pejsar) – Houdek, Kaňák, Lokajíček, Čada, Beneš, Šilhán – Krystl, Přikryl, Hajžman, Pour "C", Benetka, Mužík, M. Červenka, Krýner, Eret "A", Straka, Kovařík.

HC Sparta Praha

Wolf (Kašpar) – Vorobjev, Simotics, Vízner, Hanuš, Horský "A", Mysliveček, Procházka – Švarc, Pika, Nacházel "C", Wojnar, Safin "A", Vokurka, Arnošt, Mrázek, Čech.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Červenka Radek 60 38 2 36 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 1 1 0 0
Matěj Benetka 0 0 0 0 0
František Čada 0 1 1 1 0
Martin Červenka 0 0 0 0 0
Petr Eret 2 0 2 1 6
Matěj Hajžman 0 0 0 0 0
Michal Houdek 0 0 0 1 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 0 2
Vojtěch Kovařík 1 0 1 1 0
Jaroslav Krýner 0 0 0 0 0
David Krystl 0 0 0 0 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 0
Radek Mužík 0 2 2 1 0
Filip Přikryl 0 0 0 0 2
Martin Straka 0 0 0 0 0
Adam Šilhán 0 0 0 0 0

komentář

Utkání odstartoval Eret, jenž se řítil na Wolfa z levé strany, ovšem našel pouze jeho náruč. Z podobné pozice chtěl odpovědět Safin, jenže vůbec netrefil zařízení. Domácí se následně během pěti vteřin dostali do dvojnásobného oslabení a Sparta trestala. Červenka zasáhl proti střele Safina, nedosáhl však již na dorážku Michaela Švarce – 0:1! Západočeši se ihned drali za vyrovnáním, ovšem Červenka z dobré pozice prostor ohraničený třemi tyče netrefil a Hajžman zase z pravé strany pálil až moc dobře. Rozezvučel tyč. Indiáni se tak prosadili také až v přesilové hře. Hosté mohli dvakrát vyhodit, ale selhali. Touš tak uzmul Mužík, jenž ještě našel na levém kruhu Vojtěcha Kovaříka, který z první propálil Wolfa - 1:1! Otočit vývoj utkání ve svůj prospěch mohl vzápětí Krystl, proti byla vyrážečka Wolfa. Když se pak zaskvěl ramenem i Červenka proti Wojnarovi z mezikruží, měly o dalším vývoj zápasu rozhodnout až následující třetiny.

Do té druhé vstoupili aktivněji domácí. Nejprve se k dorážce na brankovišti prodral Kovařík, byl však na lepší zamíření příliš blízko Wolfovi. Hostující gólman se vytáhl i po chvilce, když vyrazil betonem tečovanou ránu od modré i dorážku Krystla. Na druhé straně zahrozil Švarc, střelou mezi betony si na Červenku nepřišel. Následnou sprinterskou vložku se svým strážcem vyhrál Eret, zakončení na vyrážečku ale k posunutí skóre nevedlo. To se povedlo až Alexandru Vorobjevovi, který na brankovišti v době přihrávky podrazil svého strážce a následně zamířil přesně k tyči - 1:2! Za vyrovnáním se dral Straka mezi kruhy, Wolf byl proti. Naopak navýšit náskok svého týmu mohl ze samostatného úniku Wojnar, po pěkné kličce však nedokázal přehodit nastavený beton. Když pak po akci dva na jednoho trefil Krystl tyč, svítilo o přestávce na světelné tabuli skóre příznivější pro hosty.

Úvod posledního dějství okořenilo vyloučení na každé straně, ale ani jeden z týmů si příliš šancí nevypracoval. Naopak po pár vteřinách hry v pěti na obou stranách uzmul touš ve středním pásmu Petr Eret, doslova vlétl do útočné třetiny a přes obránce vymetl pravý horní růžek - 2:2! Sparta se se ztraceným vedením nechtěla smířit, ovšem Safina z levého kruhu zastavil beton a o chvilku později ve stejné pozici Vokurku zase lapačka Červenky. Chleba se tak lámal v polovině dvacetiminutovky. Mužík z rohu vyslal směr brankoviště nerazantní přihrávku, ovšem oba obránci propadli a touš netrefili. Černý nesmysl tak doputoval na čepel Petra Ereta, který ho zametl podél Wolfova betonu do sítě - 3:2! Srovnat mohl brzy Vorobjev, ale osamocený na brankovišti napálil pouze náruč gólmana indiánů. Pražané ještě vystupňovali v závěru tlak, ale všemu chyběla střelba, a tak modrobílí nakonec v krásném zápase brali všechny body.

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Hodnotí se mi to těžce, protože i když jsme vyhráli, tak s předvedenou hrou nejsme nikterak spokojení. Byla tam hromada individuálních chyb, na druhou stranu jsme rádi za tři body. Máme velkou marodku, museli jsme sáhnout po mladších hráčích z osmé třídy, kteří ten zápas docela dobře zvládli.

David Kočí (HC Sparta Praha): Oba týmy podaly dobrý výkon. My jsme hráli, co jsme chtěli hrát. Bohužel jsme udělali pár individuálnějších chyb v obraně, na které jsme nakonec doplatili a stálo nás to tři inkasované góly.