PLZ - MBL 2:1

PLZ - MBL 2:1 - Je srovnáno! Indiáni vydřeli výhru nad Boleslaví

Plzeň - V druhém utkání předkola začali indiáni lépe. Po 10 minutách, kdy se nejdříve v oslabení trefil Hollweg a následně v přesilovce Johnson, vedli 2:0. Ve třetí třetině dokázali Boleslavští snížit na 1:2, ale vyrovnání už se nedočkali a Plzeň tedy srovnala stav série na 1:1.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav

2:1
2:0, 0:0, 0:1

Branky a nahrávky: 2. Hollweg (Bližňák), 10. Johnson (J. Sýkora, Jeřábek) - 52. Látal. Rozhodčí: Úlehla, Hradil – Špůr, Ondráček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Diváci: 4253. Střely na branku: 20:36. Zblokované střely: 12:17. Hity: 22:17. Vhazování: 40:23. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

HC Škoda Plzeň

Machovský (Mensator) – Jeřábek "A", Kadlec "C", Sklenička, Mozík, Boháč, Kubka – Johnson "A", Simon, J. Sýkora – Schleiss, Bližňák, Indrák – Kubalík, Lev, Balej – Culek, T. Sýkora, Hollweg.

BK Mladá Boleslav

M. Růžička (Rittich) – Kučný, Vidmar, Holub, Kočí, Robar, Čermák – Látal, Broš "A", Klimenta – Pacovský, Výborný "C", Bárta – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Hyka, Musil, Lenc.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Matěj Machovský 60 36 1 35 97,22 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Jozef Balej 0 0 0 0 0
Mário Bližňák 0 1 1 0 0
Dominik Boháč 0 0 0 1 2
Jakub Culek 0 0 0 0 0
Ryan Hollweg 1 0 1 1 0
Miroslav Indrák 0 0 0 -1 0
Jakub Jeřábek 0 1 1 0 4
Nicholas Johnson 1 0 1 0 0
Petr Kadlec 0 0 0 -1 0
Dominik Kubalík 0 0 0 0 0
Branislav Kubka 0 0 0 0 0
Jakub Lev 0 0 0 -1 0
Vojtěch Mozík 0 0 0 0 0
Jan Schleiss 0 0 0 0 0
Dominik Simon 0 0 0 0 0
David Sklenička 0 0 0 0 2
Tomáš Sýkora 0 0 0 0 0
Ján Sýkora 0 1 1 0 0

komentář

Utkání otevřela čtyřminutová přesilovka hostujícího týmu po krvavém šrámu, který Jeřábek uštědřil Lencovi. Jenže nakonec se situace ukázala jako výhodná pro domácí. V oslabení totiž ve 2. minutě pláchli Bližňák a Ryan Hollweg a americký tvrďák poslal puk přesně mezi Růžičkovými betony do klece - 1:0. Nevyrovnaný stav hráčů na ploše Západočechům vyloženě seděl, protože své vedení zdvojnásobili znovu v přesilovce, jenže tentokrát ve vlastní. Americký scénář podpořil po přihrávce J. Sýkory střelou o břevno do klece Nicholas Johnson – 2:0.

br />Obě mužstva si ještě do konce úvodního dějství zahrála po jedné početní výhodě. Nejdříve indiáni, konkrétně v 15. minutě, ale tuto přesilovku nesehráli nijak dobře. Bruslaři výhodu o jednoho muže v poli dostali v závěru třetiny, svého soupeře zamkli v jeho pásmu, ale Machovský pochytal vše, co na jeho branku letělo.

V úvodu druhé části přišel očekávaný tlak hostů, kteří takřka po čtyři minuty určovali tempo zápasu. Pak se o otěže ale sami připravili, když na trestnou lavici putoval Kočí. Po minutě a deseti sekundách k němu navíc přisedl Čermák, ale z přesilovky pěti proti třem se indiáni neprosadili. Už v plném počtu Boleslavských na ledě dorážel na brankovišti Lev po Schleissově střele, vyprášil ale jen Růžičkovy betony. Ve 32. minutě se dostal Radan Lenc hned ke dvěma nebezpečným pokusům – nejprve se snažil tečovat střelu Hyky mezi tři tyče a o chvíli později trefil v obtížné situaci jen prostor, ve kterém byl připravený Machovský.

Výhodu přesilovky si Mladá Boleslav přinesla i do třetí třetiny, ale opět se jí nepovedlo ji využít. Na druhé straně zahrozil v individuální akci Indrák, na jeho pokus si však Růžička počíhal. Vyložená příležitost pak přišla z repertoáru hostů. V 45. minutě Machovský vyrazil Brošovu střelu, puku se poté zmocnil nikým nestřežený Pacovský, který z otočky trefil pouze tyčku plzeňské branky! Modrobílí mohli kontrovat přesilovou hrou poté, co Klimenta v přemíře snahy podrazil v útočném pásmu protihráče, ale Škodě se početní výhoda opět nijak zvlášť nepodařila. Další dopadla z plzeňského pohledu ještě hůře. Po nenápadném zavezení a nahození na branku Martinem Látalem skončil puk za Machovským - 2:1. Mladoboleslavští měli ještě více než osm minut, aby srovnali skóre. Tlak vygradoval 93 sekund před třetí sirénou, kdy si Středočeši vzali oddechový čas. Za dalších 30 sekund už Růžička dosprintoval na střídačku a bruslaři zkusili štěstí v šesti. Nicméně Škoda se vybičovala k příkladnému bránění a soupeře do šance nepustila. Díky tomu srovnala stav série na 1:1.

Ohlasy trenérů

Ladislav Čihák (HC Škoda Plzeň): Začali jsme dobře, ale věděli jsme, že to nebude jednoduché. Boleslav nás dobře napadala, byla aktivní, ale já musím hráčům poděkovat. Dnes to byl diametrální rozdíl oproti včerejšku, hráli jsme dobře pospolu a díky tomu jsme vyhráli. Bylo to bojovné, což k těmto zápasům patří.

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav): Opět budu velice stručný. Prvních deset minut pro nás byl tragický vstup. Pak chci hráčům poděkovat za ten výkon, měli jsme dobré šance, ale bohužel se nám nepodařilo vyrovnat.