Starší dorostenci deklasovali Vítkovice!

Starší dorost: HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Steel 8:1 (2:0, 2:1, 4:0). V patnáctém kole nadstavby A přivítali indiáni na svém ledě tým HC Vítkovice Steel. Domácí měli zápas pod kontrolou a nakonec zaslouženě brali tři body, když vyhráli jasně 8:1.

HC Plzeň 1929 - HC Vítkovice Ridera

8:1
2:0, 2:1, 4:0

Branky a nahrávky: 10. Kodýtek (Kaňák), 13. Kantner (Vavřička, Kaňák), 29. Rubner (Kantner, Vavřička), 34. Kodýtek (Stráský, Sedláček), 46. Rubner (Stráský), 48. Vavřička (Kantner), 49. Rubner (Vavřička), 52. Rubner (Vavřička) - 34. Gřesík (Malina). Rozhodčí: Svoboda – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 7:8, navíc Spratek, Danielčak (oba VIT) 5 min + OT. Využití: 3:0. Diváci: 150. Střely na branku: 42:12. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 8:1.

HC Plzeň 1929

Zeman (Krasanovský) – Kačena, Váchal, Kaňák, Sysel, Čechura, Sedláček, Pokorný – Roubal, Kučera, Krystl, Vavřička, Váňa, Kantner, Kodýtek "C", Kokoška, Vracovský "A", Rubner, Hajšman, Hanzlík, Stráský "A"

HC Vítkovice Ridera

Šimeček (Kardinál) – Gabrhelík, Veřmiřovský, Štěpánek, Šendera, Ďurkáč "A", Čechman, Krčmář, Slíž, Bartek – Pastor, Malina "C", Maxner, Toman, Vondál, Gřesík, Slánský, Spratek, Stupka, Danielčak, Hartmann

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 12 1 11 91,67 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 0 2
Martin Hajšman 0 0 0 -1 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 2 2 2 0
Matyáš Kantner 1 2 3 4 0
Petr Kodýtek 2 0 2 1 4
Filip Kokoška 0 0 0 -1 0
Tomáš Krystl 0 0 0 2 0
Tomáš Kučera 0 0 0 -1 2
Jakub Pokorný 0 0 0 1 0
David Roubal 0 0 0 0 0
Marek Rubner 4 0 4 4 2
Dominik Sedláček 0 1 1 2 2
Jiří Stráský 0 2 2 1 0
Jakub Sysel 0 0 0 1 0
Jakub Vavřička 1 4 5 4 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 1 0

komentář

Úvodní část duelu mezi domácími indiány a Vítkovicemi se odehrála velice rychle, rozhodčí neměli příliš důvodů k častému přerušování. A svižná hra měla dobrý spád, což více vyhovovalo jednoznačně domácí Plzni, která hosty za celou první třetinu nepustila téměř do žádné velké šance, brankář Adam Zeman neměl příliš práce. Jediná vážnější šance Vítkovic, kdy jel Stupka sám na branku domácích, skončila vysoko nad břevnem.

Naopak indiáni byli velice efektivní v přesilových hrách. Hráli dvě a obě dokázali bleskově využít. U obou plzeňských zásahů asistoval šikovný obránce domácích Lukáš Kaňák. Při první brance přihrál přesně mezi kruhy, kde číhal kapitán Plzeňanů Petr Kodýtek, jenž se v podobných situacích nemýlí, a poslal kotouč přesně k tyči. Druhý úspěch Západočeši zaznamenali o tři minuty později. Matyáš Kantner si počkal u pravého mantinelu a střelou z první propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně bezmocného brankáře Kamila Šimečka. Po první části tak vedla Plzeň 2:0.

Druhá třetina již tak rychle odehraná nebyla, hra se dost kouskovala. Příčinou častého přerušování byla i větší agresivita, hlavní rozhodčí rozdal mnoho menších trestů. Více ze hry měli opět domácí indiáni, i když Vítkovice se oproti úvodní části viditelně zvedly a předváděly dobrý hokej. Dopomohly jim k tomu i přesilové hry. První gól prostřední části, svůj druhý v utkání, vstřelil domácí Marek Rubner, jehož rána záhadným způsobem zapadla do sítě.

Hostům se o pár chvil podařilo snížit. Vítkovičtí dobře napadali rozehrávku Plzně, získali kotouč v útočném pásmu a povedlo se jim vstřelit první gól. David Gřesík obdržel přesnou přihrávku mezi kruhy a perfektně umístěnou střelou překonal do té doby bezchybného Adama Zemana. O pouhých deset sekund později však domácí vedli opět o dva góly. Čtvrtý zásah indiánů obstaral kapitán Petr Kodýtek, jenž dal také svoji druhou branku v zápase. Do kabin se šlo za stavu 4:1.

Poslední část ovládli, jako celé utkání, opět domácí indiáni. Jubilejní pátou trefu obstaral Marek Rubner, který dorazil puk do prázdné branky, a načal svoje skvostné představení ve třetí části. Gól si v tomto utkání připsal i útočník Jakub Vavřička, jenž obdržel krásnou přihrávku zpoza brány a zavěsil přesně pod víko vítkovické branky.

Plzeňským to však nestačilo a přidali ještě další dva góly. O oba se postaral šikovný forvard Marek Rubner, který tak zaznamenal v poslední třetině své další tři góly. Nejdříve si vychutnal obranu i domácího brankáře a dovezl puk v pohodě do prázdné branky. Poslední zásah Plzně byl ze všech nejvíce překvapivý. Rubner nahodil kotouč z velké dálky a šel střídat. Spoluhráči se však začali radovat a bylo to už 8:1. Hosté konec utkání nezvládli a vyfasovali dva vyšší tresty.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Po nepovedených zápasech na nás bylo vidět, že jsme dost nervózní, puky nám dost odskakovaly. Nebylo to úplně ono, pak se to zlepšilo. Kluci se dostali do pohody, kterou si snad přeneseme do dalších utkání. Zítra máme další těžký zápas s Třincem, tak to musíme potvrdit.

Pavel Hulva (HC Vítkovice Steel): K utkání se nebudu vyjadřovat.