Starší dorost nestačil na Pardubice

Starší dorost: HC Plzeň 1929 - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:3 (1:2, 0:1, 0:0). Plzeňské mladé pušky přivítaly v prvním kole nadstavbové skupiny A tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice. K vidění byl velice vyrovnaný zápas, vítězství nakonec brali hosté, kteří vyhráli 1:3.

HC Plzeň 1929 - HC Dynamo Pardubice

1:3
1:2, 0:1, 0:0

Branky a nahrávky: 15. Rubner (Kantner) – 16. Horyna (Machala), 19. Tomaník (Voženílek), 28. Martinec (Ružička, Rohlík). Rozhodčí: Poskočil – Mareš, Vondráček. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 31:16. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

HC Plzeň 1929

Zeman (Červenka) – Kvasnička, Váchal, Krystl, Pokorný, Kačena, Sedláček – Vracovský, Kokoška, Hanzlík, Rubner, Kodýtek, Kantner, Hajšman. D. Roubal, Krásný

HC Dynamo Pardubice

Červený (Vlk) – Faltys, Rudy "A", Horyna, Kučera, Šklíba, Mikulčák, Boček – Krejčík, Tomaník, Petrus, Cach, Machala, F. Roubal, Rohlík "C", Kubišta, Voženílek, Jajcay, Ružička, Martinec "A"

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 58 16 3 13 81,25 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Hajšman 0 0 0 0 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 -1 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 1 1 -1 2
Petr Kodýtek 0 0 0 -2 2
Filip Kokoška 0 0 0 -1 2
Matěj Krásný 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 -2 0
David Kvasnička 0 0 0 0 0
Jakub Pokorný 0 0 0 -2 0
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 1 0 1 -1 0
Dominik Sedláček 0 0 0 0 0
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 -1 0

komentář

<ú>V úvodní části duelu mezi Plzní a Pardubicemi byl k vidění rychlý a kombinační hokej. Zkraje zápasu měli více ze hry domácí indiáni, jenže žádná jejich šance se neujala. První gól vstřelili Plzeňští paradoxně v oslabení. Kantner vystihl rozehru Pardubic a vydal se s puk do útočného pásma. Poté kotouč poslal na volného Marka Rubnera, který se prosadil z dorážky a poslal indiány do vedení.

Hosté poté přidali na důrazu a přineslo to své ovoce. Jen o chvíli později po plzeňském gólu Pardubičtí vyrovnali. Perníkaři pěkně zakombinovali v útočném pásmu a Josef Horyna přesnou střelou srovnal účet zápasu. V předposlední minutě první třetiny bylo s domácími ještě hůř, to když se z dorážky prosadil útočník Pavel Tomaník a hosté rázem měli navrch.

V prostřední části byli jednoznačně aktivnější domácí indiáni, nicméně produktivnější byli hosté z Pardubic. Druhá třetina se nesla ve znamení skvělých zákroků obou brankářů, Adam Zeman i Patrik Červený předvedli mnoho brilantních zásahů.

Diváci viděli jediný gól druhé části ve dvacáté osmé minutě. Plzeň již po několikáté nepřesně rozehrála a k puku se dostali Pardubičtí. Před brankou číhal Jakub Martinec, který z dorážky nedal Zemanovi šanci, a hosté vedli již o dvě branky. Domácí poté měli obrovský tlak, Pardubice si dokonce vyžádaly oddechový čas, ale skóre se již do konce druhé třetiny nezměnilo.

Třetí třetina nenabídla příliš pohledný hokej. Domácí se snažili, nicméně pardubičtí obránci všechny jejich výpady eliminovali. Indiánům nepomohla ani závěrečná přesilová hra. Plzeňští trenéři dokonce odvolali brankáře Zemana, hrálo se tedy šest na čtyři, ale Pardubice si už vítězství vzít nenechali.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Plzeň 1929): Starší dorost hraje pořád stejně, hrajeme pohledně, vypracujeme si dost šancí, které však většinou neproměníme. Děláme strašnou spoustu chyb vzadu, tyto chyby soupeř vždycky umí potrestat. Dovolíme soupeři strašně moc vyložených šancí, což se nesmí stávat.

Miroslav Vybíral (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Dnes jsme se potkali s velice silným soupeřem, Plzeň výborně bruslí a hraje tvrdě do těla. Připravovali jsme se na to, že budeme pod tlakem, nicméně zvládli jsme to skvěle. Ve druhé třetině jsme měli mnoho šancí, které jsme neproměnili. Jsem rád, že k tomu kluci přistoupili zodpovědně, výborně bruslili. Velký dík patří i našemu gólmanovi, který nám svým výkonem dnes velice pomohl.