Starší dorost porazil vedoucí Třinec!

Starší dorost: HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 3:1, 2:0). Indiáni si pořádně zvedli náladu před následujícími boji v play off, když na domácím ledě zdolali po tuhém boji vedoucí Třinec.

HC Plzeň 1929 - HC Oceláři Třinec

4:2
0:1, 3:1, 1:0

Branky a nahrávky: 32. Kodýtek (Kokoška), 35. Hajšman (Pokorný), 39. Vavřička (Kokoška), 60. Pokorný – 5. Poruba (Roman), 37. Hrehorčák (Roman, Poruba). Rozhodčí: Souček – Valenta, Štofa. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 20:29. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

HC Plzeň 1929

Zeman (Krasanovský) – Kačena, Váchal, Sysel, Čechura, Sedláček, Pokorný – Roubal, Kučera, Krystl, Vavřička, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Rubner, Hajšman, Hanzlík, Stráský

HC Oceláři Třinec

Loubal (Prokop) – Hrachovský, Valíček, Haman, Radzienciak, Bartko, Janiczek – Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Poruba, Plitko, Bárci, Sztwiertnia, Roman

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 29 2 27 93,10 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 0 2
Martin Hajšman 1 0 1 0 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 2
Matyáš Kantner 0 0 0 1 0
Petr Kodýtek 1 0 1 1 0
Filip Kokoška 0 2 2 1 2
Tomáš Krystl 0 0 0 0 2
Tomáš Kučera 0 0 0 0 2
Jakub Pokorný 0 2 2 1 2
David Roubal 0 0 0 0 2
Marek Rubner 0 0 0 0 0
Dominik Sedláček 0 0 0 1 0
Jiří Stráský 0 0 0 0 0
Jakub Sysel 0 0 0 2 2
Adam Váchal 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 2 0 2 1 0
Tomáš Vracovský 0 0 0 1 0

komentář

Domácí se hned po necelé minutě mohli ujmout vedení, ale Stránského samostatný únik skvěle lapil třinecký gólman Loubal. Třinečtí působili ze začátku ospalým dojmem a do hry se dostali až v přesilové hře, ve které si vytvořili velký tlak, jenž přetavili ve vedoucí branku. Pěknou akci Ocelářů zakončil střelou do prázdné branky Jan Poruba. Indiáni mohli rychle odpovědět, nicméně ani Tomáš Kučera svůj brejk nedotáhl do zdárného konce, dokonce ani netrefil branku.

Stejný hráč měl podobnou možnost ještě před koncem třetiny ve vlastním oslabení, při níž jeho střelu tentokrát zastavila branková třinecké konstrukce. Sám na gólmana se hnal v početní nevýhodě i hostující Hrehorčák, který sice nezakončil vůbec špatně, ale brankář Zeman vytasil ze svého repertoáru skvělý zákrok a uchránil svůj tým od další pohromy.

Druhá část začala opět samostatným únikem indiánů, i Tomáš Vracovský ale na výborně chytajícího Loubala nevyzrál. Brankář Třince měl poté i potřebnou dávkou štěstí,když dlouhou dobu nevěděl, kde má puk. Nicméně ho našel dříve než by případně přešel brankovou čáru. Tlak Plzně přece jen nakonec skončil kýženou brankou. Po Kokoškově nabídce se přesnou střelou prosadil Petr Kodýtek. Veseleji bylo pro domácí barvy ještě o chvilku později, kdy Martin Hajšman stál na správném místě a doklepl volný kotouč za záda Loubala.

Hosté se ale nedali a brzy srovnali zásluhou Patrika Hrehorčáka, jenž byl na konci pěkné kombinace v početní výhodě. Odpověď indiánů přišla bleskurychle. Po dalším závaru se před třineckou svatyní dostal k puku Jakub Vavřička, jenž poslal touš za bezmocně ležícího gólmana.

Ve třetí třetině indiáni spoléhali především na svoji defenzívu, rozhodně ale mohli rovněž udeřit, a to v dlouhotrvající dvojnásobné početní výhodě. Třinečtí ale stejně jako v první periodě oslabení pět na tři zvládli naprosto perfektně a soupeře pomalu k ničemu nepustili. S blížícím se koncem třetí třetiny se začal stupňovat tlak Ocelářů. Domácí si ale své vedení již vzít nenechali a navrch přidali ještě další gól. V porew play Třince zpečetil vítězství Plzně Jakub Pokorný, který se prosadil střelou do prázdné branky přes skoro celé hřiště.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Byl to pro nás velmi těžký zápas proti prvnímu týmu tabulky. Myslím si, že jsme byli po celý zápas mírně lepší. Soupeř hrozil hrozil převážně z přesilových her, které měl výborně sehrané. Nám se ale také v nich dařilo a vstřelili jsme v početní výhodě dvě branky. Konec zápasu jsme si dobře pohlídali a zaslouženě vyhráli, čímž jsme si snad tak trochu zvýšili sebevědomí před play off.