Juniorům se na Spartě nevedlo

Junioři: HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929 8:2 (1:0, 5:2, 2:0). Mladé pušky zapisují druhou porážku v bojích o play-off, stále se však vyhřívají na první příčce tabulky.

HC Sparta Praha - HC Plzeň 1929

8:2
1:0, 5:2, 2:0

Branky a nahrávky: 17. Chlapík (Kadeřácek, Bílek), 21. Augustin (Krudenc, Pulkrab), 27. Augustin, 32. Chlapík (Svoboda), 36. Krudenc (Augustin), 38. Brejcha (Chlapík, Bílek), 44. Krudenc (Kadeřávek, Auguistin), 50. Svoboda (Chlapík) – 27. Indrák (Opava), 35. Michel (Vlček). Rozhodčí: Škrobák – Krátký, Svoboda. Vyloučení: 6:5, navíc Mikliš (SPA) os. 10 min. trest. Využití: 2:1. Diváci: 61. Střely na branku: 59:34. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 8:2.

HC Sparta Praha

Langer (Slyusarchuk) – Vacek, Kadeřávek, Vokurka, Bláha, Mikliš, Březina, Bílek – Augustin, Chlapík, Litera, Svoboda, Havel, Klindera, Györi, Pulkrab, Schwamberger, Lojka, Krudenc (C), Brejcha (A)

HC Plzeň 1929

Štekr (Pacl) – Polívka, Kubík, Sklenička, Kaňák, Walter, Prokop, Holý (A), Houfek – Petráš, Beneš, Vlček, Rajal, Michel, Indrák, Opava, Suchý, Tulačka (C), Jakubec, Krliš, Kepka

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 60 59 8 51 86,44 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 -2 0
Jan Holý 0 0 0 0 0
Miroslav Indrák 1 0 1 1 0
Jan Jakubec 0 0 0 1 0
Lukáš Kaňák 0 0 0 -1 0
Jiří Kepka 0 0 0 -4 0
Václav Krliš 0 0 0 -2 0
Matyáš Kubík 0 0 0 -2 0
David Michel 0 1 1 -4 0
Patrik Opava 0 1 1 1 0
Šimon Petráš 0 0 0 -2 2
Pavel Rajal 0 0 0 -3 0
David Sklenička 0 0 0 -2 4
Filip Suchý 0 0 0 0 0
Vojtěch Tulačka 0 0 0 0 0
Lukáš Vlček 1 0 1 -3 2
Jan Walter 0 1 1 -2 0

komentář

Do první třetiny nastoupili oba týmy, se zkušeností z posledních zápasů, hodně ze zajištěné obrany a průběh třetiny podle toho vypadal. Do první velké šance se dostal v 6. minutě plzeňský Michel, který obral sparťanského obránce na útočné modré a uháněl na Langera, ale střelou mezi betony neuspěl. Ovšem v dalším průběhu žádné vyložené šance nebyli, spíše střely ze střední vzdálenosti po zachycení špatné rozehrávky, které ale oba brankáři dokázali pokrýt.

Přesto se v první třetině skóre měnilo a to po akci domácích ze začátku 17. minuty, když se ke střele dostal Adam Chlapík a pěknou střelou do horní poloviny branky překonal brankáře Štekra. Následně v 18. minutě nahodil puk na branku sparťanský obránce Březina, který byl několikrát tečován, ale v brance neskončil.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí a hned po 18 vteřinách se dostali do přečíslení dva na jednoho, které Vojtěch Augustin vyřešil střelou mezi nohy, kterou brankář Štekr neudržel a puk doklouzal až za brankovou čáru. To dalo domácí sebevědomí a aktivita byla na jejich straně. To přineslo ovoce v 27. minutě, kdy se domácí dostali zase do situace dva na jednoho a po přihrávce od Václava Krudence střelou z první překonal Vojtěch Augustin brankáře Štekra,který se nestačil přesunout. Ovšem na inkasovanou branku dokázali hosté rychle reagovat a ještě v probíhající 27. minutě snížit. Konkrétně Miroslav Indrák, který po pěkné akci překonal brankáře Langera.

O necelých pět minut, konkrétně ve 32. minutě se domácí dostali do dalšího přečíslení, tentokrát tři na dva. Martin Svoboda zavezl puk do třetiny, přenechal ho tandemem Adamu Chlapíkovi, který hned vystřelil zápěstím, a i přes zásah ramenem brankáře Štekra, puk nakonec v brance skončil. Ve 35. minutě hráli hosté přesilovou hru, kterou se jim podařilo velice brzy využít. David Michel vyslal od modré na Langera puk, který těsně před ním tečoval Lukáš Vlček a na změnu směru už domácí brankář nestihl reagovat. Ale hosté se neradovali moc dlouho, jelikož ve 36. minutě našel Vojtěch Augustin před brankou úplně volného Václava Krudence, který střelou do pravého horního rohu nedal Štekrovi šanci. Následně měli ve 38. minutě domácí možnost přesilové hry pět na tři a Tomáš Brejcha se dostal k odraženému puku, který nekompromisně zametl do branky.

Na začátku třetí třetiny bylo na Plzeňských vidět, že by rádi ještě něco se zápasem udělali, ovšem domácí si vše pohlídali a nakonec ve 44. minutě přidali další branku, když Václav Krudenc tečoval střelu Patrika Kadeřávka od modré. V 50. minutě se dostali domácí do přečíslení dva na jednoho a po pěkné výměně, Adam Chlapík ještě vrátil puk Martinu Svobodovi, který tak mohl zakončit do prázdně branky. Zbytek třetiny už patřil domácím, i když hosté měli v 57. minutě možnost přesilové hry, kterou sehráli dobře, ovšem gól v ní nedali. A tak nakonec domácí v celku jasně přehráli hosty z Plzně a získali tak důležité tři body do tabulky skupiny D, ve které jsou momentálně na druhém místě právě za svým dnešním soupeřem.

Ohlasy trenérů

Darek Stránský (HC Sparta Praha): My jsme šli do zápasu s jednou nejpodstatnější věcí, a to být zodpovědní vzadu, ať se neopakuje ten hrůzostrašný výsledek ze čtvrtka. Byli jsme dneska o hodně lepší ve hře dozadu. Byla tam vidět zodpovědnost. Na hráčích byla vidět chuť nedostat gól a vrátit se vždycky v pravou chvíli na pravé místo a bonusem toho utkání bylo to, že se nám podařilo dát góly po pěkných akcích a samozřejmě jsme strašně rádi za toto vítězství, protože v případě prohry by to bylo s naším postupem už hodně kritické. Chtěl bych ale říct, že od tohohle výsledku, od té hry se musíme odrazit dál a předvádět ji víceméně stabilně a aby byly výkony konstantní, abychom měli šanci uspět v celé sezóně.

David Bruk (HC Plzeň 1929): Od druhé třetiny jsme bohužel nebyli pro Spartu soupeřem. Ve druhé třetině nás přehrála, porazila nás 5:2 a místo toho, aby ve třetí třetině kontrolovala utkání, tak si s námi podstatě dělala, co chtěla, takže dneska jsme na ni vůbec neměli a asi je potřeba se zamyslet nad dalším výkonem.