ČF1: PLZ - MBL 2:3 - Junioři vstup do čtvrtfinále nezvládli

Plzeň - Indiáni přivítali v Home Monitoring Aréně tým BK Mladá Boleslav, který do západočeské metropole přicestoval k prvnímu duelu čtvrtfinále play-off. Hosté začali lépe a v oslabení se dostali do vedení, domácí zápas otočili, ale hostům se stav opět povedl zvrátit na svou stranu.

HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav

2:3
0:1, 2:0, 0:2

Branky a nahrávky: 21. Kubalík (Walter), 36. Tulačka (Schleiss, Kubalík) – 12. Brzák (Ďurač), 48. Ďurač (Podsedníček, Brzák), 56. Sonnek (Kotala, Volf). Rozhodčí: Würtherle – Svoboda, Krátký. Vyloučení: 5:4, navíc Růžička (MBL) 10 min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 225. Střely na branku: 34:40. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

HC Plzeň 1929

Štekr (Zeman) – Polívka, Kubík, Sklenička, Walter, Prokop, Holý, Rajal – Petráš, Beneš, Švarc, Schleiss, Polata, Michel, Indrák, Přikryl, Kubalík, Opava, Tulačka, Krliš, Kepka

BK Mladá Boleslav

Růžička (Plíšek) – Mašek, Tůma, Kurka, Hes, Žalud, Bernad, Šťáva, Červinský – Průšek, Kotala, Poljanyčka, Podsedníček, Brzák, Borovec, Pořízek, Volf, Ďurač, Sedmík, Sonnek, Motloch

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Jonáš Štekr 59 40 3 37 92,50 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Martin Beneš 0 0 0 -1 0
Jan Holý 0 0 0 0 2
Miroslav Indrák 0 0 0 0 0
Jiří Kepka 0 0 0 0 0
Václav Krliš 0 0 0 -1 2
Dominik Kubalík 1 1 2 1 2
Matyáš Kubík 0 0 0 0 0
David Michel 0 0 0 -1 0
Šimon Petráš 0 0 0 0 0
Matěj Polata 0 0 0 0 2
Ondřej Polívka 0 0 0 -1 0
Roman Přikryl 0 0 0 -1 0
Pavel Rajal 0 0 0 0 2
Jan Schleiss 0 1 1 1 0
David Sklenička 0 0 0 1 0
Milan Švarc 0 0 0 -1 0
Vojtěch Tulačka 1 0 1 0 2
Jan Walter 0 1 1 1 0

komentář

První třetina úvodního čtvrtfinálové utkání mezi indiány a Mladou Boleslaví přinesla hokej hodný play-off. Oba týmy nasadily k vysokému tempu, puk létal z hokejky na hokejku a bylo se na co dívat. Úvod zápasu však patřil také tvrdé hře, rozhodčí rozdal mnoho menších trestů. Ani jedno mužstvo nedokázalo početní výhodu využít, domácí brankář Jonáš Štekr i hostující Jan Růžička všechny šance bez problémů pochytali. Zápas se po divokém začátku mírně uklidnil a vyloučených bylo rázem méně.

Jednu početní výhodu si však indiáni zahráli, ta pro ně dopadla doslova katastrofálně. Mužstvo, které pro vyřazovací boje posílili i hráči z plzeňského áčka Shcleiss, Indrák, Sklenička a další, tuto přesilovku vůbec nezvládlo a domácí dokonce inkasovali úvodní gól utkání. Bruslařům se podařilo kotouč vyhodit, poté ho skvělým napadáním získali do své správy, Stanislav Brzák byl mezi kruhy sám a přesnou ranou poslal hosty do vedení. Velkou šanci poté měl ještě Poljanyčka, ale skóre se už v první části neměnilo.

Do druhé třetiny vlétli indiáni jako vyměnění a brzy se jim podařilo vyrovnat. Domácí vyhráli buly, nahodili puk za hostující branku, kde o něj svedli tuhý boj. Indrák ho poté poslal před Růžičku, odkud se kotouč odrazil na hůl Dominika Kubalíka, který ho poslal do odkryté sítě a srovnal na 1:1. Mladoboleslavský brankář si o pár chvil později málem touš srazil za svá záda, když ho zaskočilo prudké nahození Tulačky. Pro hosty to však ještě dopadlo dobře, Růžička si puku včas všiml.

V další šanci musel brankář Mladé Boleslavi lapit bombu Kubalíka, který mířil mezi betony. Za malý moment se do obrovské šance dostal i aktivní Jan Schleiss, nicméně branku hostí přestřelil. Bruslaři si po těchto velkých šancích raději vzali oddechový čas a jejich hra se mírně zlepšila. Ve druhé části však Štekr žádný vážnější zákrok předvést nemusel. Na druhé straně odvedl skvělou práci Schleiss, poslal kotouč před branku a Vojtěch Tulačka přesnou tečí poslal indiány do vedení.

Poslední část zápasu vyšla hostům na jedničku. Bruslaři předvedli další úžasný zvrat v utkání. Boleslavští byli lepší a aktivnější, což dokázala vyrovnávací branka. Ivan Ďurač byl sám před Štekrem a parádní kombinaci zakončil střelou nad lapačku domácího gólmana. Hra byla poté neskutečně vyrovnaná, oba týmy mohly rozhodnout. Povedlo se to až čtyři minuty před koncem hostujícímu celku. Trefil se Jan Sonnek, který hbitou dorážkou využil přesilovou hru. Bruslaři si už výsledek pohlídali a ujali se vedení v sérii.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Plzeň 1929): První třetinu jsme hráli hodně špatně, ve druhé už to bylo trochu lepší, ale celý zápas jsme se potýkali se špatnou rozehrávkou. Nehráli jsme přímočaré přihrávky, nepodařilo se nám soupeře přečíslit. Celkově byl náš projev velmi špatný a pokud chceme v sérii uspět, tak se musíme hodně zlepšit.

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Jsme rádi, že jsme dnešní utkání dokázali otočit a dovést do vítězného konce. Nic moc to ale neznamená, je to jen jeden krůček, kdo chce vyhrát, tak musí udělat tři. Vítězství nepřeceňujeme, ale pro náš tým je hodně důležité. Budeme bojovat dál, udělali jsme první krok a pokusíme se zítra udělat druhý.