Junioři utekli hrobníkovi z lopaty a berou dva body!

Junioři: HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec 4:3sn (0:1, 0:1, 3:1 - 0:0). Mladé pušky prokázaly indiánská srdce a dvakrát dokázaly zlomit nepříznivý vývoj utkání. Bonusový bod pak zajistil svému týmu Petráš.

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec

4:3sn
0:1, 0:1, 3:1 - 0:0

Branky a nahrávky: 44. Michel (Suchý, Holý), 53. Polata (Kristl), 58. Kristl (Kepka), rozh. náj. Petráš – 1. Mrázek (Kalfiřt), 36. Kalfiřt (Jedlička, Ordoš), 57. Jedlička (Kalfiřt). Rozhodčí: Kostourek – Brejcha, Grech. Vyloučení: 8:5, navíc Přikryl (PLZ) 5 + DKU. Využití: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 30:40. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.

HC Plzeň 1929

Štekr (Pacl) – Houfek, Kubík, Holý, Walter, Rajal, Polívka, Kaňák – Polata "A", Přikryl, Kepka "A", Michel, Tulačka "C", Suchý, Vlček, Beneš, Krliš, Jakubec, Kristl, Petráš.

Bílí Tygři Liberec

Stezka (Skřebský) – Mrázek, Klinger, Šír, Arlt, Tržický, Divila – Ordoš, Jedlička, Kalfiřt, Paločko, Solenský, Huňa, Havlas, Kačírek, Heřmánek, Babec, Suska, Vondráček.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 65 40 3 37 92,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 0 2
Jan Holý 0 1 1 -1 0
Jakub Houfek 0 0 0 0 0
Jan Jakubec 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 2
Jiří Kepka 0 1 1 0 0
Richard Kristl 1 1 2 1 0
Václav Krliš 0 0 0 0 2
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
David Michel 1 0 1 0 0
Šimon Petráš 1 0 1 0 2
Matěj Polata 1 0 1 0 0
Ondřej Polívka 0 0 0 0 0
Roman Přikryl 0 0 0 -1 25
Pavel Rajal 0 0 0 2 2
Filip Suchý 0 1 1 0 2
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -1 2
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 0 0 0 2

komentář

Do utkání vstoupili lépe hosté. Již po půl minutě hry se totiž z první střely utkání mohl z gólu radovat Jakub Mrázek – 0:1! Srovnání měl na holi z nařízeného trestného střílení Přikryl, ovšem po pěkné kličce mu v rozhodující chvíli utekl kotouč. Síť tak rozvlnil až Michel levého kruhu, k jeho smůle ale pouze z boku. Stejný hráč to zkoušel po chvílí i od modré, tentokráte byl proti beton Stezky. Když pak Suchý tečoval mezi kruhy těsně nad a Vondráček našel z vrcholu pravého kruhu pouze náruč Štekra, odcházeli do kabin spokojenější hosté.

Prostřední dějství odšpuntoval svou ranou od modré Holý, ovšem nezamířil přesně. Mezi tři tyče se nevešel ani pokus Solenského přes obránce, ani Kaňákova rána z pravé strany. Lépe si vedl Babec, jenž si nabruslil mezi kruhy a pořádně protáhl Štekra. Indiáni se následně na půl minutku dostali, ale hosté nestihli na jednou vystřelit a v následné klasické přesilovce napálil Mrázek pouze obránce před sebou. Do útoku se tak znovu vydali indiáni, jenže Přikrylova teč skončila na betonu Stezky a Krliš pálil dvakrát z pravé strany mimo. Na rychlý výpad se tak vydali hosté a na jeho konci byl úspěšný střelec Jakub Kalfiřt – 0:2! V závěru to ještě zkoušel přes obránce Paločko, ovšem skórem již nepohnul.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili lépe domácí. David Michel dostal pěknou přihrávku mezi kruhy a uspěl střelou na vyrážečku - 1:2! Odpovědět mohl Babec, jenž se prokličkoval mezi kruhy, ovšem Štekr svůj tým podržel. Indiáni následně zahrozili v přesilové hře. Nejprve si Stezka musel poradit s ranou Houfka od modré a následně z mezikruží nastřelil Kristl tyč. Mnohem lépe si vedl Matěj Polata, jenž rozvlnil síť bekhendovou dorážkou na brankovišti - 2:2! Obrat mohl dokonat Suchý, ale z mezikruží trefil pouze Stezku do masky. Liberec se v závěru nadechl k útoku a ten se povedl. Na brankovišti se totiž nejlépe zorientoval Jakub Jedlička – 2:3! Jenže hned za minutu doslova vlétl do útočné třetiny Richard Kristl a zakončil přesně mezi betony - 3:3! Prodloužení příliš vzruchu nepřineslo a na řadu tak přišly nájezdy. Hned v úvodní sérii se prosadil Michel rychlou střelou pod víko a Babec kličkou a následným zakončením mezi betony. Pak ale selhalo hned sedm střelců. Radoval se až Šimon Petráš, jenž zmrazil Stezku naznačením střely mezi kruhy a následně po kličce zakončoval do prázdné klece - 4:3!

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): „Máme sice dva body, ale spokojení být příliš nemůžeme. Měli jsme velký počet vyloučených. Do třetí části jsme šli za stavu 0:2 a s dlouhým oslabením. Ta část se nám povedla, vstřelili jsme tři branky, což je dobré, ale k vítězství to nevedlo. Velké množství faulů hlavně ve druhé třetině nás stálo dnes tři body. “

Petr Haken (Bílí Tygři Liberec): „Za stavu 2:0 jsme měli dlouhou početní výhodu, bohužel jsme jí nesehráli vůbec dobře. Navíc jsme ji zakončili faulem a při hře čtyři na čtyři jsme inkasovali hloupý gól. Pak byla Plzeň jednoznačně lepší, my jsme tahali za kratší konec a když už se nám povedlo ten gól navrch dát, tak jsme stejně ještě inkasovali. Měli jsme ještě šanci v prodloužení v početní výhodě, ale ty jsme celkově dnes hráli velmi špatně a to dnes rozhodlo. Nájezdy jsou již loterie.“