ČF3: PLZ - SPA 3:1 - Mladší dorost zdolal Spartu a slaví postup!

Plzeň - Do Home Monitoring Arény přicestovala pražská Sparta k rozhodujícímu třetímu duelu čtvrtfinále play-off. Indiáni rozhodující bitvu zvládli a mohou slavit postup!

HC Plzeň 1929 - HC Sparta Praha

3:1
1:0, 0:0, 2:1

Branky a nahrávky: 15. Lang (Přikryl, Beneš), 47. Roubal (Červenka, Váňa), 55. Hajžman (R. Červenka) – 54. Šišolák (Simotics). Rozhodčí: Suchánek – Malý, Šimán. Vyloučení: 2:4, navíc Šišolák (SPA) 10 min OT. Využití: 2:0. Diváci: 70. Střely na branku: 32:19. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HC Plzeň 1929

R. Červenka (Pejsar) – Kaňák, Staněk, Beneš, Kvasnička "A", Lokajíček, Čada – Benetka, Šiška, M. Červenka, Krýner, Eret "A", Straka, Kovařík, Roubal "C", Váňa, Lang, Hajžman, Přikryl

HC Sparta Praha

Wolf (Kašpar) – Vorobjev, Imlauf, Simotics, Vízner, Hanuš, Horský, Mysliveček, Procházka – Flídr, Švarc, Pika, Haš, Šišolák, Nacházel, Kropáček, Wojnar "A", Safin "A", Arnošt "C", Mrázek, Čech

Brankáři

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp TM
Červenka Radek 60 19 1 18 94,74 0

Hráči v poli

Jméno G A B +/- TM
Matěj Beneš 0 1 1 0 0
Matěj Benetka 0 0 0 0 0
František Čada 0 0 0 1 0
Martin Červenka 0 1 1 0 0
Petr Eret 0 0 0 -1 2
Matěj Hajžman 1 0 1 -1 0
Vojtěch Kovařík 0 0 0 -1 0
David Kvasnička 0 0 0 -1 0
Martin Lang 1 0 1 1 0
Martin Lokajíček 0 0 0 0 0
Filip Přikryl 0 1 1 1 0
Josef Roubal 1 0 1 0 0
Filip Staněk 0 0 0 0 0
Martin Straka 0 0 0 1 0
Ondřej Váňa 0 1 1 0 2

komentář

Třetí a rozhodující čtvrtfinálová bitva byla od úvodu ve znamení rychlé a důrazné hry. Domácí indiáni i pražská Sparta od samého začátku první třetiny předváděli velice dobrý výkon. Plzeňané měli sice o něco více ze hry, často se drželi v útočném pásmu, nicméně hostující obrana fungovala skvěle a domácí hokejisté brankáře Adama Wolfa dlouho nemohli překonat. Sparťané však na ledě rozhodně nebyli jen do počtu. Po dobré pasáži indiánů ujel domácí obraně kapitán hostí Arnošt a Radek Červenka musel předvést kvalitní zákrok betonem.

Na druhé straně bylo nadále také veliké dusno. Útočník Martin Červenka ještě v dobré pozici mezi kruhy neuspěl, hostující gólman Wolf předvedl výtečný zásah ramenem. Indiáni se dostali do vedení po celkem nenápadné akci. Beneš nahodil puk od modré čáry a Martin Lang ho brilantní tečí poslal přesně k tyči sparťanské branky. Wolf byl bez šance, pro Pražany to byl dosti smolný gól. Hosté se snažili vyrovnat, v posledních vteřinách první části měli velké šance Wojnar a Čech, ale ani jeden neskóroval. Plzeň tak šla do kabin ve vedení.

Ve druhé třetině se hra téměř vůbec nezměnila. K vidění byl skvělý hokej, oba týmy věděly, jak důležitý zápas se hraje a dávaly to jasně najevo. Aktivnější byly opět západočeské mladé pušky, které místo dostávaly hostující hráče pod drtivý tlak. Hráčem, který sparťanského brankáře zaměstnával nejvíce, byl rozhodně útočník s číslem 22 Petr Eret. Šikovný forvard Plzně mohl vstřelit minimálně dvě branky, ale jeho rány si cestu do branky nenašly. Hlavně díky parádním zákrokům hostující gólmana, který držel Spartu nad vodou.

V prostřední části sice žádná branka nepadla, ale diváci se rozhodně nenudili. Radka Červenku nepřekonal v dobrá šanci Tomáš Nacházel, jehož pokus z mezikruží skončil jen těsně mimo. Na druhé straně se dobrou střelou prezentoval, samozřejmě, aktivní Petr Eret, nicméně Wolf se neskutečně rychle přemístil a vyrazil kotouč betonem. Hosté poté hráli krátkou přesilovku, kterou ukončila jejich hra v šesti. Výhodu tedy měli indiáni, ale přidat druhý gól se jim do druhé sirény nepodařilo.

V poslední části se na ledě opět děly neskutečně zajímavé věci. Indiáni šli brzy do vedení o dvě branky. Martin Červenka v přesilovce vyprášil beton Wolfa, kotouč se odrazil před brankoviště a neobsazený Josef Roubal zamířil přesně do odkryté sítě! O pár chvil později se do úniku dostal Šišolák, domácí beci ho faulovali a bylo z toho trestné střílení! Šišolák byl natolik otřesený, že nájezd místo něj jel Jakub Wojnar. Sparťanský útočník se však střelou mezi betony neprosadil.

Pražané se však přece jenom dočkali snížení. Od modré čáry vypálil Simotics, puk byl několikrát tečovaný a nakonec obloučkem zapadl za Červenkova záda. Domácí brankář v zápase chytal famózně, v tomto případě byl ale bezmocný. Autorem branky byl označen Ondrej Šišolák. Indiáni si však vedení o dvě branky vzali ihned zpět. Matěj Hajžman se prosadil parádní střelou přes obránce. Plzeňané zápas úspěšně dovedli do vítězného konce a mohou si vychutnávat postup do semifinále play-off!

Ohlasy trenérů

Radek Kampf (HC Plzeň 1929): První zápas série nám absolutně nevyšel. Příchodem Davida Kvasničky se naše obrana velice zlepšila, všichni kluci šli nahoru. Začátek dnešního zápasu byl z obou stran opatrný, šli jsme do vedení, ale nepodařilo se nám proměnit další dvě dobré šance, což byla škoda. Nakonec jsme odskočili na rozdíl dvou gólů. Pak přišla chyba a dostali jsme gól na 2:1. Matěj Hajžman poté skvělou střelou přes hráče dal náš odskakující gól, což bylo hodně důležité. Hru proti šesti jsme odehráli skvěle, ještě jsme mohli přidat další gól do prázdné branky, což se nepodařilo. Kluci by měli tyto šance proměňovat. Vynikající výkon dnes podal i gólman Radek Červenka.

David Kočí (HC Sparta Praha): Myslím si, že celá série byla odmakaná z obou stran. Hlavně v dnešním zápase rozhodovaly maličkosti. Plzeň byla střelecky více efektivnější, my jsme moc šancí neměli. Z naší strany dobrý zápas, ale rozhodovaly maličkosti, takže bohužel takhle to dopadlo.