Starší dorost na Spartě nestačil

Starší dorost: HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929 9:3 (4:1, 4:2, 1:0). Mladí indiáni ani podruhé v sezóně nebodovali proti pražské Spartě. O osudu utkání rozhodl jeho úvod, když se domácí dokázali hned čtyřikrát prosadit.

HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929

9:3
4:1, 4:2, 1:0

Branky a nahrávky: 1. Pšenička (Chlouba, Eliáš), 11. Chlouba (M. Jandus), 12. Michnáč (Kulda), 14. T. Jandus (Pšenička), 21. Chlouba (M. Jandus), 22. Michnáč (Sedliský), 35. Seniov (Pacovský, Maršoun), 39. M. Jandus (Chlouba, Pšenička), 51. Pšenička – 18. Stráský (Kokoška, Vavřička), 31. Krystl, 34. Krásný (Kokoška, Kodýtek). Rozhodčí: Jebavý – Štofa, Beneš. Vyloučení: 9:9, navíc Kantner (PLZ) 5 + DKU. Využití: 3:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 43. Střely na branku: 41:32. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:3, 9:3.

HC Sparta Praha

Chour (Brízgala) – M. Jandus, Duben, Eliáš, Jeřábek, Zeleňák, Janda, Pacovský, Bureš, Sedliský – Kulda, Zídek, T. Jandus, Michnáč, Pšenička, Maršoun, Chlouba, Seniov, Komárek, Dubský, Procházka

HC Plzeň 1929

Zeman (Krasanovský) – Kačena, Váchal, Sysel, Čechura, Sedláček, Ivanič, Pokorný – Roubal, Kučera, Krystl, Vavřička, Krásný, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Ruber, Hajšman, Hanzlík, Stránský

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Filip Krasanovský 48 32 6 26 81,25 0
Adam Zeman 12 9 3 6 66,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 -2 0
Martin Hajšman 0 0 0 -2 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 -1 0
Vlastimil Kačena 0 0 0 0 0
Matyáš Kantner 0 0 0 -2 25
Petr Kodýtek 0 2 2 -1 0
Filip Kokoška 0 2 2 -1 0
Matěj Krásný 1 0 1 0 2
Tomáš Krystl 0 0 0 -1 2
Tomáš Kučera 0 0 0 0 0
Jakub Pokorný 0 0 0 0 0
David Roubal 1 0 1 0 4
Dominik Sedláček 0 0 0 -1 0
Jiří Stráský 1 0 1 -3 0
Jakub Sysel 0 0 0 -2 2
Adam Váchal 0 0 0 -2 0
Jakub Vavřička 0 2 2 -4 2
Tomáš Vracovský 0 0 0 -3 6

komentář

Vstup do první třetiny se jednoznačně povedl lépe domácím hokejistům, když se hned po úvodním buly mohli radovat z první branky. Už po deseti vteřinách zavezl puk do třetiny Tomáš Pšenička a poslal puk na plzeňského brankáře Zemana, kterému puk propadl přes lapačku do sítě. Hosty z Plzně inkasovaná branka nerozhodila a hned se snažili odpovědět. V 8. minutě se přes sparťanského obránce dral plzeňský Roubal, který i přes faul domácího dokázal dostat puk do sítě. Ovšem rozhodčí gól neuznal, jelikož padl až po odpískání. Hosté se snažili výrok sudího reklamovat, ale ten neustoupil a místo vyrovnání, tak měli hosté možnost „pouze“ přesilové hry. V přesilové hře se hostům gól dát nepodařilo, a tak se v 11. minutě mohli radovat z branky domácí, když střelu Martina Janduse dorazil do branky Jaroslav Chlouba.

Druhá branka hosty rozhodila, a i když měla Plzeň ve 12. minutě možnost přesilové hry, z branky se opět radovali domácí, když po špatné rozehrávce se k puku dostal Albert Michnáč a překonal Zemana po třetí. To bylo na hosty moc a museli vzít oddechový čas. Po oddechovém čase se do plzeňské branky postavil místo Zemana Krasanovský. Ale ani oddechový čas a změna brankáře nedokázaly rozjeté sparťany zastavit a ve 14. minutě zakončil pěknou akci opět v oslabení Tomáš Jandus.

Ke konci třetiny to začalo na ledě jiskřit a hlavní rozhodčí často posazoval hráče z obou stran zchladit hlavu na trestnou lavici. Na konec toho hosté dokázali a v 18. minutě využít, když v přesilové hře dostal k odraženému puku Jiří Stráský a zametl ho za Chourova záda. Branka hosty probudila a v posledních vteřinách si vypracovali dobré příležitosti, ale proměnit se nepodařilo už žádnou.

Do druhé třetiny vlétli lépe opět domácí, kteří během prvních devadesáti vteřin dokázali plzeňského brankáře překonat hned dvakrát. Nejdříve se v 21. minutě trefil Jaroslav Chlouba, který vystihl špatné střídání soupeře, projel hřiště a prostřelil plzeňského gólmana. Následně, když měli domácí možnost pětiminutové přesilovky, se hned v jejím úvodu ve 22. minutě trefil Albert Michnáč.

Hosté potom přitvrdili hru a snažili se domácí nějak rozhodit. To se povedlo v 31. minutě, když hráli hosté přesilovou hru. David Roubal vystřelil přes domácího obránce a puk skončil za zády sparťanského obránce. Hru přitvrdila i domácí Sparta a dál byla aktivnější, ovšem ve 34. minutě vymysleli pěknou akci hosté, když Filip Kokoška pěknou přihrávkou našel Matěje Krásného, který se sám před brankářem nerozpakoval a vymetl pravý horní roh branky.

V tu chvíli se hosté dostávali herně nahoru a vypadalo to, že zápas není rozhodně u konce. Ovšem domácím se podařilo rozjezd hostů brzo zastavit, když se na konci 35. minuty trefil Daniel Seniov, který tak zakončil krásnou kombinaci domácích. Do konce třetiny se Spartě podařilo trefit ještě jednou, když měli ve 39. min domácí možnost přesilové hry, dokončil hattrick v zápase, Jaroslav Chlouba.

Třetí třetinu začali opět lépe domácí, ale na rozdíl o prvních dvou se Spartě nepodařilo brzy vstřelit branku, a tak se hra postupem času vyrovnala. Jak hosté, tak domácí si vypracovali několik gólových situací, ale gólem skončila pouze jediná. V 51. minutě měli domácí možnost dvojnásobné přesilovky a využili ji. Tomáš Pšenička, kterého našel před brankou Jaroslav Chlouba, nedal plzeňskému brankáři šanci a uzavřel tak gólový účet zápasu.

Ohlasy trenérů

Richard Žemlička (HC Sparta Praha): Výsledek vůbec neodpovídá průběhu hry. Plzeň odehrála vynikající utkání, i když prohrála 9:3. Byla naprosto rovnocenným soupeřem a my jsme měli štěstí, že jsme dali z prvních pěti střel čtyři góly, což pro nás bylo naprosto rozhodující pro celý zápas, ale jinak to bylo naprosto vyrovnaný. Samozřejmě my jsme proměňovali šance, které jsme v předchozích zápasech neproměňovali, a proto byl takový velký rozdíl ve skóre. Samozřejmě dopředu vynikající, ale dozadu jsme hráli katastrofálně. Máme dlouhodobě s obrannou hrou problémy a to musíme zlepšit.

Jiří Hanzlík (HC Plzeň 1929): Propadli jsme na celé čáře. Začalo to v desátý vteřině, kdy náš brankář dostal laciný gól a od toho se odvíjela celá hra, celý ten obrázek hry, kdy jsme soupeři nestačili naprosto v ničem. Takže ten výsledek byl možná pro nás ještě milosrdný.