Mladší dorost nestačil na lvy z Hradce Králové

Mladší dorost: HC Plzeň 1929 - Královští lvi Hradec Králové 1:4 (0:3, 0:1, 1:0). Na programu bylo poslední kolo nadstavbové části A, domácí indiáni přivítali tým Královští lvi Hradec Králové. Hosté byli celý zápas lepším mužstvem a zaslouženě získali všechny tři body.

HC Plzeň 1929 - Mountfield Hradec Králové

1:4
0:3, 0:1, 1:0

Branky a nahrávky: 52. Přikryl (Hajžman, Lang) - 16. Maršík (Šalda, Pohl), 17. Jirásek (Hašek, Štohanzl), 20. Štohanzl (Hašek, Jirásek), 35. Dvořák (Maršík). Rozhodčí: Malá – Kotyza, Šimán. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 40. Střely na branku: 12:47. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

HC Plzeň 1929

R. Červenka (45. Pejsar) – Houdek, Kaňák, Staněk, Lokajíček, Čada "A", Beneš – Krystl, Lang, Hajžman, Přikryl, Benetka, Šiška, M. Červenka, Krýner, Kovařík, Reisnecker, Váňa "C"

Mountfield Hradec Králové

Vomáčka (30. Novotný) – Lelek, Duben, Pohl, Gaspar "A", Šalda "A", Jonáš – Martinec, Růta, Jakubec, Pažourek, Matouš, Havelec, Jirásek, Dvořák, Štohanzl "C", Hašek, Mazura, Maršík, Síla

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Martin Pejsar 16 9 0 9 100,00 0
Červenka Radek 44 38 4 34 89,47 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 0 0 -1 0
Matěj Benetka 0 0 0 -1 0
František Čada 0 0 0 -1 0
Martin Červenka 0 0 0 -1 0
Matěj Hajžman 0 1 1 -2 0
Michal Houdek 0 0 0 0 0
Nicholas Kaňák 0 0 0 -2 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 0 0
Jaroslav Krýner 0 0 0 -1 0
David Krystl 0 0 0 0 2
Martin Lang 0 1 1 -1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 0
Filip Přikryl 1 0 1 0 2
Filip Reisnecker 0 0 0 -1 0
Filip Staněk 0 0 0 -2 0
Daniel Šiška 0 0 0 -1 4
Ondřej Váňa 0 0 0 -1 0

komentář

Úvodní třetina duelu mezi Plzní a Hradcem Králové byl jednoznačně v režii hostujících Královských lvů, kteří neustále dobývali branku Radka Červenky. To brankář hostí Tomáš Vomáčka v první části téměř žádnou práci neměl. Domácí dokonce hráli dlouho přesilovou hru pět na tři, kterou nedokázali využít, indiáni v ní navíc ani jednou nevystřelili. Plzeňští se celou třetinu spíše bránili a dlouhou se drželi, dokonce přežili velkou šanci Štohanzla. První gól domácí inkasovali v šestnácté minutě.

Hradečtí hráli přesilovku , Václav Maršík krásnou tečí změnil směr Šaldovy rány a poslal hosty do vedení. Indiáni se po inkasované brance sesypali a začali kupit obrovské chyby v rozehrávce. První velkou šanci ještě Hašek nedokázal proměnit, nicméně o pár sekund později se v úniku dva na jednoho prosadil lehkou střelou do prázdné branky Filip Jirásek. Do konce úvodní části se hosté trefili ještě jednou, konkrétně Martin Štohanzl, jenž byl sám před Červenkou a zamířil přesně k tyči.

V prostřední části utkání se opakovala situace z té první, hosté měli daleko více ze hry a v poklidu kontrolovali průběh zápasu. Během oslabení ve dvacáté čtvrté minutě dokonce dvakrát jeli sami na plzeňskou branku! Radek Červenka si však s forhendovou kličkou Štohanzla i se střelou Pohla dokázal poradit a držel Plzeň nad vodou. Přesně v polovině duelu dali hostující trenéři šanci i náhradnímu gólmanovi, do hradecké branky se nastěhoval Jiří Novotný.

O pár chvil později dokázali lvi své dobré hry počtvrté využít. Po dalších obrovských nedorozuměních v plzeňském obranném pásmu se kotouč odrazil k Jaroslavu Dvořákovi, který rychlou a pohotovou ranou přidal čtvrtý gól hostů v tomto duelu. Několik dalších příležitostí Hradce Králové ještě pochytal brankář Radek Červenka, díky kterému bylo skóre ještě relativně nízké. V poslední minutě druhé části si musel poradit s pokusem Jakubce, dobrou střelu hostujícího útočníka vyrazil maskou nad branku.

Poslední třetinu začali lépe domácí, kteří se v oslabení dostali do přečíslení, leč hostující gólman jejich výpad parádně lapil. Jediným úspěšným střelcem v závěrečné části byl plzeňský Filip Přikryl, který pouze korigoval stav zápasu na 1:4. Útočník indiánů využil přesilovou hru po skvělé přehrávce Hajžmana zpoza branky. Poté se hrál nezáživný hokej, Hradečtí v poklidu drželi puk na svých holích a dokráčeli k vítězství 4:1. Dnešní výsledek nemá žádný vliv na postavení klubů v nadstavbové tabulce, nyní se budou týmy připravovat na play-off!

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): Špatný výkon. Jediný gólman nás držel, možná ještě dva hráči, jinak to bylo špatné. Řekli jsme si, že by to měl být zápas o kádr, taková příprava na play-off, ale hráči to absolutně nesplnili, nebojovali, prostě špatný výkon. Chyběli nám hráči, kteří by to měli táhnout, aby ti ostatní mohli hrát.

Tomáš Martinec (Královští lvi Hradec Králové): Bylo to poslední kolo, které domácím nic neřešilo. Pravděpodobně některé hráče uvolnili do staršího dorostu, což bylo na hře znát. Jsme rádi, že se nám podařilo vyhrát nadstavbu a teď už se budeme připravovat na play-off.