Junioři zlomili odpor Mladé Boleslavi ve třetí části

Junioři: HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav 4:2 (1:0, 1:2, 2:0). Indiáni v rámci dvanáctého kola nadstavby A DHL extraligy juniorů na domácím ledě přivítali mužstvo z města automobilů - do Plzně přicestoval tým BK Mladá Boleslav. Domácím nejlépe vyšla poslední část duelu, díky které berou tři body!

HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav

4:2
1:0, 1:2, 2:0

Branky a nahrávky: 1. Suchý (Kubalík), 29. Walter (Suchý, Indrák), 48. Kristl (Michel, Walter), 50. Kubalík (Holý, Pacl) - 25. Kotala (Bernard), 39. Sonnek (Kotala, Bernard). Rozhodčí: Svoboda – Jelínek, Tvrdík. Vyloučení: 6:7, navíc Pacl (PLZ) 10 min OT. Využití: 1:1. Diváci: 70. Střely na branku: 44:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

HC Plzeň 1929

Pacl (Štekr) – Marcel, Kubík, Kaňák, Walter, Holý, Houfek "A", Rajal – Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Kubalík "C", Kristl, Polata "A", Michel, Indrák, Opava, Suchý, Krliš, Kepka

BK Mladá Boleslav

Růžička (Příhonský) – Mašek, Štosek, Kurka, Hes "A", Žalud, Bernard "C", Šťáva, Červinský – Průšek, Kotala, Poljanyčka, Pätoprstý, Podsedníček, Borovec, Pořízek, Ďurač, Klečka, Sonnek

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jindřich Pacl 60 36 2 34 94,44 10

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 0 0
Jan Holý 0 1 1 1 0
Jakub Houfek 0 0 0 1 2
Miroslav Indrák 0 2 2 2 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 0 0 0 0 0
Richard Kristl 1 0 1 1 0
Václav Krliš 0 0 0 0 0
Dominik Kubalík 1 1 2 2 2
Matyáš Kubík 0 0 0 -1 0
Patrik Marcel 0 0 0 2 2
David Michel 0 1 1 1 0
Patrik Opava 0 0 0 0 0
Šimon Petráš 0 0 0 0 0
Matěj Polata 0 0 0 -1 0
Pavel Rajal 0 0 0 -1 0
Filip Suchý 1 1 2 1 4
Milan Švarc 0 0 0 0 2
Lukáš Vlček 0 0 0 -1 0
Jan Walter 1 1 2 2 0

komentář

V první části duelu mezi Plzní a Mladou Boleslaví měli o něco více ze hry domácí indiáni. Ti šli dokonce do vedení již po pár sekundách od úvodního buly. Po vyhraném buly v obranném pásmu Plzeňští rychle vyjeli do útoku, který sehráli na výbornou. Sám před brankářem Janem Růžičkou se objevil Filip Suchý a došťouchal puk do hostující branky. Pro útočníka, který si letos připsal i jednu asistenci v áčku Plzně, to byl skvělý vstup do zápasu.

Plzeň byla i nadále agresivnější a nic na tom nezměnila ani přesilovka hostů, díky které se hra vyrovnala. Mladoboleslavští si však žádnou vážnější šanci nedokázali vytvořit, domácí obrana fungovala skvěle. Brankář indiánů Jindřich Pacl v úvodní třetině nemusel předvést příliš složitých zákroků, ale rozhodně se nenudil. Svůj druhý gól v utkání poté mohl přidat Suchý, nicméně dorazit Indrákovu střelu se mu nepodařilo.

Druhá třetina nabídla ještě pohlednější hokej než ta první. Do zápasu se dostali hosté, kterým se povedlo ubránit dvojnásobné oslabení. O pár chvil později Boleslavští dokonce vyrovnali. Sami hráli v početní výhodě a po rychlé přihrávce se trefil nejproduktivnější hráč Mladé Boleslavi v nadstavbové části Jakub Kotala, jenž překonal výtečně chytajícího Pacla.

Indiáni si vedení o pár chvil později vybojovali zpět. Na modré čáře se ke kotouči dostal šikovný obránce Plzně Jan Walter a perfektní střelou švihem rozvlnil síť za zády brankáře Růžičky. Walter se krásnou ranou trefil přesně do šibenice. Několik spolehlivých zákroků poté musel předvést domácí Jindřich Pacl. V jedné z přesilovek byl tvrdě zasažen do masky a hra se nejspíš měla přerušit. V následném tlaku se hostům podařilo opět vyrovnat, po rychlé kombinaci se trefil Jan Sonnek a bylo to 2:2.

Do třetí části duelu vletěli domácí jako uragán a hosté se museli bránit, seč jim síly stačily. Do obrovské šance se dostal plzeňský útočník David Michel, jenž netrefil úplně prázdnou branku Mladé Boleslavi. O pár chvil později už však Plzeň znovu vedla. Po rychlé kombinaci se střelou mezi betony prosadil Richard Kristl. Za dvě minuty se indiáni radovali znovu. Dominik Kubalík se prohnal do útočného pásma a tvrdou ranou přidal čtvrtý gól domácích. Plzeňští si poté výsledek utkání zkušeně pohlídali a došli k vítězství 4:2!

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): První třetina byla velice vyrovnaná, zato ve druhé měla Boleslav jasně navrch, druhou třetinu jsme prostě nezvládli. Jen díky Paclovi, který chytil minimálně čtyři góly, jsme měli šanci vyhrát. Třetí část se nám povedla, jasně jsme dominovali a jsme rádi za tři body.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Sice jsme dneska prohráli, ale možná jsme po včerejším zápase byli trochu unavení. V závěru nám možná chyběly síly. Po chybě jsme dostali třetí gól, který byl velmi důležitý pro další vývoj. Po čtvrté brance už jsme neměli sílu utkání zvrátit. Prohra však není žádná tragédie, klukům nemůžeme vyčíst, že by nemakali.