Čtyřgólový uragán staršího dorostu ve třetí části srazil Liberec do kolen!

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec 6:2 (2:1, 0:0, 4:1). Dlouhou dobu vyrovnané utkání změnili starší dorostenci ve třetí třetině, kdy rychlými čtyřmi brankami uzemnili svého soupeře a získali na domácím ledě cenné tři body.

HC Plzeň 1929 - Bílí Tygři Liberec

6:2
2:1, 0:0, 4:2

Branky a nahrávky: 7. Kantner (Kokoška, Rubner), 7. Kučera (Kokoška, Hajšman), 42. Stráský (Vracovský), 45. Stráský (Kvasnička), 47. Hanzlík (Krásný, Roubal), 48. Rubner (Kodýtek, Kantner) – 3. Klinger, 56. Husa (Mocek). Rozhodčí: Bouzek - Jelínek, Šimán. Vyloučení: 9:7, navíc Stráský (PLZ) a Hylena (LIB) 5 + do konce utkání za hrubost. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 38:30. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:2.

HC Plzeň 1929

Zeman (Krasanovský) – Kačena, Kvasnička, Váchal, Čechura, Sedláček, Pokorný – Roubal, Kučera, Vavřička, Krásný, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Rubner, Hajšman, Hanzlík, Stráský

Bílí Tygři Liberec

Petruželka (Žajdlík) – Klinger, Husa, Kunst, Mečíř, Starosta, Mocek, Rubeš, Čermák, Wiencek, Černý, Nezbeda, Jursa, Chlum, Hylena, Bělohorský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 0 32 2 30 93,75 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 0 2
Martin Hajšman 0 1 1 0 4
Štěpán Hanzlík 1 0 1 1 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 2
Matyáš Kantner 1 1 2 0 0
Petr Kodýtek 0 1 1 0 2
Filip Kokoška 0 2 2 0 0
Matěj Krásný 0 1 1 0 0
Tomáš Kučera 1 0 1 1 0
David Kvasnička 0 1 1 2 0
Jakub Pokorný 0 0 0 1 4
David Roubal 0 1 1 1 0
Marek Rubner 1 1 2 0 2
Dominik Sedláček 0 0 0 0 0
Jiří Stráský 2 0 2 2 27
Adam Váchal 0 0 0 1 0
Jakub Vavřička 0 1 1 2 0
Tomáš Vracovský 0 1 1 2 0

komentář

Ještě se ani obě dvě mužstva nestačila pomalu rozkoukat na ledě a již se hosté radovali z úvodní branky. V přesilovce to hned dvakrát zkoušel obránce Michael Klinger. Poprvé jeho ránu ještě zastavilo klubko těl, jeho druhý pokus už ale skončil v plzeňské síti. Indiáni se z inkasované branky velmi brzy oklepali a udeřili rovněž v početní výhodě. Přesný volej Matyáše Kantnera po dobré přihrávce od Kokošky skončil až za gólmanem Petruželkou.

Brzy na to liberecká obrana opět zaspala a dovolila soupeři, aby se dostal až na dostřel její svatyně. Tomáš Kučera si sjel před branku a počkal si na přihrávku, po níž bez potíží poslal puk do odkryté svatyně. Ve zbytku první a následně i ve druhé části se obě dvě mužstva začala zaměřovat převážně na pevnou defenzívu. K vidění bylo sice několik závarů na obou stranách, ale přihlížející diváci si museli počkat na další góly až do třetí periody.

Do třetí třetiny skočili domácí jako uragán a brzy doslova smetli svého protivníka z ledu. Třetí branku Západočechů přidal po samostatném úniku efektním blafákem Jiří Stráský. Veseleji bylo na straně indiánů ještě o chvilku později, kdy Kvasnička nabil Jiřímu Stráskému, který během krátké chvíle vsítil další branku.

Následně se usmálo štěstí na plzeňského gólmana Zemana, který při velkém závaru jen bezmocně ležel na zemi. Naštěstí pro něj ale jeho obránci všechny pokusy Libereckých včas zastavili. Poté, co Tygři nedokázali dotlačit puk do branky, se opět ozvali Západočeši. Štěpán Hanzlík dostal dostatek prostoru a pěknou střelou zařídil pátý gól svého týmu.

Ještě veseleji na straně Plzně bylo o chvilku později, kdy pěknou přesilovkovou souhru zakončoval za bezmocného gólmana Petruželku Marek Rubner. Liberec dostal poté k dispozici dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, v níž ale hosté na srdnatě bránící Plzeň nevyzráli. Korigující druhé branky se ale přece jen ještě dočkali zásluhou Jakuba Husy, který potvrdil před brankou potřebný důraz a dotlačil puk do sítě. Závěr zápasu ještě zpestřila pravá bitka, ve které Stráský nakonec přepral libereckého Hylenu, který předtím nevybíravě sekl plzeňského gólmana.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (HC Plzeň 1929): Dneska se mi utkání hodnotí dobře, zvítězili jsme. Hlavní rozdíl oproti včerejšku byl v tom, že se nám dařilo proměňovat naše šance. Hosté měli pouze tři lajny a my jsme trošku spoléhali na to, že pokud budeme hrát aktivně, tak by mohly dojít Liberci síly. To se myslím potvrdilo ve třetí části, kdy jsme získali rozhodující náskok.

Jiří Vozák (Bílí Tygři Liberec): Od začátku zápasu bylo vidět, že Plzeň chce víc. Měla tlak, hrála do těla a vyhrávala osobní souboje. Po prvním gólu jsme přestali hrát hokej a začali jsme se vybíjet v osobních soubojích. Chyběla nám také potřebná střelba a Plzeň přebruslila a zaslouženě vyhrála. Trápí nás navíc velké marodka, hráči měli v nohou včerejší těžké utkání proti Slavii, tento faktor rozhodně hrál velkou roli.