OF3: PCE - PLZ 2:6 - Starší dorost krok od postupu!

Plzeň - Západočeši jsou krok od čtvrtfinále! Po dnešním vítězství, pro které si dokráčeli hlavně skvělou prostřední části si zajistili v sérii hrané na tři vítězná utkání druhý bod a mají tak před zítřejší odvetou mečbol!

HC Dynamo Pardubice - HC Plzeň 1929

2:6
0:0, 0:4, 2:2

Branky a nahrávky: 42. Ružička (Kusý, Machala), 45. Kusý (Faltys) – 22. Kantner (Kodýtek), 30. Kokoška (Kantner, Kvasnička), 32. Hajšman (Stránský, Vavřička), 39. Roubal, 46. Stráský, 59. Vracovský (Kaňák, Vavřička). Rozhodčí: Kopeček – Zídek, Křivohlavý. Vyloučení: 8:8, navíc Rudy (PCE) os. 10 min. trest. Využití: 1:3. V oslabení: . Diváci: 123. Střely na branku: 31:39. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:6.

HC Dynamo Pardubice

Červený (Klouček) – Kučera, Boček, Budík, Faltys, Rudy, Mikulčák, Horyna – Ružička, Tomaník, Zadina, Kusý, Petrus, Jajcay, Dušek, Martinec, Hoskovec, F. Roubal, Krejčík, Rohlík, Machala.

HC Plzeň 1929

Zeman (Krasanovský) – Kvasnička, Váchal, Kaňák, Sysel, Čechura, Sedláček, Pokorný – D. Roubal, Kučera, Krystl, Vavřička, Krásný, Kantner, Kodýtek, Kokoška, Vracovský, Rubner, Hajšman, Hanzlík, Stráský.

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Adam Zeman 60 31 2 29 93,55 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Michael Čechura 0 0 0 0 2
Martin Hajšman 1 0 1 0 0
Štěpán Hanzlík 0 0 0 0 0
Lukáš Kaňák 0 1 1 0 0
Matyáš Kantner 1 1 2 1 0
Petr Kodýtek 0 1 1 1 4
Filip Kokoška 1 0 1 -1 2
Matěj Krásný 0 0 0 0 0
Tomáš Krystl 0 0 0 2 0
Tomáš Kučera 0 0 0 0 2
David Kvasnička 0 1 1 0 0
Jakub Pokorný 0 0 0 2 4
David Roubal 1 0 1 1 0
Marek Rubner 0 0 0 0 2
Jiří Stráský 1 1 2 1 0
Jakub Sysel 0 0 0 0 0
Jakub Vavřička 0 2 2 1 0
Tomáš Vracovský 1 0 1 2 0

komentář

Oba celky vstoupily do utkání velice aktivně, hned ve 2. minutě jel zcela sám na gólmana Ružička, který ještě přihrával do lepší střelecké pozice Machalovi, jenže ten byl faulován a nedokázal ideálně zakončit.

I do zbytku první třetiny byl v vidění pohledný hokej ze strany na stranu, ale ani jeden z týmů se nedokázal gólově prosadit.

Do druhé třetiny vstoupila lépe Plzeň, po dvou odehraných minutách z rychlého protiútoku nahrál Kodýtek na pravé straně najetému Matyáši Kantnerovi, který přesnou trefou poslal hosty do vedení – 0:1.

Plzeňští poté nedokázali využít dvě přesilové, ale tu třetí už ano. Ve 30.minutě si Filip Kokoška s kotoučem vybruslil do mezikruží, odkud našel volné místo v pradubické kleci a navýšil vedení hostujícího celku – 0:2.

I další branku vstřelila Plzeň z přesilové hry, tentokrát o dvě minuty později po předchozím vstřeleném gólu využila vyloučení Rudyho, po přihrávce od Stránského se o to střelou z mezikruží postaral Martin Hajšman – 0:3.

Ve 35. minutě měly Pardubice dobrou šanci na snížení, Tomaník nejprve nedokázal procpat kotouč za Zemana a následně kotouč poskakoval u brány, jenže ani jeden z domácích na něj nedosáhl. O pár okamžiků později dostal pas před odkrytou klec Rubner, jenže trefil pouze tyč.

Minutu před druhou sirénou využil David Roubal chybu v pardubické rozehrávce a střelou k pravé tyčce vyhnal Červeného z branky, který své místo přepustil Kloučkovi – 0:4.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili aktivněji domácí, kteří se snažili snížit náskok Plzně. To se jim podařilo ve 42. minutě, když Kusý zavezl kotouč po pravé straně do útočné třetiny a poté ho poslal na Adama Ružičku, jenž se prosadil zakončením pod Zemana – 1:4.

Tři minuty po předchozí brance se Pardubice opět prosadily, bleskově využily přesilovou hru a vrátily se zpět do utkání. Střelu Faltyse od modré čáry usměrnil do plzeňské klece Denis Kusý – 2:4.

Plzeňští však ve 46. minutě vrátili úder a vzali si svůj tříbrankový náskok zpět, Jiří Stráský se prokličkoval domácí obranou a následně bekhendem poslal kotouč za Kloučka – 2:5.

Následně se do samostatného úniku vydal v oslabení Vracovský, jenže při zakončení zlomil hůl. Poté na druhé straně zahrozil Rohlík, jeho střelecký pokus se však zastavil o horní tyčku plzeňské svatyně.

V 53. minutě opět hostům pomohla branková konstrukce, tentokrát se o ní zastavila Budíkova tvrdá rána příklepem od modré čáry. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby byl vyloučen Kokoška, Východočeši si následně vzali oddechový čas a odvolali Kloučka z brány, jenže ani v početní výhodě šesti proti čtyřem se prosadit nedokázali. Minutu před třetí sirénou ještě navýšila Plzeň své vedení, když přesilovou hru využil přesnou trefou Tomáš Vracovský – 2:6.

Ohlasy trenérů

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Já musím na začátek klukům poděkovat. Zápas byl odbojovaný, rozhodly zřejmě naše tři využité přesilové hry, ale myslím si, že jsme po celé utkání měli mírně navrch. Důležité je, že jsme se vyvarovali osobních chyb. Zítra je však nový den, nový zápas a nic vyhráno není, musíme opět do duelu vstoupit jako dnes a pak se uvidí.