Junioři neměli s Třincem větší potíže

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec 4:2 (1:0, 3:0, 0:2). V Plzni bylo k vidění šesté kolo nadstavbové části A DHL Extraligy juniorů. Domácí indiáni přivítali tým HC Oceláři Třinec. Plzeňští o svém vítězství rozhodli ve druhé třetině, kterou vyhráli jasně 3:0. Ve zbytku zápasu si již výsledek utéct nenechali a zkušeně dokráčeli k výhře 4:2.

HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec

4:2
1:0, 3:0, 0:2

Branky a nahrávky: 15. Holý (Suchý, Indrák), 22. Suchý (Walter), 25. Petráš (Beneš, Walter), 40. Michel (Suchý, Houfek) - 50. Heider (Pisarik, Jašek), 60. Jašek (Bednář). Rozhodčí: Valenta – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. Diváci: 60. Střely na branku: 23:35. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

HC Plzeň 1929

Pacl (Štekr) – Houfek "A", Walter, Kaňák, Kubík, Rajal, Holý – Beneš, Švarc, Michel, Krliš, Tulačka "C", Kepka, Suchý, Indrák, Petráš, Vracovský, Polata "A", Vlček

HC Oceláři Třinec

Dudáček (Hlaváč) – Pisarik "C", Roman, Zahradníček, Heider, Stránský, Bednárik – O. Kovařčík "A", Jaroš "A", Kofroň, M. Kovařčík, Jašek, Bednář, Severa, Murín, Pala, Petrák

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 35 2 33 94,29 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 1 1 0 0
Jan Holý 1 0 1 0 2
Jakub Houfek 0 2 2 3 0
Miroslav Indrák 0 1 1 2 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 2
Jiří Kepka 0 0 0 0 0
Václav Krliš 0 0 0 0 2
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
David Michel 1 0 1 2 0
Šimon Petráš 1 0 1 0 0
Matěj Polata 0 0 0 0 0
Pavel Rajal 0 0 0 -1 2
Filip Suchý 1 2 3 2 0
Milan Švarc 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 2 2 2 0

komentář

Utkání mezi Plzní a Třincem začalo velmi svižně, týmy si v první třetině nic nedarovaly, k vidění byl urputný hokej. Velkých šancí se však diváci příliš nedočkali. Domácí brankář Jindřich Pacl ani hostující Milan Dudáček neměli moc starostí. Pár střel na ně sice hráči z pole vyslali, nicméně příliš práce jim nenadělali.

Tento stav se však domácím indiánům moc nelíbil. Plzeňští dostali výhodu přesilové hry, kterou perfektně využili. Indrák se Suchým si párkrát vyměnili puk, druhý jmenovaný ho poslal přesně mezi kruhy, kde už číhal nikým neatakovaný obránce Jan Holý! Domácí bek si puk zkušeně zpracoval a poté ho poslal neomylně za Dudáčkova záda. Rána se ještě otřela o tyč třinecké branky. Plzeň tak šla do kabin s jednogólovým náskokem.

První třetina byla vyrovnaná, druhá část už nikoliv, domácí indiáni ji naprosto ovládli. Již v první minutě se do obřích šancí dostali postupně Krliš, Michel a jako třetí zakončoval Filip Suchý, jenž se jako jediný ze zmíněné trojice dokázal prosadit přesnou střelou k tyči. Plzeňští poté na plynu rozhodně neubrali a dál se hnali za navýšením skóre.

O to se zasloužil pár minut po Suchého zásahu Šimon Petráš. Domácí útočník se probojoval k odraženému kotouči a přesnou dorážkou, která se odrazila od břevna, nedal Dudáčkovi možnost zasáhnout a Plzeň vedla již o tři góly. Domácí poté přežili velkou šanci Kofroně, kterého parádně vychytal domácí Pacl.

Domácím mladým puškám se poté nabídla skvělá možnost na navýšení skóre. Michael Roman fauloval vysokou holí a inkasoval rovnou čtyři minuty. Po faulu se dlouho nehrálo, neboť ledaři museli odklidit krvavé stopy z ledové plochy. Plzeňští dlouhou výhodu nevyužili, nicméně mrzet je to moc nemuselo. V poslední minutě prostřední části se po Suchého příhře prosadil i David Michela domácí vedli 4:0.

Třetí část si pro sebe rezervovali Třinečtí. V padesáté minutě se jim naskytla možnost hrát přesilovou hru pět na tři. Výhodu využil krásnou ranou obránce Petr Heider, který se trefil přesně do horního rohu Paclovy branky. Druhý gól Třince přidal pár vteřin před koncem při přečíslení Lukáš Jašek, hosté si tak nakonec odvezli prohru 2:4, Plzeň zvítězila po dvou zápasech.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Jsme rádi, že jsme po dvou prohraných zápasech konečně vyhráli. V posledních utkáních jsme měli problém dávat branky, ale herní projev byl slušný. Dnes se to trochu otočilo, první dvě třetiny se hrál vyrovnaný hokej, nám se dařilo střílet góly. Třetí třetina byla trochu rozháraná, ale díky našim efektivním zásahům v prvních dvou třetinách jsme vyhráli.

Aleš Mach (HC Oceláři Třinec: Kluci se snažili, v utkání makali. Nicméně sráží nás koncovka, ve které se nám nedaří. Když ji zlepšíme, tak v dalším zápase uspějeme.