Junioři indiánů měli začarované šípy, raduje se tak lídr z Vítkovic

Junioři: HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Steel 1:3 (0:1, 0:0, 1:2). Kruté utkání mají za sebou mladíci ze západu Čech. V juniorském derby třetího s prvním byli po většinu utkání, lepším týmem, vypracovali si nesčetně brankových příležitostí, soupeře přestříleli, čtyřikrát orazítkovali brankovou konstrukci, ale nakonec museli přeci jenom klopit hlavy.

HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Ridera

1:3
0:1, 0:0, 1:2

Branky a nahrávky: 59. Beneš (Petráš, Krliš) – 7. Adamík (Kafka, Gřeš), 43. Gelnar (Jáchym, Sysala), 60. Illéš (Ballner, Blahuta). Rozhodčí: Valenta – Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4, navíc Kepka (PLZ) os. 10 min. trest. Využití: 1:1. Diváci: 70. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

HC Plzeň 1929

Pacl (Štekr) – Marcel "A", Kubík, Kaňák, Walter, Holý – Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Volf, Kristl, Rajal, Polata "A", Michel, Opava, Suchý, Tulačka "C", Krliš, Kepka.

HC Vítkovice Ridera

Svoboda (Wanecki) – Aadamík, Demel "A", M. Charvát "C", A. Charvát, Rudl – Ballner, Gřeš, Illéš, Česlík, Kafka, Blahuta, Kuťák "A", Ollender, Beneš, Sysala, Jáchym, Gelnar.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 57 29 2 27 93,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 1 0 1 0 0
Jan Holý 0 0 0 -1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Jiří Kepka 0 0 0 -1 12
Richard Kristl 0 0 0 -2 2
Václav Krliš 0 1 1 0 0
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
Patrik Marcel 0 0 0 -1 0
David Michel 0 0 0 -1 0
Patrik Opava 0 0 0 0 0
Šimon Petráš 0 1 1 -1 2
Matěj Polata 0 0 0 -1 0
Pavel Rajal 0 0 0 0 0
Filip Suchý 0 0 0 -1 0
Milan Švarc 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 -1 0
Lukáš Vlček 0 0 0 0 0
Jan Walter 0 0 0 0 0

komentář

Utkání třetího celku tabulky s prvním začalo pěkně zostra. Nejprve se během pár vteřin dostal k dobré střele dvakrát mezi kruhy Kafka, jenže napoprvé netrefil zařízení, napodruhé byl proti připravený Pacl. Na druhé straně napřáhl na pravém kruhu Opava, rozezvučel však k nelibosti domácího publika pouze břevno. Pak se ale již skóre měnilo. V situaci tři na dva byl na konci akce Vítkovic u pravé tyče Vojtěch Adamík a nadvakrát dokázal procpat puk za bezmocného domácího brankáře - 0:1! O brzké vyrovnání se pokoušel Kristl, ale byl již příliš z úhlu a Svoboda si bližší tyčku pohlídal. Steel o chvilku později doslova pohrdl dvěma rychle po sobě jdoucími přesilovkami. Jediné ohrožení znamenal pro Pacla dvakrát od modré pálící Blahuta. Naopak zahrozili i Západočeši, Svoboda musel vytáhnout pohotový zákrok proti pěkné ráně Vlčka z levého kruhu. Když v závěru úvodního dějství vychytal lapačkou Pacl Gelnara, odcházeli do kabin přeci jenom o kousek veselejší hosté.

V úvodu prostředního dějství si oba týmy vyměnily pár pozdravů. Za hosty pálil přes obránce Ballner a od pravého mantinelu Kafka, za domácí odpověděl Holý od modré a Petráš mezikruží. Oba gólmani však změnu stavu nepřipustili. O chvilku později vyslal od modré pobídku na teč Kaňák, ta ještě lehce změnila směr po odrazu od klubka hráčů před brankovištěm a skončila na brankové konstrukci. Domácí nadále zatápěli pod kotlem, ale lámali si zuby na Svobodovi. Ten lapil Kristlovu ránu z pravého kruhu, ramenem zase vyrazil Vlčkovu z levého. Parádní zákrok lapačkou pak vytáhl proti Kristovi, který pálil z první po příhře napříč brankovištěm. Když pak gólman Steelu znovu ramenem vytáhl střelu Polaty z mezikruží, svítil na světelné kostce stále stav 0:1.

Hned zkraje poslední dvacetiminutovky předvedl v přesilové hře milimetrovou příhru mezi gólmanem a obráncem Jáchym a Jakub Gelnar neměl s doklepnutím do prázdné branky žádný problém - 0:2! Snížit mohl brzy Michel, ale po ráně od modré neuspěl hned dvěma dorážkami. Na druhé straně se protáhl od pravého mantinelu až před Pacla Kafka, domácí gólman ale udržel svůj tým ve hře. Následně završil smutný domácí hattrick Tulačka, když po střele z mezikruží opět orazítkoval břevno. Další gólovou příležitost měl na holi Kepka, který se ocitl sám před Svobodou, toho však ani nadvakrát nedokázal překonat. Západočeši na nic nečekali a již tři a půl minuty před třetí sirénou zkusili hru v šesti. Tu odšpuntoval ranou od modré Marcel, následně se střelec stal brankářem a vyrazil Gelnarovu střelu. Hosté navíc po chvilce putovali do čtyř a Plzeň udeřila. Po pěkné kombinaci na jeden dotek napříč útočným pásmem zakončoval Martin Beneš – 1:2! Drama už ale hosté nepřipustili, Jakub Illéš totiž střelou od modré do opuštěné klece rozhodl - 1:3!

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): Já musím říct, že i přesto ,že jsme prohrál i a nezískali jsme žádné body, tak jsem s našim výkonem spokojený. Hra byla podle našich představ, problém jsme měli s nevyužíváním gólových příležitostí. V koncovce jsme měli trochu smůlu, protože jsme čtyřikrát nastřelili tyč. Ale pokud budeme hrát i nadále tímto stylem, tj. ofenzivně, dobře dobruslovat, vyhrávat osobní souboje, tak to štěstí se k nám určitě přikloní.